Реклама

😑 Головний сценарист Dragon Age стверджує, що BioWare «тихо образилася» на своїх авторів

Čytaty latynkoju
😑 Головний сценарист Dragon Age стверджує, що BioWare «тихо образилася» на своїх авторів
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 😑 Головний сценарист Dragon Age стверджує, що BioWare «тихо образилася» на своїх авторів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сценарист Dragon Age Девід Гейдер (David Gaider) каже, що ставлення BioWare до своїх авторів з часом змінилося, і деякі люди в компанії з часом почали «тихо обурюватися» на них.

У світлі страйків Гільдії письменників Америки (WGA), що тривають, розробник ігор Девід Ґейдер поділився думкою про те, як в індустрії ставляться до написання сценаріїв для ігор. За словами колишнього розробника BioWare сценаристика є однією з тих дисциплін, які постійно недооцінюються, адже «кожен думає, що він може це робити».

У своєму твіті Гейдер уточнює:

Навіть BioWare, яка побудувала свій успіх на репутації хороших історій і персонажів, повільно перетворилася з компанії, яка голосно цінувала своїх письменників, на компанію, де на нас... тихо обурювалися, а залежність від дорогого наративу розглядалася як «альбатрос», що тягне компанію назад.

Він також додав:

Можливо, це звучить як важке звинувачення, але це те, що я чітко відчував аж до свого звільнення у 2016 році. Раптом усі відповідальні особи почали запитувати: «Як так, що ми маємо МЕНШЕ наративів?». Хороша історія просто з'являлася за помахом чарівної палички, а не вважалась чимось, що потребувало підтримки та пріоритету.

Під час роботи в BioWare Гейдер був найбільш відомий своєю роботою над серіями Dragon Age та «Зоряні війни», але ці коментарі видаються особливо актуальними для Anthem, багатокористувацької науково-фантастичної гри студії.

Значний відхід від наративної складової, що зробило BioWare ім’я, Anthem стала масовим провалом, не зумівши реалізувати ані однокористувацьку історію, ані багатокористувацький геймплей.

Сьогодні Гейдер зайнятий на чолі студії Summerfall, яка нещодавно анонсувала «рольовий мюзикл» під назвою Stray Gods. Що стосується BioWare, то студія все ще працює над Dragon Age 4 і новою Mass Effect. Наразі ще невідомо дати виходу жодної з цих ігор.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...