Реклама

🤝 Суд у США дозволив угоду Microsoft з придбання Activision Blizzard

Čytaty latynkoju
🤝 Суд у США дозволив угоду Microsoft з придбання Activision Blizzard
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤝 Суд у США дозволив угоду Microsoft з придбання Activision Blizzard
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ми нарешті отримали рішення щодо нещодавнього судового процесу між Федеральною торговою комісією (FTC) та Microsoft, щодо придбання останньою Activision Blizzard. Суддя Жаклін Скотт Корлі винесла рішення на користь Microsoft, відхиливши попередній запит FTC про судову заборону угоди.

Як передає The Verge у поданому сьогодні рішенні суддя зазначила наступне:

Придбання Microsoft компанії Activision було названо найбільшим в історії технологій. Воно заслуговує на ретельну перевірку. Ця перевірка принесла свої плоди: Microsoft письмово, публічно і в суді взяла на себе зобов'язання зберегти Call of Duty на PlayStation протягом 10 років на паритетних умовах з Xbox. Вона уклала угоду з Nintendo, щоб перенести Call of Duty на Switch. І вона уклала кілька угод, щоб вперше розмістити контент Activision на кількох хмарних ігрових сервісах. Відповідальність Суду в цій справі є вузькою. Він повинен вирішити, чи, незважаючи на ці поточні обставини, злиття повинно бути призупинено — можливо, навіть припинено — до вирішення адміністративного позову FTC. З наведених вище причин Суд вважає, що FTC не довела ймовірність того, що вона виграє справу за своїм позовом про те, що це конкретне вертикальне злиття в цій конкретній галузі може суттєво послабити конкуренцію. Навпаки, наявні докази вказують на розширення доступу споживачів до Call of Duty та іншого контенту Activision. Таким чином, клопотання про попередню судову заборону було відхилено.

Зі свого боку президент Microsoft Бред Сміт подякував Суду в Сан-Франциско за «швидке та ретельне» рішення. Він також сподівається, що інші юрисдикції також «продовжать працювати над своєчасним рішенням».

Голова Activision Blizzard, Боббі Котік, також відреагував на це рішення.

Наше злиття піде на користь споживачам і працівникам. Воно сприятиме конкуренції, а не дозволить закоренілим лідерам ринку продовжувати домінувати в нашій індустрії що швидко зростає.

Нагадаємо, що 12 червня Федеральна торгова комісія США (FTC) подала окремий запит до федерального суду Каліфорнії, щоб перешкодити угоді Microsoft та Activision Blizzard.

Згідно з заявою FTC, через придбання Activision, Microsoft матиме «можливість та стимул утримувати або погіршувати контент студії, щоб суттєво знизити конкуренцію».

Після подання заяви відбувся п’ятиденний судовий розгляд спродукував багато новинних заголовків під час постійних суперечок між Xbox та PlayStation починаючи виступом голови PlayStattion Джима Раяна, заявами CEO Microsoft про ексклюзивність ігор та доходячи до непрямих анонсів PS5 Slim та Pro.

Відзначимо, що раніше угоду схвалив регулятор ЄС, водночас у Великій Британії її заблокували. Однак Microsoft подала апеляцію на рішення британського регулятора. Нагадаємо, що для угоди є важливим рішення саме трьох ключових регуляторів у світі: США, ЄС та Великої Британії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...