Реклама

🙅‍♂️ Уряд Британії не згоден з рішенням свого регулятора щодо угоди Microsoft Activision Blizzard

Čytaty latynkoju
🙅‍♂️ Уряд Британії не згоден з рішенням свого регулятора щодо угоди Microsoft Activision Blizzard
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🙅‍♂️ Уряд Британії не згоден з рішенням свого регулятора щодо угоди Microsoft Activision Blizzard
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Британське управління з питань конкуренції та ринків (CMA) захистило своє рішення заблокувати купівлю Activision Blizzard компанією Microsoft за $68,7 млрд під час сьогоднішніх слухань у парламенті.

Керівники CMA Маркус Боккеринк і Сара Карделл сьогодні вранці зіткнулися з численними запитаннями від Комітету з питань бізнесу і торгівлі уряду Великої Британії щодо цього рішення. Всього через день після того, як Європейська комісія проголосувала за схвалення угоди в ЄС.

Депутати попросили CMA пояснити, чому регулятор прийняв інше рішення щодо угоди, ніж його європейський колега. Також неодноразово запитували, чи розглядали у CMA вплив блокування такої угоди на міжнародну репутацію Великої Британії. Голова CMA Маркус Боккеринк відповів:

Я розумію, що коли приймається рішення, яке блокує угоду, виникають питання про те, чи є Велика Британія відкритою для бізнесу. Усі бізнесмени знають, що є дуже велика різниця між створенням бізнесу, інвестиціями в новий бізнес, інвестиціями в стартап, створенням нового бізнесу — є велика різниця між цим і купівлею вже створеної фірми з усталеними позиціями. Це не одне й те саме.

Він також відзначив, що CMA за відкриті ринки та заохочує таке явище. Голова також додав, що навпаки вважає, що вплив на імідж Великої Британії від блокування угоди буде позитивним. Він припустивши, що, схвалення навпаки не вселятиме довіри, якщо країна «закриватиме очі на антиконкурентні злиття».

Відповідаючи на запитання Комітету з питань бізнесу і торгівлі про те, чому у CMA дійшли іншого висновку, ніж Європейська комісія, виконавча директорка регулятора Сара Карделл сказала, що різниця полягає в тому, що вони відмовилися прийняти запропоновану Microsoft 10-річну угоду для захисту ринку хмарних ігор, що розвивається.

Європейська комісія погодилася з тим, що угода може викликати занепокоєння щодо конкуренції, і тут немає ніякої різниці між CMA та ЄК, але Комісія вирішила, що доцільно прийняти пропозицію.

Карделл також нагадала членам парламенту про поточну позицію угоди в США, де Федеральна торгова комісія все ще намагається заблокувати угоду через суд.

Тепер перед Microsoft стоїть складне завдання оскаржити рішення CMA, що, ймовірно, займе решту року, якщо не більше.

Нагадаємо, що CMA також відзначили, що у разі придбання Microsoft Activision Blizzard відбудеться здорожчання Game Pass.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...