Реклама

💸 Green Deal: Інноваційна рада Європи виділила €307 млн на екологічні стартапи

Понад третину з обраних компаній очолюють жінки.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
💸 Green Deal: Інноваційна рада Європи виділила €307 млн на екологічні стартапи
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💸 Green Deal: Інноваційна рада Європи виділила €307 млн на екологічні стартапи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Понад третину з обраних компаній очолюють жінки.

Стартапи в рамках Green Deal

64 стартапи та декілька біоцентричних фірм отримали фінансування від Інноваційної ради Європи у розмірі €307 мільйонів у рамках проєкту Green Deal.

Підприємства, що отримали фінансову підтримку розділяються на декілька галузей пов’язаних з екологією та пропонують нові інноваційні рішення, що дозволять покращити навколишнє середовище.

Обрані компанії базуються одразу у 17 країнах Європейського Союзу — сім з яких вже значно просунулись у науково-дослідних роботах у рамках проєкту Green Deal. До таких підприємств, наприклад, належать бельгійська фірма екологічного пластику B4Plastics, польська фірма Biotrem, що виробляє упакування з залишків пшениці, та іспанська фірма Advanced & Functional Technologies, яка розробляє нанотехнології.

Читайте також: 🔋 Tesla отримають новий акумулятор — довший термін дії

Комісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Інноваційної ради Європи Марія Ґабріель зазначила, що організація підтримуватиме екологічні організації, що розділяють інтереси проєкту Green Deal.

Ці стартапи та малі й середні підприємства готові рости, створювати нові робочі місця та надавати Європі світових лідерів у галузі зелених технологій. Окрім того, я пишаюсь зростанням інклюзивності та збільшенням кількості жінок-новаторів у Європі.

Марія Ґабріель, Комісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Інноваційної ради Європи

До того ж Інноваційна рада Європи надала підтримку 562 підприємствам, що допомагають популяризувати ідеї Green Deal. Такі компанії зможуть отримати фінансування з інших фондів та отримають доступ до ексклюзивних послуг проєкту.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Нагадаємо також, що нещодавно стартап, який розробив застосунок для зменшення вуглецевого сліду, отримав €5 млн♻️ Klima: стартап, що розробив застосунок для зменшення вуглецевого сліду, отримав €5 млн — Klima.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...