Реклама

🙅‍♀️ Велика Британія блокує угоду Microsoft та Activision-Blizzard

Čytaty latynkoju
🙅‍♀️ Велика Британія блокує угоду Microsoft та Activision-Blizzard
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🙅‍♀️ Велика Британія блокує угоду Microsoft та Activision-Blizzard
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Угода Microsoft з Activision Blizzard вартістю $68,7 млрд була заблокована британськими регуляторами після багатомісячного розслідування.

Рішення Британського Управління з питань конкуренції та ринків (CMA) не дозволяє Microsoft придбати видавця Call of Duty, World of Warcraft та Candy Crush, після того, як раніше висловлювалися побоювання, що це призведе до несправедливого впливу на конкурентів, а саме PlayStation.

Натомість сьогоднішнє рішення зумовлене занепокоєнням CMA щодо можливого впливу угоди на сектор хмарних ігор. У відповідь Microsoft заявила, що подасть апеляцію.

Президент Microsoft Бред Сміт заявив:

Ми залишаємося повністю відданими цьому придбанню і будемо подавати апеляцію. Рішення CMA відкидає прагматичний шлях розв'язку проблем конкуренції та перешкоджає технологічним інноваціям та інвестиціям у Сполученому Королівстві

Він також повідомив, що Microsoft вже підписали контракти, щоб зробити популярні ігри Activision Blizzard доступними ще на 150 млн пристроїв. Своєю чергою прийняття такого рішення викликає сильне невдоволення у компанії, адже це «хибне розуміння ринку».

Activision Blizzard опублікувала власну відповідь, в якій розкритикувала рішення як «погану послугу громадянам Великої Британії, які стикаються з дедалі гіршими економічними перспективами».

Схвалення, чи не схвалення від CMA розглядалося як найбільше випробування для угоди, особливо після того, як британський регулятор спочатку випустив суворе попередження про те, що угода «може завдати шкоди британським геймерам» і потенційно призвести до «підвищення цін, зменшення вибору, або зменшення інновацій».

Сьогоднішнє рішення стало справжнім шоком, і воно слідує за нещодавньою заявою CMA про те, що регулятор пом’якшує свою позицію. У попередньому документі, опублікованому минулого місяця, вказувалося на сьогоднішній позитивний результат для Microsoft, а також визнавалося, що угода «не призведе до суттєвого послаблення конкуренції на ринку консольних ігор у Великій Британії».

Нагадаємо, що Британське Управління з питань конкуренції та ринків (CMA) є одним з трьох ключових регуляторів у світі, які все ще ретельно вивчають угоду Microsoft, поряд з Федеральною торговою комісією США та Європейською комісією ЄС.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...