Реклама

💸 Британський регулятор каже, що якщо Microsoft придбає Activision, Game Pass стане дорожчим

Čytaty latynkoju
💸 Британський регулятор каже, що якщо Microsoft придбає Activision, Game Pass стане дорожчим
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 💸 Британський регулятор каже, що якщо Microsoft придбає Activision, Game Pass стане дорожчим
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Стає відомо все більше подробиць про рішення Великої Британії призупинити придбання Microsoft компанії Activision Blizzard.

Так, у нещодавньому звіті Управління з питань конкуренції та ринку Великобританії (CMA) також висловило занепокоєння тим, що збільшення бібліотеки відеоігрового контенту може потенційно відкрити двері Microsoft для здорожчання Game Pass.

У 400-сторінковому звіті, який містить детальний огляд поточних бізнес-планів Microsoft і того, як це вплине на конкурентів, комітет CMA висловив переконання, що цінність послуги Xbox Game Pass зросте після потенційних доповнень з бібліотеки Activision Blizzard, що дасть Microsoft стимул для підвищення ціни.

У звіті CMA детально пояснила, що проблема не в додаванні нових ігор до бібліотеки Microsoft, а в тому, як саме наявність ігор від Activision  (таких як Call of Duty) вплине на каталог.

Ми очікуємо, що Microsoft матиме стимул підвищити ціну на Game Pass відповідно до підвищення вартості додавання до нього цінного контенту Activision.

У своєму розслідуванні комітет CMA пояснив, що вигоди від цього злиття, такі як можливість отримати доступ до Call of Duty через Game Pass, не переважать втрат. Розширений Game Pass після злиття не тільки потенційно зробить послугу дорожчою для споживачів, але й надасть Xbox більш значну перевагу над такими компаніями, як Sony та Nintendo, які не мають таких широких послуг, як Game Pass від Microsoft та інші її продукти.

Ми визнаємо, що наявність контенту Activision в Game Pass є привабливою перспективою для деяких покупців, і це, виходячи з коментарів, які ми отримали від громадськості під час цього розслідування, здається, пояснює значну підтримку цього злиття з боку тих, хто виступає за нього. Зрештою, ми дійшли висновку, що ця нова можливість платити за контент, який вже доступний на Xbox за принципом «купи і грай» (buy-to-play), не переважить загальної шкоди для конкуренції (і, зрештою, для споживачів), що виникає в результаті цього злиття на великому ринку хмарних ігрових сервісів, який швидко зростає.

Наразі Microsoft намагається оскаржити рішення CMA про зупинення злиття, яке неухильно набирає обертів з моменту його оголошення в лютому 2022 року. Окрім подробиць про потенціал Game Pass, звіт CMA також містив згадки про поточне обладнання Nintendo і про те, що воно, ймовірно, не в змозі запустити Call of Duty поточного покоління, хоча представники Activision Blizzard стверджували, що можуть це робити.

Також нагадаємо, що на тижні Microsoft доповіла про результати кварталу: все зростає, Xbox падає.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...