Реклама

📜 У Голлівуді страйкують тисячі діячів кіно: які шоу вже постраждали від страйку

Čytaty latynkoju
Wikimedia Commons
📜 У Голлівуді страйкують тисячі діячів кіно: які шоу вже постраждали від страйку
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 📜 У Голлівуді страйкують тисячі діячів кіно: які шоу вже постраждали від страйку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Тисячі людей приєдналися до страйку голлівудських кіно- та телесценаристів, який розпочався 2 травня. Задля солідарності деякі творці та шоу призупинили свою роботу.

Затяжний страйк розпочала Гільдія письменників Америки (WGA). Причиною стали невдалі переговори зі студіями та сервісами щодо умов праці та оплати, а також залучення штучного інтелекту в роботу сценаристів. 

Такі дії можуть мати страшні наслідки для американської розважальної індустрії. В останнє сценаристи протестували 100 днів у 2007 році, що обійшло індустрії приблизно 2 млрд доларів.

Попри те, що страйк триває лише добу, видання Variety вже зібрало перелік проєктів, на які вплинув протест. 

Таким чином, тимчасово призупиняє роботу шоу, як-от Saturday Night Live, Jimmy Kimmel Live; CBS, The Late Show. До них приєднались вечірні шоу Tonight та Late Night, а також Real Time with Bill Maher та Last Week Tonight. Телепрограми планують транслювати повтори старих випусків.

До події приєднались сценаристи серіалу «Кобра Кай» — шостий сезон під загрозою, бо протестанти не приходять навіть на знімальний майданчик. 

Підтримав страйк й відомий письменник та сценарист Ніл Ґейман. Творець написав у Twitter, що сценарій довгоочікуваного другого сезону «Добрі передвісники» вже здано, проте Ґейман може скасувати престур через протест.

До протесту долучилась співавторка серіалу Yellowjackets Ешлі Лайл, яка зазначила, що 3 сезону драми не вийде, доки «сценаристи не отримають чесних угод». До страйку приєднались й творці мультсеріалу Big Mouth. 

Раніше ми розповідали, що компанія DeepMind AI презентувала нову технологію Dramatron на базі штучного інтелекту. Вона може створити повноцінний сценарій для фільму, п’єси чи спектаклю.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...