Реклама

Головні бізнес-теми попередніх 7 днів

На початку нового робочого тижня пригадуємо, якими були попередні 7 днів для бізнесу в Україні та світі. На часі згадати ключові показники та події
Čytaty latynkoju
Головні бізнес-теми попередніх 7 днів
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. Головні бізнес-теми попередніх 7 днів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На початку нового робочого тижня пригадуємо, якими були попередні 7 днів для бізнесу в Україні та світі. На часі згадати ключові показники та події

Фінансування проектів в регіонах — хто, кому та скільки

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України закликає регіони подавати регіональні проекти для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку у 2018 році. Пріоритетними напрямками для впровадження проектів є створення сучасних медичних амбулаторій, будівництво та реконструкція дитячих садків, шкіл, створення нового освітнього простору в українських школах, будівництво сучасних ЦНАПів та сервісів порятунку «Безпечно». У 2018 році фінансування проектів за рахунок Держфонду регіонального розвитку передбаченоРегіональні проекти в Україні профінансують на 6 млрд грн у розмірі 6 млрд грн.

Українська вітроенергетика — і €300 млн інвестицій

Американська багатогалузева корпорація буде постачати інноваційні вітротурбіни для Приморської ВЕС в Запорізькій області. Згідно з домовленостями щодо інвестицій, підрозділ наземної вітроенергетики General Electric поставить в Україну 26 вітроустановок 3-мегаватного класу. Устаткування вироблене в Європі є однією з найбільш передових розробок General Electric. Так, вітротурбіна адаптується до напрямку і сили вітру. Установку і подальше обслуговування вітроенергетичного обладнання буде здійснюватиЗапоріжжя отримає €300 млн інвестицій підрозділ GE в Україні.

Найпопулярніші авіаперевізники за версією «Украероруху»

Перше місце посіла компанія МАУ, яка здійснила 57 205 польотів. Це на 16,4 % більше, ніж минулого року. На другому місці «Turkish Airlines» – 27 606 польотів, що на 20,4 % більше, ніж в 2016 році. Білоруська «Belavia» здійснила 14 537 польотів в Україну. На 13,6 % більше, ніж тогоріч, і третє місце. Четверту сходинку посіла «LOT Polish Airlines» – 12 756 польотів та плюс 28,8 %. Закриває«Украерорух» назвав найпопулярніші авіакомпанії в Україні п’ятірку лоукост «Wizz Air Hungary LLC» – 8 832 польоти, що на 57% більше.

Митне «єдине вікно» стане зручнішим

Український уряд прийняв рішення удосконалити механізм «єдиного вікна» на українських митницях напередодні введення обов’язкового використання системи з 1 лютого 2018 року. Постановою уряду продовжена на 1 рік можливість добровільного застосування системи «єдиного вікна» у випадках переміщення товарів транзитом, вивезення за межі України товарів морським, залізничним і авіаційним транспортом, а також ввезення товарів в поштових та міжнародних експрес-відправленнях. На 90 днів запроваджуєтьсяУдосконалено роботу «єдиного вікна» на митниці перехідний період у вигляді добровільного застосування системи в кожному новому місці митного оформлення, в яких почнеться застосування цієї системи.

Незвичний український експорт — із крильцями

Напевно, ви й не підозрювали, але Україна експортує не лише зерно, продукти металургії, IT-розробки чи робочу силу — але й корисних комах. Їх активно використовують у веденні сільського господарства — а продано було Незвичний експорт — Україна продала джмелів на $300 тисаж 73 тонни джмелів.

Європейська оцінка для НБУ

Комітет експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL) 30 січня оприлюднив Звіт за результатамиЄвропейські експерти оцінили роботу НБУ п’ятого раунду оцінки України. Експерти підтвердили, що Україна є надійною юрисдикцією у питаннях боротьби з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення, яка не потребує спеціальних контрольних заходів з боку MONEYVAL та FATF.

Рейтинг найощадливіших за версією ProZorro

Система електронних державних закупівель визначиласяУ Prozorro назвали найощадливіші області країни з найекономнішими організаторами тендерів та регіонами, які заощаджують кошти. Лідером економії стало ПАТ «Укртрансгаз» – було зекономлено 3,8 млрд грн, здебільшого на закупівлях газу. ПАТ «Укргазвидобування» посіло другу сходинку, заощадивши державі 1,9 млрд грн. На третьому місці опинилась служба автомобільних доріг Львівської області, яка допомогла зберегти 550 млн грн.

20 тис дозволів на роботу в Чехії

Рішення, прийняте чеським кабміном, спрямоване на скорочення терміну розгляду відповідного клопотання. Як повідомив після засідання уряду глава чеського МЗС Мартін Стропніцький, більш активним стане і залучення трудових ресурсів з України для використання у сфері сільського господарства Чехії. Раніше встановлена на рік квота, яка становила 572 осіб, підвищиться до 1500 працівників. Тепер квоти для працівників з України збільшеноУкраїнці отримають від Чехії вдвічі більше дозволів на роботу з 9600 до 19600 щорічно.

Вдалі єробонди України

Розміщення Україною єврооблігацій на $3 млрд визнаноРозміщення в Україні єврооблігацій визнали найкращою угодою року найкращою транзакцією 2017 року в країнах Центральної Європи, Близького Сходу і Африки. Про це йдеться в щорічному огляді міжнародних ринків капіталу видання Global Capital.

Звіт Світового банку про інвестиції в українську економіку

На даний момент Україна впроваджуєСкільки проектів впроваджує Світовий банк в Україні? 7 спільних із Світовим банком проектів на загальну суму понад $2 млрд. Кошти Світового банку в Україні інвестують у транспорт, медицину, соціальну сферу та житлово-комунальне господарство нашої країни.

ФОП без довідки із ЖЕК — та інші переваги для іноземних підприємців

В Україні спростилиВ Україні спростили реєстрацію ФОП для іноземців реєстрацію ФОП для іноземців. Відтепер іноземці зможуть безперешкодно відкривати ФОП в Україні, що позитивно вплине на галузь, зробить країну більш відкритою для ведення бізнесу. Відтепер для реєстрації іноземцям не потрібна посвідка на проживання, а адреса місцезнаходження може бути підтверджена іншими документами. Це може бути, скажімо, договір оренди нерухомості, що знаходиться в Україні.

Їжа від Uber

Uber готуєUber готує в Україні запуск свого сервісу доставки їжі в Україні запуск свого сервісу доставки їжі. Наразі компанія шукає співробітника на позицію керівника проекту. Сервіс вже працює в інших країнах і зазвичай обіцяє доставку їжі протягом 30 хв.

Падіння Bitcoin та основних криптовалют

Триває піке низки популярних криптовалют. Попередній тиждень завершився курсом Менше $8700. Показники осені замість пікових значень кінця 2017 року — і судячи з трендів, на зростання у найближчі дні очікувати не варто. Що чекає на Bitcoin і чому курс став таким? Читайте в нашому спеціальному матеріаліЧому падає Bitcoin.

Share
Написати коментар
loading...