Реклама

♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро

Вже на наступному тижні оголосять про зміни до проєкту European Green Deal — масштабної програми з перетворення Європи на eco-friendly континент.
Čytaty latynkoju
♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. ♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже на наступному тижні оголосять про зміни до проєкту European Green Deal — масштабної програми з перетворення Європи на eco-friendly континент.

European Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. В рамках цього проєкту планують максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття — припинити вимирання цілих видів тварин та рослин.

Через пандемію вірусу COVID-19 частину програми довелося поставити на паузу, адже кошти потрібні на фінансування допомоги для подолання кризи. Проте, у Президентки Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн, здається, знайшли рішення, яке допоможе вбити одночасно двох зайців. Очільниця Єврокомісії намір перетворити свій проєкт Green Deal на масштабну антикризову програму, зберігши її екологічний фокус. Про це повідомило видання Bloomberg.

Програма може зазнати цілої низки змін, будучи доповненою антикризовими заходами, які, втім, все одно будуть направлені на екологічні проєкти.

Остаточну версію проєкту оновленої програми Green Deal представлять публіці вже 27-го травня.

Нова версія пакету міститиме зміни до бюджету ЄС на 2021-2027 роки, який становитиме понад 1 трильйона євро. На додачу до цього, Єврокомісія планує виділити, щонайменше, 500 мільярдів євро спеціальної допомоги для боротьби з наслідками економічної кризи.

У рамках змін, до фінансування проєкту планують залучити також приватний сектор до програми.

У Європейському Союзі зазначають, що планують досягнути чіткого балансу між антикризовими заходами та максимальним фінансуванням підтримки екології. Рішення про запровадження програми має отримати одностайне ухвалення усіх 27 голів держав ЄС, що може зайняти декілька місяців.

Також раніше ми вже писали? Microsoft запускає платформу для контролю екології та стану Землі: «Планетарний комп’ютер», як Microsoft запускає платформу для контролю екології та стану Землі: «Планетарний комп’ютер».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...