Реклама

🚀 NASA успішно запустила ракету з місією Artemis 1 до Місяця — людство повернеться на супутник

Čytaty latynkoju
🚀 NASA успішно запустила ракету з місією Artemis 1 до Місяця — людство повернеться на супутник
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 NASA успішно запустила ракету з місією Artemis 1 до Місяця — людство повернеться на супутник
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

19 грудня 1972 року відбулась шоста і наразі остання висадка людства людей на Місяць. NASA збирається повернутись на супутник після понад 50-річної перерви й у агентстві вже поділились своїми планами.

Протягом тривалого періоду науковці намагались запустити нову ракету NASA SLS, проте плани постійно змінювались через погодні умови. І ось вчора, в ніч з 15 на 16 лютого, нарешті вийшло запустити ракету в космос. Запуск відбувся зі стартового комплексу 39B на мисі Канаверал, штат Флорида.

На борту ракети знаходиться капсула Orion, призначена для доставки людей на орбіту Місяця. Варто зазначити, що наразі капсула без людей — замість них там декілька манекенів для випробовування умов. Протягом 42 днів корабель облетить Місяць й повернеться на Землю. Якщо експеримент покаже позитивний результат, то наступного разу можуть запустити команду з людей.

У планах науковців запустити людей на Місяць о 2026 році у рамках програми Artemis. У довгостроковій перспективі мета цього проєкту полягає в постійній присутності людей на супутнику. Раніше ми вже писали, як за програмою Artemis на Місяць вперше полетить жінка — детальніше про це читайте тут.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...