Реклама

Контент, ЗМІ та можливості технологій — поради The New York Times

Традиційні журналістські формати відходять у минуле. Але як підготуватися до майбутнього і водночас підвищити якість інформаційного продукт? Інтернет пропонує безліч можливостей — на часі зрозуміти, які саме із них слід використати
Čytaty latynkoju
Контент, ЗМІ та можливості технологій — поради The New York Times
  1. Головна
  2. Техно
  3. Контент, ЗМІ та можливості технологій — поради The New York Times
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Традиційні журналістські формати відходять у минуле. Але як підготуватися до майбутнього і водночас підвищити якість інформаційного продукт? Інтернет пропонує безліч можливостей — на часі зрозуміти, які саме із них слід використати

Десятки газет, журналів і на додачу — безупинний потік онлайн-новин. Все це часто не дозволяє прочитати чи принаймні осмислити хоча б половину тієї інформації, яку ми отримуємо. Звички щодо споживання інформації також змінюються з появою нових технологій. На нашу манеру читання та сприйняття прочитаного вплинули мобільні телефони, комп’ютери та планшети. А ще — сервіси, якими ми користуємося в інтернеті.

Видання The New York TimesЯк розпізнати фейкові новини та статті намагається крокувати в ногу з часом і не проґавити можливостей для вдосконалення своєї роботи завдяки технологіям. Причому йдеться не про просте нарощування аудиторії, а радше підвищення якості журналістського продукту. Редакція вважає найперспективнішим напрямком розвиток онлайн-сервісів, які нині приносять виданню найбільший прибуток. І тим не менше, аби прогрес не зупинявся, потрібно й надалі вивчати й використовувати все нові й нові технологічні можливості.

Рік тому The New York Times ухвалило стратегію розвитку до 2020 року, у якій, зокрема, зазначено в якості мети подвоєння прибутку від онлайн-продуктів. Для цього необхідно змінити й модернізувати підхід до роботи, спрямований на взаємодію з класичними медіа. Власне тому американське видання вирішило створити робочу групу, яка вивчить настрої та вподобання читачів. Кінцевим результатом її роботи має стати максимальне таргетування готового продукту на різні сегменти читацької аудиторії.

За результатами роботи фахівці сформулювали низку порад, які можуть стати у нагоді будь-якому журналістові — не лише американському, але й українському.

Більше візуалізації

Інформацію потрібно ілюструвати наочно за допомогою різноманітних інструментів візуалізаціїData Scientist — хто це такий і чи варто обирати цей фах. Йдеться не стільки про мультимедійність матеріалів, —  поєднання відео-, текстового й аудіоконтенту в онлайн-публікації, — як про супровід великих та громіздких масивів тексту інтерактивними графіками з ігровими елементами.

Коли, наприклад, у 2016 році розгорталися дебати щодо маршрутів метро у Нью-Йорку, читачі кепкували, що ЗМІ не проілюстрували матеріали інтерактивною картою метрополітену, яка б дозволила наочно стежити за цими процесами. Крім того, матеріали про мистецтво також можна доповнювати не лише простими світлинами та відеоматеріалами, але й іграми, інтерактивними довідками тощо. Розширення спектру інструментів та гейміфікація — ефективний спосіб утримати читачів на сторінці видання та спонукати їх до того, аби вони охоче ділилися таким контентом у соцмережах.

Тексти мають ставати інтерактивними

Ддеякі видання починають пропонувати новинарні сервіси, котрі цілковито підлаштовані під ритм життя та вподобання читача. Йдеться про щоденну добірку новин, яку підписник отримуєсаме тоді, коли йому потрібна ця інформація. А до вибраного включають лише той контент, який цікавить читача. Таким чином ви не отримуєте вміст усього журналу чи газети, якщо вас звідти цікавлять лише одна чи декілька статей. Відтак не доводиться самому «пробиватися» через нескінченний потік інформації й постів. Достатньо просто належним чином налаштувати алгоритм — і чекати повідомлень, які підлаштовані під особисті вподобання. Таким виглядає майбутнє щоденної газети.

Потрібен новий підхід до комунікаційних сервісів

Читачі шукають порад у всіх можливих сферах. Оскільки сучасне видання «мандрує» з ними цілодобово, то іноді варто супроводжувати читача й під час відпочинку, заняття улюбленою справою чи дозвілля. Для цього онлайн-ЗМІ нового формату мають навчитися розповідати про спорт, фітнес, ділитися рецептами приготування страв тощо. І тут також варто використовувати мультимедійні та інтерактивні формати, які зроблять цей матеріал цікавішим та легшим для сприйняття.

Більше контактів з читачами

Нічого не підвищує лояльність читача так, як залучення його думки до публікації. Ідеально, коли читачі формують спільноту разом зі співробітниками видання. Тоді їм хочеться розмовляти одне з одним, учитися один в одного й цікавитися думкою інших людей. Тому важливо розвивати системи коментування та модерації дискусій з читачами. Варто розробляти різні формати, які дозволять залучати читача до висловлення власної думки. Це можуть бути форуми, міні-публікації, блогиТой, кого читає Цукерберґ тощо. Важливо показати, що його слово також відіграє роль. Серйозні видання звісно, змушені ретельно «фільтрувати» провокативні й шкідливі матеріали — та долучення користувацького контенту є важливим кроком в еволюції сучасної журналістики.

 

Share
Написати коментар
loading...