Реклама

🌙 Європейська космічна організація розробить «спільний місячний час» 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌙 Європейська космічна організація розробить «спільний місячний час» 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌙 Європейська космічна організація розробить «спільний місячний час» 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Нещодавно відбувся успішний запуск ракети NASA до Місяця у рамках місії Artemis 1. За планами науковців створити базу на Місяці, яка дозволить використовувати супутник як відправну точку для польоту на інші планети Сонячної системи, зокрема Марса.

Ба більше, у NASA вже активно працюють над розробкою бази на Місяці й вже виділили на це $57 млн.

З усім тим постає одне дуже просте питання — а як саме узгодити час на Місяці? Зараз кожна космічна організація використовує власні часові зони на кораблях і в комунікаційних системах.

Однак на Місяці цілком доречно було б обрати єдиний час. Саме таку мету й ставить перед собою Європейська космічна агенція — вона разом з іншими космічними організаціями вже працює над узгодженням «спільного місячного часу».

Щоправда, наразі точно невідомо, як саме формуватимуть такі часові рамки. Річ в тім, що на Місяці час йде швидше в залежності від положення супутника. Тож цілком імовірно, що це буде повністю інакші часові рамки, що відрізнятимуться від Земних.

У планах дослідників запустити людей на Місяць о 2026 році у рамках програми Artemis. У довгостроковій перспективі мета цього проєкту полягає в постійній присутності людей на супутнику. Раніше ми вже писали, як за програмою Artemis на Місяць вперше полетить жінка — детальніше про це читайте тут.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...