Реклама

🤝 ЄС схвалив угоду Microsoft Activision Blizzard

Čytaty latynkoju
🤝 ЄС схвалив угоду Microsoft Activision Blizzard
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤝 ЄС схвалив угоду Microsoft Activision Blizzard
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Регулятор Європейського Союзу — Європейська комісія сьогодні схвалила угоду Microsoft з придбання Activision Blizzard за $69 млрд.

Ще у березні Microsoft представила регулятору Європейського Союзу план заходів, який містить кілька угод з хмарного стримінгу. Сюди входять 10-річні угоди про перенесення ігор Xbox на ПК на Nvidia GeForce Now, Boosteroid, Ubitus і Nware.

Після вищезгаданих угод зі стримінговими сервісами в Єврокомісії заявили, що Microsoft доклала зусиль, аби її ігри з’являлися також і на інших платформах хмарного геймінгу, крім її власної. У заяві Єврокомісії йдеться:

Схвалення обумовлене повним дотриманням зобов'язань, запропонованих Microsoft. Зобов'язання повністю вирішують проблеми конкуренції, виявлені Комісією, і є значним покращенням для хмарних ігор порівняно з поточною ситуацією.

Зелене світло від ЄС це величезна перемога для Microsoft після того, як минулого місяця вищий антимонопольний орган Великої Британії (CMA) заблокував угоду через побоювання, що вона знизить конкуренцію на ринку хмарних ігор, що зароджується. CMA заявило, що Microsoft вважатиме комерційно вигідним зробити ключові ігри Activision, такі як Call of Duty, ексклюзивними для своїх власних хмарних ігрових платформ.

Microsoft намагалася розвіяти занепокоєння Єврокомісії з приводу того, що ігри Activision стануть ексклюзивними. Президент Microsoft Бред Сміт зустрівся з чиновниками ЄС у лютому, після чого технологічний гігант заявив, що перенесе ігри Xbox для ПК на хмарний ігровий сервіс Nvidia.

Проте навіть попри схвалення ЄС на Microsoft чекає нелегка боротьба, оскільки британський регулятор, Управління з конкуренції та ринків (CMA), минулого місяця вирішило заблокувати угоду. Попри те, що перед цим було достатньо чуток, що CMA схильне до позитивного рішення на користь угоди все сталося навпаки, що дещо шокувало керівництво компанії.

Однак Британське Управління з питань конкуренції та ринків (CMA) є лише одним з трьох ключових регуляторів у світі, поряд з Федеральною торговою комісією США та Європейською комісією ЄС. Якщо остання вже схвалила угоду, то наразі ще також має бути рішення США.

Тут варто відзначити, що американський регулятор не схильний до позитивного рішення щодо угоди. Слухання з цього питання мають відбутися вже 2 серпня цього року. Тоді ми вже й дізнаємося остаточне рішення.

Своєю чергою Microsoft планує оскаржити це рішення в Апеляційному трибуналі з питань конкуренції у Великій Британії. Компанія навіть найняла адвоката, який вже неодноразово перемагав регулятора ЄС.

Відзначимо, що угода була схвалена в Україні, Південній Африці, Японії, Чилі, Бразилії, Саудівській Аравії та Сербії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...