Реклама

Кіно на вихідних: «Вулкан» Романа Бондарчука

Продовжуємо радити вам цікаві речі, які варто додати до свого розкладу на вихідних. На цей раз пропонуємо сходити у кіно на український фільм «Вулкан» режисера Романа Бондарчука.
Čytaty latynkoju
Кіно на вихідних: «Вулкан» Романа Бондарчука
  1. Головна
  2. Історії
  3. Кіно на вихідних: «Вулкан» Романа Бондарчука
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Продовжуємо радити вам цікаві речі, які варто додати до свого розкладу на вихідних. На цей раз пропонуємо сходити у кіно на український фільм «Вулкан» режисера Романа Бондарчука.

Про що фільм

«Вулкан» розповідає про перекладача для ОБСЄ, киянина Лукас, який їде з місією організації на південь України, щоб знайти докази російської агресії. Машина глохне, і після невдалих спроб її завести, Лукас відправляється за допомогою. Повернувшись на «камазі» з місцевим

Чому варто подивитися

Режисерові Роману Бондарчуку вдалося неймовірно точно передати атмосферу забутої глушини степової України, де нема «ні зарплати, ні президента, ні міліції». Разом із тим, не варто думати, що це чергова «чорнуха» про життя у провінції. Фільм просякнутий любов’ю до персонажів — тонкою ниткою крізь усю стрічку проходить думка, що столичний інтелігент Лукас мало чим відрізняється від мешканців загубленого Берислава, де відбувається дія.

«Вулкан» можна вважати досконалою вправою з візуальної антропології, адже ця історія могла відбутися в будь-якому селищі Півдня та Сходу.

Лук'ян Галкін, Moviegram

Природа і середовище «Вулкану» також показані режисером з неймовірною любов’ю. Пожухлі соняшники, побиті кавуни, темна вода та іржаві човни з кораблями ідеально відтворюють відчуття тієї місцевості. До того ж, вражає робота з картинкою.

Це, певне, найкрасивіший з усіх українських художніх фільмів, які мені доводилося бачити.

Олексій Бондаренко, LiRoom

Режисер і оператор явно надихалися стилем оскароносного Альфонсо Куарона. І хоча його «Рома» вийшла зовсім недавно і не могла слугувати джерелом натхнення, своїм початком і довгими планами «Вулкан» схожий саме на неї, і це, безумовно, комплімент.

Загалом, «Вулкан» — це прекрасне кіно навіть без додаткової характеристики «українське» і, безперечно, must see на великому екрані.

В прокаті у більшості кінотеатрів країни.

Відео дня: пісня та кліп DakhaBrakha до фільму «Вулкан»

Про режисера

Роман Бондарчук — режисер-документаліст, арт-директор фестивалю DocudaysDocudays UA 2019 — Євромайдан у віртуальній реальності та китайська інтернет-антиутопія. Фільми, які не можна пропустити. Його фільм «Українські шерифи» було висунуто на Оскар від України. «Вулкан» його дебют у жанрі ігрового кіно.

Share
Написати коментар
loading...