Реклама

Snapchat за 9 хвилин — що варто знати про найбільший месенджер для підлітків

Нещодавно ми згадували про те, що Instagram «запозичає» ідеї Snapchat. А що ж таке Snapchat і як користуватися цим додатком? І чому він настільки популярний, що в нього інвестують сотні мільйонів доларів?
Čytaty latynkoju
Snapchat за 9 хвилин — що варто знати про найбільший месенджер для підлітків
  1. Головна
  2. Картки
  3. Snapchat за 9 хвилин — що варто знати про найбільший месенджер для підлітків
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нещодавно ми згадували про те, що Instagram «запозичає» ідеї Snapchat. А що ж таке Snapchat і як користуватися цим додатком? І чому він настільки популярний, що в нього інвестують сотні мільйонів доларів?

    Від самого свого запуску Snapchat не був найзручнішим чи найбільш інтуїтивним додатком-месенджером. За 5 минулих років він трансформувався від дивного сервісу для ґіків до повноцінного майданчика для спілкування між тінейджерами. А ще — до місця, де найбільші рекламодавці та бренди світу заводять власні сторінки. Чому все це відбувається і як зрозуміти, що ваша дитина-підліток чи ваші молодші брат або сестра знаходять цікавого у Snapchat?

    Навіщо використовувати Snapchat?

    Бо це просто, весело. А ще це найбільш популярна платформа комунікації серед підлітків. Тому якщо ваш бренд або медіа спрямовані на цю аудиторію, вам просто необхідно опанувати цей додаток. Як не дивно, але спочатку Snapchat вважався інструментом «секстинґу» (для відправлення всіляких пікантних селфі своїм половинкам). Однак тепер це — повноцінна соціальна мережа, де є не лише провокативний контент, але й цілком корисні речі від відомих ЗМІ, виробників одягу, ґаджетів та аксесуарів. Ну і звісно, є легендарні фільтри (хто ж не хотів «пришити» вушка Бембі своєму боссу).

    Як виглядає навігація додатком

    Snapchat критикують за те, що в ньому з першого разу годі збагнути, куди рухатися і що робити. Однак якщо скласти таку собі «карту» із основних екранів додатку, виходить доволі зрозумілий та однозначний інтерфейс. Загалом тут — 5 основних екранів:

    • камера для селфі чи зйомки того, що перед вами;
    • якщо зробити «свайп» вгору, відкриється екран вашого профілю;
    • свайп вниз — і тут ви бачите всі свої попередні «снепи» у розділі Memories;
    • свайп вліво переносить вас до екрану із повідомленнями;
    • свайп вправо — до стрічки Stories від ваших друзів (а ще від брендів, які також публікують контент у цьому додатку).

    Загалом все виглядає якось так

    Робота з камерою

    Основний екран Snapchat напрочуд простий у користуванні. Особливо — якщо ігнорувати різні піктограми, які в основному служать для повідомлення про те, що щось цікаве відбувається у ваших друзів. Торкніться білого кола, щоб зробити знімок, торкніться та утримуйте, щоби зробити відео. Елементи керування у верхньому правому куті дозволяють увімкнути нічний режим, увімкнути спалах та переключатися між фронтальною та основною камерами.

    Натискання в будь-якому місці до того, як ви зафіксуєте зображення, відкриває меню фільтрів. Воно дозволяє робити класні реальні накладені фільтри до будь-якої картинки, яка зараз перебуває «в полі зору» вашої камери. Після того, як ви зробили фото чи відео, ви отримаєте новий набір опцій. Якщо ви користуєтеся фронтальною камерою, ви можете натиснути на своє обличчя, щоб застосувати кумедні фільтри з вушками й носами тварин. Потім у вас буде фото чи відео з цим фільтром (знаємо, звучить трохи тупо, але що вже поробиш — саме ця «фішка» Snapchat доволі популярна серед користувачів).

    У правому верхньому кутку є інструменти для редагування зображення, додавання тексту, малюнків або наклейок. Значок «ножиці» дозволяє вам вирізати щось із зображення, щоби зберегти його як наклейку для прикраси майбутніх знімків. Таймер дозволяє вибрати, скільки часу буде існувати цей контент при відправленні друзям. Знімок вправо та вліво на зображенні висвітлює деякі основні параметри, такі як температура та час, а також деякі унікальні фільтри, які, як правило, базуються на місцеположенні або спонсорстві конкретної події.

    У нижньому лівому кутку є стрілка завантаження для збереження зображень (або до галереї камери вашого телефону, або в хмарний сервіс Snapchat Memories) та швидка кнопка, щоби додати вміст безпосередньо до вашої хроніки контенту за добу. Нарешті, коли все налаштовано, з’являється синя стрілка. Вона спрямовує вас до вашого списку друзів, щоби вибрати, кому надсилати щойно відзняте фото чи відео. Вибравши одержувачів, натисніть синю кнопку надсилання внизу.

