Реклама

Два роки Na chasi — колонка головного редактора

24 квітня 2017 року запустилося видання Na chasi. Сьогодні ми святкуємо і публікуємо колонки головного редактора та видавця. Головред Олександр Мамзуренко — про зміни в Na chasi та великі плани на майбутнє.
Čytaty latynkoju
Два роки Na chasi — колонка головного редактора
  1. Головна
  2. Історії
  3. Два роки Na chasi — колонка головного редактора
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
24 квітня 2017 року запустилося видання Na chasi. Сьогодні ми святкуємо і публікуємо колонки головного редактора та видавця. Головред Олександр Мамзуренко — про зміни в Na chasi та великі плани на майбутнє.

Настав час познайомитися

Привіт. Мене звати Олександр Мамзуренко. З 1 лютого я — новий головний редактор Na chasi.

Саме мені випало зберегти найкращі здобутки та рухати видання вперед.

Na chasi починалося як медіа про креативні індустрії, технології та підприємництво з фокусом на інтеграцію України до світу — видання було і залишиться флагманом української латинки. Редакція писала про аграрний бізнес у цифрову епохуАграрний бізнес у цифрову епоху — українські реалії, розповідала, як працює MASTER:БухгалтеріяОблік по-українськи — як працює вітчизняна альтернатива «1С» та тестувала вас на знання українських винахідників та науковцівТест: Чи добре ви знаєте українських науковців та винахідників?.

Ми зберігаємо цей напрямок, тому що Україні конче потрібні історії, що показують — тут можна робити своє. Тут можна бути успішними. Тут можна створювати новий бізнес та інновації. Тут можна робити кар’єру і розвиватися професійно.

Нашим людям потрібні такі історії як PromoRepublicМакс Печерський, PromoRepublic: «Все можна робити з України в 10 разів дешевше, ніж в Америці», Petcube, Grammarly та інші. Українці мають дізнатися про те, що світ захоплюєтьсяНе Сталкером єдиним: ці ігри зробили в Україні, та ви про це не знали іграми, створеними в Україні. Не менш важливо знати про трансформації на державних підприємствах — наприклад, як керівництво ВДНГ перетворюєЄвген Мушкін, генеральний директор ВДНГ: «Для відпусток — немає часу!» захаращену пустелю на майданчик для найзнаковіших івентів в країні.

Досягнень Na chasi за цей час нагромадилося багато, і про них більше розкаже видавець — Олексій Федоров у своїй колонціДва роки Na chasi — колонка видавця.

Але цього мало. Коли я почав займатися Na chasi, видання переживало невелику кризу ідентичності. Переді мною стоїть завдання її вирішити, і, як мені здається, ми на вірному шляху.

Оновлений формат

Ми всі живемо в інформаційних бульбашках, і це — не нова думка, ви її точно десь чули. Бульбашки охороняють вас від негативу — того, про що ви не хочете знати. Від негативних або позитивних новин. Від політичних опонентів. Від неприємної правди.

Проте, найголовніше — також від того, що вам насправді цікаво. Ви можете про це не здогадуватися, бо огородили себе від усього нового та незвичного. Або не знаходити в собі сміливости, перебувати в полоні стереотипів та когнітивних викривлень чи банально соромитися свого дилетантства. Це називають навченою безпорадністю.

Оновлений Na chasi взяв на себе складну, хтось скаже, нездійсненну місію — лопнути вашу бульбашку, і показати світ навколо.

Ми не хочемо, як більшість українських галузевих та лайфстайл-медіа, писати для «5 000 київських хіпстерів», що вже інтегровані в глобальний контекст. Ми хочемо, щоб таких було 45 мільйонів.

Тому замість рубрики «Креатив», де ми писали здебільшого про стартапи в креативних індустріях, ми створили «Культуру».

Тепер ми також пишемо про музику — нову українську та глобальну. В країні, що не знає Карді Бі, альона альона«Крашу писанки я, як Пікаcсо Пабло» — дивіться кліп alyona alyona та Alina Pash — феномен, а не норма. Якщо медіа не розповідають історію Біллі Айліш, за 20 років вони так і писатимуть про новий концерт Винника та прощальний тур Scorpions, хіба що в голограмі.

Тепер ми пишемо про кіно — порожні кінозали не личать ані дивовижному «ВулкановіКіно на вихідних: «Вулкан» Романа Бондарчука» Романа Бондарчука, ані оскароносній «Фаворитці» Йорґоса Лантімоса. І такі вони — не тому, що це складно і «не для наших людей», а тому, що медіа не хочуть виконувати свою місію.

Тепер ми пишемо про відеоігри — тому що це величезна і відносно молода індустрія на передовій технологій, яка вже багато років поспіль має прибутки більші за індустрію кіно. Тому, що це — цілком легітимний формат розваг. Не «лише для дітей», не для «прищавих задротів». Для офісного працівника, для підприємиці, для пенсіонера, для домогосподарки.

Завжди На часі

На старому Na chasi ви б не побачили новину про дебатиВибори Президента України: офіційні результати та дебати на стадіоні Порошенка та Зеленського, результати виборів, уривок з біографії Бенджаміна Франкліна«Бенджамін Франклін» — уривок з біографії отця-засновника США від Волтера Айзексона або розповідь про Александрію Окасіо-Кортес«Конгресвумен теж вміють танцювати!» — дивіться трейлер фільму про Александрію Окасіо-Кортес.

По-перше, нова рубрика «Суспільство» повідомлятиме про події, які відбуваються в Україні. Ми, як і раніше, не писатимемо про те, що називаюсть «політикою». Проте, ми розповідатимемо про важливі події, які запускають або є наслідками тектонічних зсувів у суспільстві.

По-друге, ми повідомлятимемо про події та процеси у світі, препаруючи та подаючи їх у зрозумілому для вас форматі. Лише розуміючи, що Україна є частиною глобальних суспільних процесів, можна позбавитися меншовартості, почати розуміти одне одного та будувати разом спільне майбутнє.

Як і раніше, ми й далі будемо говорити з вами про новітні технології та урбаністику. Модернізація країни та нашого життєвого середовища — як ніколи на часі.

Культура — завжди на часі.
Суспільство — завжди на часі.
Технології — завжди на часі.
Освіта — завжди на часі.
Бізнес — так само завжди на часі.

Ніколи не на часі — зрада, зневіра та втеча. Тому, як і раніше, лише позитив та можливості — за скандалами не до нас.

Ми віримо, що люди, які кожного місяця переглядають наші матеріали більше, ніж чверть мільйона разів, заслуговують знаходитися в глобальному контексті. Щоби світ став відкритим для України, Україна має відкритися світові.

Ми раді співпраці зі стартапами, компаніями та авторами. Давайте показувати українцям можливості разом.

Share
Написати коментар
loading...