Реклама

Чому падає Bitcoin

Менше $8700 — таку позначку сьогодні перетнула найвідоміша криптовалюта світу. Показники осені замість пікових значень кінця 2017 року — і судячи з трендів, на зростання у найближчі дні очікувати не варто. Що чекає на Bitcoin і чому курс став таким? На часі розібратися
Čytaty latynkoju
Чому падає Bitcoin
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Чому падає Bitcoin
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Менше $8700 — таку позначку сьогодні перетнула найвідоміша криптовалюта світу. Показники осені замість пікових значень кінця 2017 року — і судячи з трендів, на зростання у найближчі дні очікувати не варто. Що чекає на Bitcoin і чому курс став таким? На часі розібратися

    Що відбувається на ринку криптовалют?

    Станом на 2 лютого 2018-го ринкова капіталізація криптовалют складає $459 млрд. А ще у січні 2018-го цей показник складав $830 млрд. За минулу добу «в червону зону» пішли індикатори усіх без винятку топових криптовалют. Bitcoin втратив щонайменше 14% попередньої вартості в доларах США. Слідом за ним падають «ефіри» та «лайткоїни».

    В чому причина падіння?

    Крім сезонних коливань, є низка причин, через які курс криптовалют стрибає настільки різко. Серед нещодавніх проблем —  біржові проблеми із Bitfinex та занепокоєння інвесторів відносно нової криптовалюти Tether. Це — гібридний тип криптовалюти, яка торгується за курсом до долара США у співвідношенні 1:1. На додачу ледь не щодня ЗМІ повідомляють про викриття «схем Понці» на основі криптовалют — а стартапи після гучних ICO зникають разом із зібраними мільйонами доларів. Японці, наприклад, не змогли запобігти зникненню кількох сотень мільйонів доларів із біржі Coincheck.

    Не додає оптимізму криптоентузіастам та компаніям і новина про те, що Facebook заборонив рекламу токенів, криптовалют та ICO. Про цю заборону говорили як про гіпотетичну, проте вже цього ранку наша редакція використала в картинці до ранкового дайджесту слово «Bitcoin» — і от що у нас вийшло:

    Криптовалюти

    Криптовалюти — зло, Facebook це каже однозначно

     

    Чи означає це, що криптовалютам настав кінець?

    З одного боку, Індія не визнає Bitcoin в якості засобів платежу та обігу, Південна Корея має план прийняти законопроект про повну заборону торгівлі криптовалютами всередині країни, а Китай загалом чинить тиск на майнерів, а не лише на трейдерів.

    З іншого боку, компанія Samsung оголосилаSamsung випустить обладнання для майнінгу про випуск власних пристроїв для видобутку Bitcoin та інших криптовалют. Вартість відеокарт продовжує зростати, бо попит на майнінґове обладнання не падає. Традиційні економісти та експерти банківського ринку кажуть, що криптовалюти можуть підскочити ще не раз, але однаково падіння не уникнути. Ентузіасти криптотехнологій навпаки наполягають на сезонних коливаннях та кажуть, що варто проявляти витримку. Ті, хто придбав криптовалюти за піковими курсами у $17-19 тис за одиницю, почали «зливати» частину капіталу — і цим не сприяють стабільності ринку. Для остаточних висновків слід зачекати щонайменше декілька днів.

    А що із криптовалютами в Україні?

    Днями ЗМІ повідомили про затримання на митниці та конфіскацію партії ASIC-майнерів, а сьогодні стало відомо про вилучення майнінґового обладнання на території компанії «Квазар». Кіберполіція України зібрала захід для преси, на якому повідомилаКіберполіція просить визначити статус криптовалюти в Україні про те, що наполягає на якомога скорішому прийнятті закону про криптовалюти — або на їхній забороні. І це при тому, що наші найближчі сусіди поляки мають намірPost cryptum — цифрова ідентифікація, криптозлотий та велика крадіжка створити криптозлотий. Та й наші чиновники не цураються біткоїнів. Вони другий рік поспіль вносять криптовалюти у свої декларації. Зокрема, за цей час чиновниками вже задекларовано57 українських чиновників задекларували Bitcoin 34 239 BTC.

    За курсами та станом ринку криптовалют і свіжими новинами з цієї сфери можна стежити у нашій тематичній рубриці.

    Share
    Написати коментар
    loading...