Реклама

🛣 Дослідження: дорожнє покриття з перероблених матеріалів є екологічнішим на 19%

Дорожнє покриття може стати екологічнішим на 19%, якщо замість звичайного асфальту використовуватим старі автомобільні покришки, перероблену асфальтову крихту чи пластик.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🛣 Дослідження: дорожнє покриття з перероблених матеріалів є екологічнішим на 19%
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🛣 Дослідження: дорожнє покриття з перероблених матеріалів є екологічнішим на 19%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дорожнє покриття може стати екологічнішим на 19%, якщо замість звичайного асфальту використовуватим старі автомобільні покришки, перероблену асфальтову крихту чи пластик.

Дорожнє покриття та екологічність

Згідно з результатами досліджень італійських вчених, 60-70% шкідливих викидів дороги припадає на виробництво покриття. Укладання, транспортування, використання дороги та її демонтаж можуть додати ще більш як 30% шкідливих для навколишнього середовища викидів.

Науковці також зазначають, що негативний вплив на природу можна скоротити, якщо не створювати покриття з нуля — з асфальту та інших матеріалів, що використовують тепер. Дослідники пропонують використовувати перероблені, вже вживані матеріали —  фрагменти старих автомобільних покришок чи пластика.

Крім того, якість такого дорожнього покриття не поступається звичним асфальтовим дорогам. Водночас покриття з використаних матеріалів є екологічнішим на 19%, оскільки під час забудови виробляють менше шкідливих викидів.

Читайте також: 🔌 Bloomberg: виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років

В Європі вже повсюдно експериментують з використанням вторсировини в розробках доріг — нещодавно в Нідерландах протестували дорогу повністю зроблену з пластику, а повноцінне промислове виробництво таких доріг планують розпочати вже у наступному році.

Окрім того, у Польщі розробили спеціальні домішки, що роблять дорожнє покриття на 30% міцнішим та довговічнішим.

Використання перероблених матеріалів та максимальне зменшення шкідливих викидів є цілями ЄС у рамках проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Єврокомісія змінить директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі, як Єврокомісія змінить директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...