Реклама

♻️ Klima: стартап, що розробив застосунок для зменшення вуглецевого сліду, отримав €5 млн

За допомогою програми остаточно позбутись свого вуглецевого сліду на планеті можна в середньому за €17 на місяць.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
♻️ Klima: стартап, що розробив застосунок для зменшення вуглецевого сліду, отримав €5 млн
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ♻️ Klima: стартап, що розробив застосунок для зменшення вуглецевого сліду, отримав €5 млн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За допомогою програми остаточно позбутись свого вуглецевого сліду на планеті можна в середньому за €17 на місяць.

Екологічний застосунок Klima

Нещодавно на seed етапі стартап отримав інвестиції від провідних німецьких венчурних компаній та бізнес-ангелів у розмірі €5 мільйонів.

Головна мета цього застосунку — популяризувати екологічний спосіб життя та зробити його доступним для кожного. З програмою можна максимально зменшити свій вуглецевий слід на планеті.

Компанію Klima заснували минулого року. Застосунок може підрахувати, скільки саме вуглецю ви виробляєте та надає вам рекомендації, як саме можна зменшити шкідливі для навколишнього середовища викиди.

Окрім того, за допомогою програми можна ознайомитись з можливими проєктами, які можуть значно покращити екологію по всьому світові — насадження нових дерев, використання зеленої енергії чи застосування пекучого сонця Сахари для видобутку нового виду екологічного палива.

Читайте також: ♻️ Дослідження: відновлювальна енергія покращується з кожним роком та стає тривалішою

Поради у застосунку базуються на найкращих стандартах якості за зменшенням використання вуглецю.

Як зазначив один зі співзасновників стартапу Маркус Гілз, програма показує винятково позитивні ефекти екологічно-свідомого життя.

Аби вирішити проблему з навколишнім середовищем, кожен з нас повинен у цьому брати участь. А це означає, що не повинно бути жодних бар'єрів. Мета Klima — зробити вуглецево-нейтральне життя максимально простим, зі зрозумілим для кожного дизайном, прозорістю та порадами як почати жити не забуваючи про клімат.

Маркус Гілз, Один зі співзасновників стартапу

Стартап отримав багато схвальних відгуків від європейських інвесторів, багато з них зазначають, що програма може дійсно допомогти турбуватись про екологію та навколишнє середовище.

Отримати ранній доступ до застосунку можна за посиланням.

Доступ до екологічного життя та зменшення негативного впливу людини на природу — це одні з головних цілей ЄС та проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Нагадаємо також, що Єврокомісія змінить♻️ Єврокомісія змінить директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...