Реклама

Українці отримають від Чехії вдвічі більше дозволів на роботу

Уряд Чеської Республіки прийняв рішення, яким приблизно вдвічі збільшуються квоти на працівників з України. Про це йдеться в повідомленні Радіо Прага  
Čytaty latynkoju
Українці отримають від Чехії вдвічі більше дозволів на роботу
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українці отримають від Чехії вдвічі більше дозволів на роботу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уряд Чеської Республіки прийняв рішення, яким приблизно вдвічі збільшуються квоти на працівників з України. Про це йдеться в повідомленні Радіо Прага  

Mіністерство закордонних справ іноземної країни розширить надання консульських послуг для українців. Нове рішення чеської влади дасть змогу щорічно видати близько 20 тис дозволів українцям на роботу в Чехії. Цей показник видачі дозвільних документів складає вдвічі більше, ніж консульські відділи на території України здатні оформити на цей час. Рішення має на меті позитивно вплинути на динаміку працевлаштування та ворядкування легальної трудової міграції в Україні.

На що розраховують чехи

Рішення, прийняте чеським урядом наприкінці січня 2018 року, спрямоване на скорочення терміну розгляду відповідного клопотання з боку трудових мігрантів. Як повідомив після засідання уряду глава чеського Міністерства закордонних справ Мартін Стропніцький, більш активним стане і залучення трудових ресурсів з України внаслідок відповідних законодавчих змін. В основному такі кадри залучають для використання у сфері сільського господарства Чехії. Раніше встановлена на рік квота, яка становила 572 осіб, підвищиться. Тепер вона складатиме 1500 працівників. Від лютого 2018 року квоту видачі дозволів для працівників з України збільшено з 9,6 тис до 19,6 тис працівників щорічно.

Нагадаємо, що Україна та Чехія розпочинаютьУкраїна та Чехія розпочинають спільні наукові дослідження спільні наукові дослідження: інформаційні технології, силова енергетика, екологія та використання природних ресурсів, сучасне машинобудування тощо. Додамо, що станом на кінець 2017 року, в Рамковій програмі ЄС «Горизонт 2020» українські та чеські інституції спільно виконують 32 проекти.

Share
Написати коментар
loading...