Реклама

♻️ Дослідження: відновлювальна енергія покращується з кожним роком та стає тривалішою

Вчені зі США порівняли особливості роботи вітрогенераторів та сонячних станцій відповідно до їхнього віку.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
♻️ Дослідження: відновлювальна енергія покращується з кожним роком та стає тривалішою
  1. Головна
  2. Техно
  3. ♻️ Дослідження: відновлювальна енергія покращується з кожним роком та стає тривалішою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вчені зі США порівняли особливості роботи вітрогенераторів та сонячних станцій відповідно до їхнього віку.

Відновлювальна енергія та її особливості

Згідно з дослідженням науковців з лабораторії Берклі, наразі вітрові та сонячні електростанції працюють довше, продуктивніше, ніж будь-коли раніше.

Виявилось, що вітрогенератори, встановлені наприкінці 1990-х — початку 2000-х років, можуть виробляти 87% (у порівнянні з початковою продуктивністю) енергії в рік навіть попри свій вік.

Нові вітрогенератори встановлені після 2008 року працюють ще краще — їхня продуктивність не зменшується протягом перших десяти років. Вже зафіксовано, що відновлювальна енергія у США старіє значно повільніше, ніж в інших країнах — Німеччині, Швеції, Данії та Британії.

Порівняння продуктивності та віку технологій

Відповідно до іншого дослідження вчених лабораторії Берклі, тривалість роботи сонячних ферм — промисловий видобуток енергії Сонця — збільшиться до 32,5 років, а ціна на підтримку ферм впаде вдвічі.

Використання зеленої енергії та повний перехід на неї є головною метою ЄС у рамках проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Згідно з дослідженням, попит на електроенергію в ЄС загалом у 2020 році знизився на 7% через економічні негаразди, спричинені пандемією. Виробництво енергії на викопному паливі за перше півріччя впало на 18%. Натомість, виробництво «зеленої» енергії збільшилось на 11%.

При загальному зменшені попиту на електроенергію відбулося збільшення виробництва вітрових та сонячних станцій. Окрім того, збільшилось використання гідроенергетики на півдні та півночі Європи. У багатьох регіонах відновлювальна енергія наразі є в пріоритеті.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...