Реклама

🚶‍♂️ Пошук роботи: більшість надає перевагу роботі в пішій доступності від дому — дослідження Jooble

Після спілкування з респондентами в Jooble виділили кілька головних переваг, якими опитані пошукачі керуються при виборі місця роботи.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚶‍♂️ Пошук роботи: більшість надає перевагу роботі в пішій доступності від дому — дослідження Jooble
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🚶‍♂️ Пошук роботи: більшість надає перевагу роботі в пішій доступності від дому — дослідження Jooble
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Після спілкування з респондентами в Jooble виділили кілька головних переваг, якими опитані пошукачі керуються при виборі місця роботи.

Дослідження Jooble

Сайт із пошуку роботи Jooble провів дослідження, як відстань від дому до роботи впливає на вибір вакансії пошукачами.

На момент його проведення 53% респондентів відповіли, що фактично витрачають до однієї години, щоб дістатися на роботу, 18% — до пів години, 11% — до двох годин.

У першу чергу, пошукачі хотіли б, щоб дорога до роботи займала в середньому 30 хвилин пішки або 15-20 хвилин на транспорті.

Головними плюсами близькості роботи до дому вони назвали можливість заощадити час та кошти, які вони хотіли б витратити на сон, особисте життя і домашні справи. Також пошукачам важливо знати район вакансії для того, щоб орієнтуватися, чи підходить вона їм. Згідно з даними опитувань Jooble, людям, які проживають в містах з населенням до 1 млн, досить знати район міста, щоб зрозуміти, чи підходить вакансія за розташуванням.

Для пошукачів, які живуть в містах-мільйонниках, цієї інформації недостатньо. Щоб орієнтуватися, їм необхідні більш детальні дані — наприклад, назва мікрорайону, вулиці і навіть номер будинку.

При описі зручного розташування роботи пошукачі також підкреслюють важливість хорошої транспортної розв’язки — наприклад, щоб дорога на роботу була без пересадок, транспортний шлях проходив поруч із домом і роботою, були доступні кілька варіантів транспорту, робота знаходилася в безпосередній близькості до метро.

Читайте також: 👨🏼‍💼 Сайт Jooble виклав статистику ринку праці на час карантину

Що ж стосується додаткових даних, як наприклад, відстань роботи від центру, то пошукачі рідко нею цікавляться. Крім того, іноді в невеликих містах бувають умовні центри міста, наприклад, історичні, які можуть суперечити географічним даним.

З великою ймовірністю пошукачі не будуть відгукуватися на вакансії компаній, що не вказують свою точну адресу. На їхню думку, чесні роботодавці не будуть приховувати цю інформацію. Також пошукачі відзначили, що їх більше цікавить фактичне місце потенційної роботи, а не адреса офісу, яку роботодавці часто вказують у вакансіях як місце для проведення співбесіди.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...