Реклама

📑 Сенат США схвалив законопроєкт, який обмежить монополію магазинів застосунків Apple та Google

Open App Markets Act дозволить завантажувати застосунки та проводити платежі поза межами офіційних цифрових магазинів.
Čytaty latynkoju
Unsplash
📑 Сенат США схвалив законопроєкт, який обмежить монополію магазинів застосунків Apple та Google
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📑 Сенат США схвалив законопроєкт, який обмежить монополію магазинів застосунків Apple та Google
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Open App Markets Act дозволить завантажувати застосунки та проводити платежі поза межами офіційних цифрових магазинів.

Закон не дозволить власникам магазинів застосунків обмежувати розробників у праві використання власних платіжних систем для обробки внутрішніх платежів, а користувачів у праві завантажувати застосунки зі сторонніх платформ, повідомляє Reuters.

Це стосуватиметься цифрових магазинів-платформ із більш ніж 50 мільйонами користувачів у США — App Store і Google Play Store проходять цей поріг. Магазинам доведеться дозволити розробникам звертатися до своїх користувачів з «законними діловими пропозиціями» та пропонувати платіжні системи на вибір. Ще одне положення змусить Apple і Google дозволити користувачам використовувати інші магазини та завантажувати застосунки зі сторонніх джерел.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

В Apple виступили проти законопроєкту. За словами представників компанії, він поставить під загрозу безпеку та конфіденційність користувачів. Як стверджують в Apple, зміни «дозволять поширюватися шкідливим програмам та призведуть до збільшення випадків шахрайства та розкрадання даних».

Google, яка все ж дозволяє користувачам Android встановлювати застосунки зі сторонніх джерел, також зв’язувалася з представниками судового комітету за день до обговорення законопроєкту. На думку представників компанії, «Конгрес намагається штучно обрати переможців і тих, хто програв на висококонкурентному ринку».

Spotify, Tile та Match Group підтримали законопроєкт, який, за їхніми словами, зробить їх менш залежними від Apple та Google. За словами джерел Bloomberg, Microsoft також підтримує зміну законодавства.

Законопроєкт отримав двопартійну підтримку, набравши 20 голосів «за» і 2 «проти».

Окрім заборони використання сторонніх магазинів та завантаження програм зі сторонніх джерел на iOS, обидва магазини App Store та Google Play Store отримують 15% від усіх внутрішніх покупок, зроблених користувачами в програмах та іграх. Після того, як доходи розробника сягають $1 млн в рік, податок зростає до 30%.

Раніше Південна Корея стала першою країною у світі, яка на законодавчому рівні зобов’язала Google та Apple додавати інші платіжні системи. Apple також судиться з Epic Games — розробники Fortnite хотіли використовувати свою платіжну систему в обхід App Store, за що гру видалили з магазину. Ми розповіли як все починалося, і чим закінчилися судові слухання.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...