    Пам’ятайте, що знімки, надіслані індивідуумам, зникнуть після їхнього перегляду, однак заставки у вашій історії видно всім, з ким ви знайомі з Snapchat, протягом 24 годин після публікації.

    Що таке Stories

    Свайпом вправо ви потрапляєте до екрану з «історіями» — Stories (так-так, саме тими, які так безбожно запозичили в Instagram та Facebook). Тут ви можете побачити контент не лише від своїх друзів, але й від BuzzFeed, Mashable, ESPN, Vice та низки інших. Після перегляду ви можете повторно їх переглянути, проскроливши донизу повз брендовані шоу від рекламодавців та компаній. Snapchat нещодавно змінив стрічку так, що вам доведеться індивідуально переглядати історії одну за одною, однак, якщо торкнутися маленької білої піктограми біля кнопки камери внизу екрана, ви можете вибрати всі свої нові «історії» і переглянути їх одразу послідовно.

    Як відправляти повідомлення

    Проведіть пальцем уліво, і ви опинитеся на екрані повідомлень, де ви переглянете нові знімки. Snapchat підтримує три види повідомлень — фотографії, відео та текст. Значок поруч з назвою вашого контакту скаже вам, який саме це тип повідомлення. Червоний означає картинку, фіолетовий означає відео, а синій — текст. Щоби перейти до частини текстових повідомлень програми, просто проведіть пальцем ліворуч у своєму контактному імені або натисніть піктограму білого повідомлення у верхньому правому куті. Також найбільш часто вживаним контактам можна призначити емотікон — і ось офіційний ґайд від Snapchat про те, що означає кожна піктограма чи смайл.

    Профіль користувача

    Швидкий перехід до вас у ваш профіль — тут ви можете додавати друзів, приймати чи відхиляти запити та переглядати список друзів. Тут ви також можете знайти піктограму налаштувань у верхньому правому куті. Більшу частину профілю займає велика жовта кнопка Snapcode — це свого роду QR-код для людей, які додадуть вас до Snapchat. Якщо ви хочете додати когось за Snapcode, просто спрямуйте камеру (назад у головний екран) на Snapcode, а потім натисніть і утримуйте код у своєму видошукачі.

    Що таке Memories

    Memories («спогади») — одна із найскладніших «фішок» Snapchat. Це — хмарне рішення для збереження знімків, які ви надсилаєте, і яке залежить від того, як ви налаштуєте параметри збереження контенту. Ви можете встановити кнопку збереження з камери, щоб зберегти фото в пам’ять телефону, в «спогади» або і туди, і туди. Ви також можете встановити «Спогади» таким чином, щоб автоматично зберігати «Історії», які ви публікуєте. Там також є спеціальний розділ для знімків, які ви хочете зберегти, але не хочете, щоб інші люди могли мати доступ до них. Такі світлини зберігаються у «спогадах», але вони захищені паролем, і лише ви можете до них добратися. «Спогади» також можуть зберігати в «хмарі» фотографії та відео, які ви взяли з-за меж Snapchat, щоби відправити друзям, опублікувати в своїй історії — та дозволяти вам повторно надіслати або опублікувати попередньо збережені матеріали.

    Snapchat — додаток, що постійно змінюється, і те, як він виглядає сьогодні, можливо, не обов’язково буде точнісінько таким завтра, оскільки компанія Snap, що стоїть за сервісом, постійно експериментує з новими функціями, дизайнами та користувальницькими інтерфейсами.

    Чому Snapchat важливий для бізнесу

    Все це виглядало би як розвага та ще одна соціальна мережа, але великі медійні компанії всерйоз бачать потенціал у створенні контенту саме під цю мобільну платформу. Днями Time Warner, що володіє компаніями CNN, Time Inc. і Warner Bros, уклала угоду з Snap про створення шоу на $100 млн. 2 роки поспіль Time Warner створюватиме для компанії, що володіє месенджером Snapchat, короткометражні шоу тривалістю 3-5 хвилин, в тому числі драми і комедії. За планами, Time Warner буде випускати до 10 короткометражок упродовж року. Великі бренди також рекламуються в цьому дивному фотовідеомесенджері (особливо ті компанії, що пов’язані зі спортом, їжею та розвагами). Тож недивно, що в компанії Time Warner сподіваються, що співпраця з Snap допоможе залучити ширшу аудиторію до їхнього телевізійного і відеоконтенту. У березні 2017 року Snap вийшла на IPO, на перших торгах акції компанії зросли на 45% до $24,6 за акцію (первинне розміщення паперів Snap спочатку було оцінене по $17).

    Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

    Share
    Написати коментар
    loading...