Реклама

Post cryptum — 10 головних новин зі світу криптовалют за 7 днів

Криптовалюти минулого тижня відзначали річниці, оновлювали рекордні позначки, стикалися з проблемами та отримували альтернативи для ICO. На часі дізнатися про все докладніше
Čytaty latynkoju
Post cryptum — 10 головних новин зі світу криптовалют за 7 днів
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Post cryptum — 10 головних новин зі світу криптовалют за 7 днів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Криптовалюти минулого тижня відзначали річниці, оновлювали рекордні позначки, стикалися з проблемами та отримували альтернативи для ICO. На часі дізнатися про все докладніше

Злети, падіння, натиск регуляторів, сумніви топ-менеджерів та спроби хакерів майнити одну з найпопулярніших криптовалют через користувацькі браузери — коротко про минулий тиждень у криптосвіті.

Якою була палітра новин щодо криптовалют

Bitcoin відзначив 9-річчяBitcoin відзначив 9-річчя з моменту створення з моменту створення. Перший блок в блокчейні Bitcoin було видобуто 9 років тому. Відтоді й починається історія найвідомішої криптовалюти світу. Сьогодні її вартість лише за 1 рік підскочила більше ніж удесятеро, а капіталізація обганяє провідні компанії світу.

Автор Ethereum Віталік Бутерін оголосив про те, що будуть виділені гранти розробникам, які допоможуть вдосконалити blockchain «ефіру». Потреба у масштабуванні мережі виникла через стрімке зростання популярності цієї криптовалюти серед користувачів. Кількість транзакцій вже наближається до 1 млн на добу — і це сповільнює мережу. Гранти виділять тим проектамТворець Ethereum пропонує гранти для розробників, які знайдуть спосіб подолати сповільнення.

Також Бутерін каже, що треба замість ICOРинок ICO  — результати 2017-го та очікування від 2018 року використовувати децентралізоване залучення коштів. Цю модель він назвав DAICO. Цим терміном засновник «ефіру» характеризує поєднання найкращих властивостей розміщення токенів та концепцію децентралізованих автономних організацій (DAO). Основна ідея — контракт DAICO випускає 1 команда розробників, яка хоче залучити кошти на розвиток свого проекту. Цей контракт стартує в режимі пожертв, описуючи механізм, за допомогою якого будь-хто має змогу скерувати на адресу цього контракту свої «ефіри» і отримати натомість токени. При цьому можна використати цілу палітру пожертв — від продажу hard cap до голандського аукціону чи динамічного продажу віртуальних монет. Як тільки строк внесків по контракту завершується, користувачі більше не зможуть вносити «ефіри». З цього моменту визначається баланс початкових токенів та запускається торгівля ними.

До речі, саме минулого тижня курс «ефіру» вперше за весь час його існування перевищив $1 тис за одиницю — і відтоді вперто тримаєВартість Ethereum вперше в історії перетнула позначку в $1 тис цей рівень.

У березні 2018 року у Білорусі стартує вивчення Bitcoin, blockchain та інших криптовалют і технологій, що з ними пов’язані, у одному з державних вишів країни. В основу курсу буде покладеноУ Білорусі студентів навчатимуть роботі з криптовалютами та blockchain вивчення технологій та сутності криптовалют і операцій із ними. Нову освітню програму запускають як складову для перепідготовки за 4 спеціалізаціями.

Із 4 січня 2018 року українська криптобіржа Kuna розпочала торги пари BCH/UAH (Bitcoin Cash за гривню). Наступними на черзі мають стати альткоїни Ripple (XRP) та Stellar (XLM). Після них керівництво біржі обіцяє додатиВідома українська криптобіржа продає Bitcoin Cash за гривні, на черзі — Ripple до прямого продажу за гривні низку інших майнінґових валют зі списку ТОП-10.

Член правління Європейського Центробанку (ECB) Івальд Новотни, якій очолює також Центробанк Австрії, заявив у розмові із журналістами видання Sueddeutsche Zeitung, що операції із криптовалютами мають оподатковуватися, як будь-які інші фінансові транзакції. Згідно з інформацією британської Daily Mail, банкір також висловив побоювання, що криптовалюти можуть використовуватися дл «відмивання» грошей на потребу терористів, олігархів чи нечесних ділків. деякі його колеги також солідарні із тим, що такі країни, як РФ, можуть використати криптовалюти та токени для виходу з-під економічних санкцій та уникнення відстеження фінансових потоків за межі країни.

Тим часом наприкінці грудня 2017 року стало відомо, що Банк Англії вивчає запуск власної криптовалюти — начебто така має з’явитися на початку 2018 року. Згодом частина ЗМІ спростували поширену інформацію. А от американський банк Merrill Lynch заборонив своїм клієнтам інвестувати у криптовалютні фонди та трасти, особливо ті, які створені вихідцями з Уолл-Стріт. І це — на тлі дозволуЧому біржові ф’ючерси на Bitcoin важливі для світової економіки Чиказької біржі на операції з ф’ючерсними контрактами по Bitcoin.

Також минулі 7 днів вкотре підняли питання несанкціонованого майнінґу. Ізраїльска медіаплатформа онлайн-реклами Spotad виявила у своїй мережі та коді своїх сервісів підозрілі рекламні розміщення для настільної та мобільної версії, які використовували пристрої сторонніх власників для видобутку криптовалюти. Раніше аналогічні шкідливі програми отримали поширення через магазини мобільних затосунків. Всі вони працюють із процесорами малої потужності для видобутку такої криптовалюти, як Monero.

Share
Написати коментар
loading...