Реклама

Пророк Білл — 15 реалізованих передбачень CEO Microsoft із 1999-го

У 1999 році Білл Ґейтс — як і більшість тогочасних бізнесменів — висловив власні сміливі прогнози на майбутнє. На той час ці передбачення видавалися шаленими, — проте минуло усього 18 років, і неймовірно, але ми живемо у світі, передбаченому CEO Microsoft (хочемо ми цього чи ні)
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Пророк Білл — 15 реалізованих передбачень CEO Microsoft із 1999-го
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. Пророк Білл — 15 реалізованих передбачень CEO Microsoft із 1999-го
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У 1999 році Білл Ґейтс — як і більшість тогочасних бізнесменів — висловив власні сміливі прогнози на майбутнє. На той час ці передбачення видавалися шаленими, — проте минуло усього 18 років, і неймовірно, але ми живемо у світі, передбаченому CEO Microsoft (хочемо ми цього чи ні)

Білл Ґейтс у 1999 році написав книгу «Бізнес зі швидкістю думки». У ній засновник Microsoft висловив низку власних прогнозів стосовно технологій — абсолютно нереальних як на той час. Раптово виявилося, що з Ґейтса — незлецький футуролог. Світ, який нас оточує, дивовижно нагадує той, що його CEO «корпорації зла» передбачив ще 18 років тому.

Буде розроблено автоматизовані послуги порівняння цін, що дозволять людям бачити ціни на кількох сайтах і легко знаходити найдешевший продукт для всіх галузей.

Що маємо зараз: Ви можете легко знайти продукт на Google або Amazon і побачити різні ціни. Сайти на кшталт NexTag і PriceGrabber взагалі створені спеціально для порівняння цін. В Україні таку роль відіграють Prom.ua, Bigl, OLX.

Люди носитимуть невеликі пристрої, які дозволять постійно залишатися на зв’язку й займатися електронним бізнесом, де би ви не були. На цих пристроях можна буде перевіряти новини, переглядати бронювання рейсів, отримувати інформацію з фінансових ринків та багато іншого.

Що маємо зараз: Смартфони, а тепер і розумні годинники, роблять усе це — і навіть більше. Вони навіть збирають показники під час тренувань, сну і сексу.

Люди зможуть оплачувати рахунки, керувати фінансами, а також спілкуватися з лікарями онлайн.

Що маємо зараз: Технології ще не змінили систему охорони здоров’я так, як UberUber має намір випустити власні кредитні картки чи BlaBlaCarУкраїна стала першою країною, де поїздки BlaBlaCar доступні з Google Maps змінили перевезення. Але сайти на зразок ZocDoc мають на меті полегшити процес пошуку лікаря та планування візиту до нього. Стартапи, такі як One Medical та Forward, намагаються змінити звичний вигляд кабінету лікаря. Вони пропонують щомісячну передплату послуг чи обслуговування лікарями на основі зібраних даних про пацієнта.

Що стосується позик та платежів в інтернеті, то такі системи, як PayPalPayPal модернізує перекази в будь-яку точку світу та Venmo докорінно змінили платіжний ринок. Вже навіть з’являються перші мобільні банки без відділеньДругий без відділень — Дубілет запускає Monobank.

Буде розроблено персональні супутники. Вони підключатимуться та синхронізуватимуться з усіма вашими пристроями в розумний спосіб, незалежно від того, чи знаходяться вони вдома або на роботі, пристрої зможуть обмінюватися даними. Пристрої перевірятимуть вашу електронну пошту або сповіщення та надаватимуть потрібну вам інформацію.

Що маємо зараз: Google Now10 головних анонсів конференції Google I/O 2017 — розумний помічник, що працює на мобільних пристроях — починає рухатись у цьому напрямку. Тим часом розумні пристрої на кшталт Nest збирають дані про ваші щоденні заняття та автоматично коригують температуру вашого будинку. В Україні теж є подібні проектиАнтон Варавін, eCozy: «Забудь, що ти — інженер. З того боку — звичайний користувач». Також є тенденція створення пристроїв, керованих голосом. Це — Amazon EchoAmazon представила помічника для модників і модниць та Google Home. А незабаром — Apple HomePodВсі анонси та новинки WWDC 2017. Їх ви можете попросити прочитати вашу електронну пошту або підказувати вам рецепти під час приготування їжі — і ще вирішувати купу побутових дрібниць та надавати масу підказок упродовж дня.

Постійні відеозаписи із вашого будинку стануть звичною справою. Вони інформуватимуть, якщо хтось відвідає вас, поки ви не вдома.

Що маємо зараз: Компанія Google купила Dropcam, виробника домашньої камери спостереження, за $555 млн у 2014 році. Проте це було лише початком. Ring створює розумну камеру для дверей, яка дозволить вам побачити, хто стоїть біля входу. Більше того, камери на зразок PetcubePetcube вийшов на ProductHunt з новим ґаджетом дозволяють керувати лазером, щоби ви могли грати зі своїми домашніми тваринами, поки знаходитеся на роботі чи на тренуванні.

Приватні сайти стануть звичними для ваших друзів та родини, з їхньою допомогою ви зможете спілкуватися та планувати події.

