Реклама

🤔 Microsoft продасть Ubisoft права на стримінг ігор Activision Blizzard

Čytaty latynkoju
🤔 Microsoft продасть Ubisoft права на стримінг ігор Activision Blizzard
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤔 Microsoft продасть Ubisoft права на стримінг ігор Activision Blizzard
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У Microsoft вирішили провести реструктуризацію своєї угоди придбання Activision Blizzard задля того, щоб британський регулятор (CMA) змінив своє рішення, щодо блокування злиття. Задля цього компанія погодилась продати права на стримінг ігор від ActiBlizz видавцю Ubisoft.

У офіційній заяві Microsoft зазначається:

Сьогодні ми робимо ще один важливий крок щодо цієї угоди. Щоб зняти занепокоєння щодо впливу запропонованого придбання на ігри у хмарі, висловлені Управлінням з питань конкуренції та ринків Великої Британії, ми реструктуризуємо транзакцію, щоб придбати вужчий набір прав.

Таким чином у Microsoft хочуть після закриття угоди передати права на стримінг усіх нових та старих ігор Activision Blizzard у хмарі на наступні 15 років Ubisoft.

Згідно з реструктуризованою угодою, Microsoft не зможе випускати ігри Activision Blizzard виключно на власному хмарному стрімінговому сервісі — Xbox Cloud Gaming — або контролювати умови ліцензування ігор Activision Blizzard для конкуруючих сервісів.

Зі свого боку британський регулятор заявив, що

Незалежна група, яка прийняла первинне рішення, розглянула ці подання і вирішила, що вони не дають жодних підстав для зміни початкового рішення про заборону. Щоб надати цьому рішенню остаточної юридичної сили, сьогодні CMA видав остаточне розпорядження, яке забороняє початкову угоду на глобальному рівні.

Тобто регулятор залишає в силі своє оригінальне рішення, щодо блокування первинної угоди. Однак реструктуризація придбання тепер звісно має бути розглянута окремо з дедлайном до 18 жовтня цього року.

Чи вийде у Microsoft змінити рішення CMA, щодо блокування угоди ми уже, мабуть, зможемо дізнатися восени. Як бачимо, компанія іде на поступки у тих питаннях, які викликали занепокоєння британського регулятора. нагадаємо, що саме сфера хмарного геймінгу на думку CMA є перепоною для схвалення придбання Activision Blizzard.

Відзначимо, що CMA є одним з трьох важливих світових регуляторів. Окрім Великої Британії це США, де намагання блокувати угоду відхилив суд, та ЄС, де злиття без жодних проблем погодили.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...