Реклама

«Конгресвумен теж вміють танцювати!» — дивіться трейлер фільму про Александрію Окасіо-Кортес

За рік до виборів 29-річна латиноамериканка працювала у барі на Манхеттені, а наразі критикує політику Трампа з трибуни Конгресу.
Čytaty latynkoju
«Конгресвумен теж вміють танцювати!» — дивіться трейлер фільму про Александрію Окасіо-Кортес
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. «Конгресвумен теж вміють танцювати!» — дивіться трейлер фільму про Александрію Окасіо-Кортес
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За рік до виборів 29-річна латиноамериканка працювала у барі на Манхеттені, а наразі критикує політику Трампа з трибуни Конгресу.

Knock Down the House — це історія про «жіночий прорив» в американський конгрес. Там розповідають про передвиборчі кампанії чотирьох жінок-демократок, серед яких 29-річна Александрія Окасіо-Кортес з Нью-Йорка. Перемогти на виборах вдалося лише їй — вона стала наймолодшою сенаторкою в історії США.

Фільм буде доступний на Netflix 1 травня.

До чого тут ми

Історія Александрії Окасіо-Кортес та інших жінок, що показана в фільмі, розповідає одразу про кілька важливих речей:

Покоління міленіалів отримує політичне представництво

Як США, так і Україну вже найближчим часом очікують масштабні зміни політичного клімату. Покоління 80-х та 90-х, так звані міленіали, досягають віку входу до влади. Це призводить до тектонічного зсуву як у методах спілкування з виборцями, так і в напрямках, куди рухається держава, що її веде нове покоління політиків.

Окасіо-Кортес активна в соціальних мережах, розповідає про своє буденне життя та розуміється на питаннях сучасної культури і неймовірно популярна серед молоді. Кілька місяців тому вона вивела пісню інді-гурту Phoenix в топи чартів, коли в мережі виплив давній ролік з танцювальним флешмобом.

У відповідь на звинувачення політичних опонентів у несерйозності, Окасіо-Кортес відповіла:

Я тут дізналася: республіканці вважають, що танцюючі жінки — це скандал! Хочу подивитися на їхні обличчя, коли вони дізнаються, що конгресвумен теж вміють танцювати.

Александрія Окасіо-Кортес, конгресвумен

Мізогінія йде в минуле, але чинить спротив

Жінки все більше представлені у політиці та державному управлінні. У США 90 місць з 435 у Палаті представників в результаті останніх виборів отримали жінки. В українську Верховну Раду 2014 року було обрано 47 жінок, що стало рекордом для нашої країни.

Тим не менш, проти жінок в політичній боротьбі подекуди використовують ті самі принизливі «аргументи», що й раніше, а представництво, хоч і збільшується, все ще недостатнє.

Люди мають брати відповідальність за своє життя

Окасіо-Кортес народилася у 1989 році в Бронксі, в сім’ї американця і пуерториканки з середнім достатком. Її мати була домогосподаркою, а батько володів невеликим приватним підприємством. У неї не було доступу до привілейованої фахової освіти, а її оточення становили такі ж інтернаціональні сім’ї, в основному мігранти, як її власна.

Внаслідок смерті батька, Александрії довелося почати працювати у дві зміни, щоб допомогти матері, – вдень у державних організаціях, а вечорами барменкою і офіціанткою.

Я балотуюсь, тому що звичайні американці заслуговують бути представленими звичайними американцями

Александрія Окасіо-Кортес, конгресвумен

Тим не менш, замість того, щоб пливти за течією і повторити типовий шлях бідної американки, вона взяла відповідальність на себе не тільки за своє життя, але й за життя багатьох своїх сусідів, а згодом — мільйонів родин по всій країні.

Свою передвиборчу кампанію вона вела «у полі»: сама обходила жителів району, розповідала про свою програму і збирала невеликі пожертвування, повністю відмовившись від грошей корпорацій.

В результаті, Окасіо-Кортес, ще за рік до виборів працювала у барі, а сьогодні — сміливо критикує політику президента Трампа з трибуни Конгресу.

Про фільм

Режисерка Рейчел Лірс почала знімати Knock Down the House після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах 2016 року.

За фільм вона отримала нагороду Favorite Award впливового кінофестивалю Sundance, що називають передвісником «Оскару».

Knock Down the House починався як проект на платформі Kickstarter. На кінофестивалі стрімінговий сервіс Netflix купив права на фільм за $10 млн. Американські ЗМІ повідомляють, що ця сума стала рекордною, ще ніколи документальний фільм не продавався за такі гроші на фестивалі.

Share
Написати коментар
loading...