Що маємо зараз: 2 млрд осіб уже користуються FacebookЯк замінити стандартний месенджер Facebook на його полегшену версію, щоби бачити, що роблять їхні друзі. Додайте сюди SnapchatSnapchat за 9 хвилин — що варто знати про найбільший месенджер для підлітків, InstagramInstagram дозволив додавати світлини через сайт, WhatsApp і Facebook Messenger, а також різноманіття менших соціальних мереж. Усе, як передбачав Білл Ґейтс, — і навіть більше.

Програмне забезпечення, яке знає, коли ви забронювали поїздку, використовує цю інформацію, щоби запропонувати заходи в місці призначення. Вам буде запропоновано різні заходи, знижки, акційні пропозиції та дешевші ціни на все, що може вас зацікавити.

Що маємо зараз: Туристичні сайти, такі як Expedia та Kayak, генерують пропозиції на основі даних про минулі покупки користувача. Google і Facebook можуть пропонувати рекламні оголошення на основі місцезнаходження та інтересів користувача. AirbnbДе зупинитися в сезон відпусток — 5 альтернатив Airbnb, який дозволяє людям мешкати в будинках, а не в готелях, почав пропонувати спеціалізовані поїздки в пункти призначення на основі ваших обраних місць для проживання.

Під час перегляду спортивних змагань на телебаченні сервіси дозволять вам обговорювати те, що відбувається в прямому ефірі, а також робити ставки.

Що маємо зараз: Безліч груп у соцмережах дають змогу робити все це, і тут беззаперечним лідером є Twitter. Ви також можете залишати коментарі в режимі реального часу на спортивних сайтах, таких як сайт телеканалу ESPN.

Пристрої створюватимуть розумну рекламу. Вони будуть знати тренди ваших покупок та показуватимуть рекламу, яка буде адаптована до ваших уподобань.

Що маємо зараз: Просто подивіться на оголошення на Facebook або GoogleЧим корисна «несоціальна» соцмережа Google на основі новин. Більшість послуг онлайн-реклами мають функцію, за якою рекламодавці можуть направляти користувачів на основі їх історії кліків, інтересів та попиту туди, куди це необхідно.

Телевізійна трансляція включатиме посилання на відповідні веб-сайти та контент, який доповнює те, що ви дивитесь.

Що маємо зараз: Майже кожен рекламний ролик тепер має виноски з проханням до глядача перейти на сайт, слідкувати за проектом у Twitter або сканувати QR-код, щоби додати його в Snapchat. Нечасто можна побачити трансляцію без зазначеного посилання на сайт компанії чи телеканалу.

Мешканці міст та країн зможуть проводити інтернет-дискусії з питань, які впливають на них, — наприклад, місцева політика, міське планування чи безпека.

Що маємо зараз: Більшість сайтів новин мають розділи коментарів, у яких люди можуть проводити дискусії онлайн. На багатьох сайтах існують форуми, де люди можуть ставити запитання та відповідати на них. Twitter і Facebook зіграли чи не ключову роль у політичних революціях у Лівії, Єгипті та Тунісі, а також у русі «Black Lives Matter» у США.

Спільноти в інтернеті залежатимуть не від місцезнаходження, а радше від ваших інтересів.

Що маємо зараз: Усі види новинарних сайтів та онлайн-спільнот зосереджені на окремих темах. Багато сайтів новин було розширено за рахунок вертикальної та горизонтальної нішевої специфіки. RedditЩо таке спіннери і чому про це всі говорять оцінюють в сотні мільйонів доларів. Це — чудовий приклад веб-сайту, який розділений на підгрупи або «subreddits», що зосереджуються на інтересах, а не на тому, кого ви знаєте або де ви знаходитесь.

Керівники проектів, які бажають зібрати команду, зможуть онлайн описати проект та отримати рекомендації щодо доступних людей, які відповідають їхнім вимогам.

Що маємо зараз: Різноманіття сервісів для організації робочого процесу видозмінюють прниципи працевлаштування, формування команди та розподілу завдань керівником між різними підлеглими чи відділами.

Люди, що шукають роботу, зможуть знайти можливості працевлаштування за допомогою інтернету, вказавши свої інтереси, потреби та спеціалізовані навички.

Що маємо зараз: Сайти на кшталт LinkedIn20 кроків для того, щоби ваш стартап привернув увагу ЗМІ дозволяють користувачам завантажувати резюме та знаходити роботу на основі інтересів та потреб, а рекрутери можуть шукати працівників на основі спеціалізованих навичок.

Компанії зможуть пропонувати свою плату за роботу, шукаючи працівників для будівельного проекту, кіновиробництва чи рекламної кампанії. Це буде однаково ефективно і для великих компаній, які шукатимуть аутсорсерів, і для підприємств, які шукають нових клієнтів, і для корпорацій, які не мають постачальника.

Що маємо зараз: Користувачі можуть спілкуватися з іншими компаніями та починати співпрацю над окремими завданнями, яка може призвести до більших проектів. Так звана gig-economy та сайти на зразок Upwork дозволяють великим підприємствам легко зв’язатися з фрілансерами — дизайнерами, письменниками або інженерами, — щоби передати на аутсорс низку повсякденних завдань.

У певному сенсі ми всі живемо у світі, створеному такими людьми як «пророк Білл» — і це цікаво та трошки лячно одночасно.

Share
Написати коментар
loading...