Реклама

10 головних анонсів конференції Google I/O 2017

Google завершила відкриту частину конференції I/O 2017, під час якої CEO компанії Сундар Пічай представив майбутній шлях розвитку Android, Google Assistant, Google Home, віртуальної реальності та інші цікаві анонси
Čytaty latynkoju
Depositphotos
10 головних анонсів конференції Google I/O 2017
  1. Головна
  2. Техно
  3. 10 головних анонсів конференції Google I/O 2017
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Google завершила відкриту частину конференції I/O 2017, під час якої CEO компанії Сундар Пічай представив майбутній шлях розвитку Android, Google Assistant, Google Home, віртуальної реальності та інші цікаві анонси

Цьогорічну презентаційну частину можна було би назвати досить традиційною і навіть нудною — але від топ-менеджерів Google прозвучала низка цікавих цифр, фактів та анонсів, серед яких можна виокремити 10 головних.

Чисельність щомісячно активних пристроїв Android перевищила 2 млрд

Триває зростання ОС Android на ринку, За словами очільника компанії, чисельність активних користувачів цієї мобільної операційної системи перевищує вже 2 млрд осіб — до складу пристроїв входять не лише смартфони6 але й планшети, телевізійні приставки, годинники, інші ґаджети на основі цієї ОС.

Google Assistant навчився «чути», «бачити» та розуміти світ навколо вас

Помічник Google Assistant тепер на повну потужність використовує когнітивні механізми штучного інтелекту. Технологія, котра покладена в основу його роботи, називається Google Lens. Вона допомагає аналізувати навколишнє середовище за допомогою камери смартфону та видавати підказки й описи на єкрані. Наприклад, можна переглянути рейтинґ ресторану, просто поглянувши на фасад будівлі за допомогою камери телефону; дізнатися назву квітки, зробивши фотознімок чи отримати доступ до кліпів та концертних відео музичного виконавця, сфотографувавши його афішу. Але найцікавіше (і напевно, найкорисніше) — це можливість навести камеру на логін та пароль Wi-Fi мережі, і ваш Android-смартфон автоматично залогіниться.

Безперечно, Google не є першою компанією, хто настільки широко використовує можливості штучного інтелекту для фотокамери. Раніше Samsung запустила помічника Bixby Vision для смартфону Galaxy S8. А сервіс Snapchat (а тепер вже й фотосоціальна мережа Instagram) користуються низькорівневим штучним інтелектом для застосування фільтрів для обличчя користувачів під час запису відео. Відмінність запропонованого «корпорацією добра» — у комплексному підході та різнобічності застосування можливостей штучного інтелекту.

Помічник від Google приходить в «айфони»

Сервісний додаток Google Assistant стає окремим інструментом для iPhone та iPad (раніше він був доступний тільки для Android-смартфонів та планшетів), пропонуючи чимало з тих функцій, які ви вже могли бачити у «рідних» смартфонах та планшетах компанії. Доступним новий додаток стане вже сьогодні.

Google Home можна буде використовувати для дзвінків

Аналогічно до рішень від AmazonAmazon представила помічника для модників і модниць, тепер розумна колонка від Google буде підтримувати голосові дзвінки — для початку можна буде безкоштовно телефонувати користувачам США та Канади. За умовчанням буде використовуватися особистий номер, але можна буде вказати не домашній, а мобільний. Серед анонсованих можливостей — підтримка дзвінків від кількох користувачів та групові вихідні дзвінки.

Інші корисні можливості розумного динаміка

Смарт-динамік від Google також додасть функціональності: відтепер Google Home зможе керувати сервісами HBO Now, Hulu, SoundCloud, Deezer, низкою інших, а також синхронізацією із зовнішніми аудіопристроями та ґаджетами через Bluetooth.

Візуальний супровід

Окрім усього вищепереліченого, Home зможе виводити додаткову інформацію на підключений екран — наприклад, телевізор із «свистком» Google Chromecast. Можна буде попросити віртуального асистента показати план на день, перелік маршрутів та заторів, спланувати найближчу поїздку тощо.

Google Photos відтепер буде не просто фотоальбомом

Сервіс фотоколекцій Google Photos теж отримав нові функції.  Ви зможете ділитися фотознімками з тими людьми, яких Google розпізнав на фото після фотографування та синхронізації фотоальбому із сервісами — цю нову функцію назвали Suggested Sharing. Також можна створювати спільні колекції: поділитися із друзями чи близькими світлинами з конкретної події, дати чи із конкретними людьми та обставинами на фото, а не всім альбомом одразу.

Додатково компанія також пропонує друкувати фотоальбоми — їх можна впорядковувати та відправляти на друк просто з телефону. Вартість роздруку складатиме від $9,99. А ще анонсовано можливість автоматичного прибирання артефактів, парканів, перешкод чи «зайвих» предметів на вже зроблених фотографіях.

Віртуальні шоломи без комп’ютерів

Амбіції творців віртуальної реальності Google не знають меж: вони хочуть відмовитися від обов’язкового ПК чи смартфону як «постачальника» VR-картинки — шоломи від низки партнерів включно із HTC та Lenovo мають стати самодостатніми і демонструвати віртуальне середовище без необхідності до чогось підключатися. Для розробки використовуватимуть платформу віртуальної реальності  Tango — однак конкретних строків випуску таких рішень не назвали.

Бета-версія Android O

Google запускає бета-версію Android O, і цю «бету» можна буде встановити на звичайний телефон — серед новинок: ефект «картинка-в-картинці», покращені повідомлення про події та інші зміни. Поки що для доступу можна використати смартфони Pixel або Nexus.

Мета — «наступний мільярд»

Мобільна операційна система для «нового мільярду» користувачів на планеті, у яких ще не було смартфону — це Android Go, оптимізована для використання в країнах, де мобільний трафік є надто дорогим або лімітованим, а смартфони здебільшого продаються у доволі базовій комплектації, без усіх сучасних «наворотів».

Android Go

Android Go базується на Android O, але «перебудована» таким чином, що додатки потребують менше пам’яті, менше місця для зберігання файлів та даних для повноцінної роботи. У Android Go є також власна версія магазину додатків Google Play Store, які оптимізовані для користувачів із країн, що розвиваються. Така ОС зможе працювати на дешевих смартфонах із низьким обсягом пам’яті та обмеженнями трафіку від мобільних операторів. Поки що цей проект презентовано як внутрішній для корпорації, але обіцяють, що невдовзі він стане загальнодоступним.

Хмарні технології на марші

Сундар Пічай не забув наголосити, що майбутнє компанії залежить багато у чому від штучного інтелекту та хмарних технологій. Тому саме ці напрацювання використовуватимуть скрізь — від помічника Assistant до сервісів на кшталт Google Photos чи AlphaGo. Для роботи із технологіями машинного навчання використовуватимуть спеціальний чіп нового покоління під назвою Tensor Processing Unit. Він допоможе зробити платформу штучного інтелекту від Google швидшою та ефективнішою — і всі напрацювання та розробки будуть сфокусовані довкола цієї технології.

Share
Написати коментар
loading...