Реклама

🌖 NASA виділила $57 млн на розробку технології будівництва бази на Місяці

Čytaty latynkoju
🌖 NASA виділила $57 млн на розробку технології будівництва бази на Місяці
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌖 NASA виділила $57 млн на розробку технології будівництва бази на Місяці
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Нещодавно відбувся успішний запуск ракети NASA до Місяця у рамках місії Artemis 1. За планами науковців створити базу на Місяці, яка дозволить використовувати супутник як відправну точку для польоту на інші планети Сонячної системи, зокрема Марса.

NASA виділила компанії ICON з Техасу $57 млн на розробку технології будівництва бази на Місяці. ICON шукатиме спосіб використання локальних ресурсів для розробок технологій прямо там.

Ця компанія спеціалізується на 3D-будівництві й вже раніше співпрацювала з NASA у розробці марсіанської бази Mars Dune Alpha. Ідея полягає в тому, щоб мінімізувати постачання матеріалів із Землі на Місяць, що зовсім не практично. Для будівництва хочуть використовувати місячний реголіт та каміння.

Ілюстративне зображення бази. Фото ICON

NASA планують приземлитись на південну частину супутника, оскільки наразі точно невідомо, що саме знаходиться на північному полюсі. За очікуваннями дослідників, цілком імовірно, що там може знаходитись лід, який потім можна використовувати як питну воду для можливих наукових станцій та навіть як паливо.

Для розробки необхідних технологій ICON використовуватиме зразки місячного реголіту, доставлені на Землю місіями Аполлон.

У планах дослідників запустити людей на Місяць о 2026 році у рамках програми Artemis. У довгостроковій перспективі мета цього проєкту полягає в постійній присутності людей на супутнику. Раніше ми вже писали, як за програмою Artemis на Місяць вперше полетить жінка — детальніше про це читайте тут.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...