Реклама

🤓 Міносвіти назвало перелік найпотрібніших професій майбутнього

Очікується, що ці професії посилено розвиватимуть у навчальних закладах України.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤓 Міносвіти назвало перелік найпотрібніших професій майбутнього
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤓 Міносвіти назвало перелік найпотрібніших професій майбутнього
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що ці професії посилено розвиватимуть у навчальних закладах України.

Професії майбутнього від Міносвіти

Відповідно до Стратегії розвитку вищої освіти в Україні на 2021–2031 роки, Міністерство освіти і науки України вважає, що найнеобхіднішими професіями майбутнього стануть технічні та інженерні спеціальності.

Загалом виділили чотири категорії:

  • «Технології майбутнього»
  • IT і дані
  • Екологізація виробництва та життя
  • Здоров’я людини

До переліку «технологій майбутнього» потрапили: архітектор територій, фахівець з робототехніки, інженер-проєктувальник різного профілю, фахівець з 3D-друку, розробник, диспетчер безпілотників, космогеолог.

А вже найближчим часом з категорії ІТ і дані шукатимуть: проєктувальника «розумного середовища», «розумних будинків», програміста, аналітика даних, аналітика, фахівця з кібербезпеки, розробника блокчейн-технологій, AR/VR-розробника, фахівця з цифрового контенту, цифрового лінгвіста.

Читайте також: 👨🏼‍💻 Робота для студентів: працюючи віддалено можна заробляти на 25% більше, ніж в офісі

Матимуть попит в екологізації виробництва та життя: екоаналітик у будівництві, фахівець з альтернативної енергетики, біоетик, ресайклінг-дизайнер, фахівець із сіті-фермерства.

А піклуватимуться про здоров’я людей майбутнього представники таких професій: біогенетик, біоінженер, біоінформатик, біофармаколог, телехірург, IT-лікар, медична сестра, фізіотерапевт, нейропсихолог.

Також у Міносвіти зазначили, що штучний інтелект не замінить професії пов’язані з творчістю, індивідуальними послугами, навчанням та охороною здоров’я.

Раніше ми вже писали? Business Insider опублікував список найбільш прибуткових професій майбутнього, як Business Insider опублікував список найбільш прибуткових професій майбутнього.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...