Реклама

😎 Na chasi потрапило до ТОП-10 українських медіа про маркетинг

Виявилось, що основним джерелом новинної інформації для маркетологів є Facebook.
Čytaty latynkoju
😎 Na chasi потрапило до ТОП-10 українських медіа про маркетинг
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 😎 Na chasi потрапило до ТОП-10 українських медіа про маркетинг
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Виявилось, що основним джерелом новинної інформації для маркетологів є Facebook.

ТОП-10 українських медіа про маркетинг

В PointeR Agency провели опитування серед представників маркетингового співтовариства, щоб визначити, яким ЗМІ вони довіряють та через які канали отримують інформацію. Опитування проводили по Україні з серпня по жовтень 2020 року та охопили представників індустрії маркетингу, PR та інших дотичних спеціалізацій в агенціях і на стороні компаній. Всього було опитано 154 респонденти.

Видання Na chasi потрапило до ТОП-10 українських медіа про маркетинг. Загалом рейтинг виглядає таким чином:

Також визначили, яким ЗМІ найбільше довіряють маркетологи. Перше місце посіло видання ЛІГА з результатом 53,9%, на другому – «Новое Время» (52,6%), на третьому – BBC Ukraine (40,3%). Далі йдуть «Українська правда» та УНІАН, які отримали 36,4% та 26% відповідно.

Як показують це та інші опитування PointeR Agency, серед ЗМІ сформувались стабільні лідери, які користуються найбільшою довірою читачів. Особливістю є лише певні «рокіровки», які залежать від цільової аудиторії опитування.

Олеся Стойко, Управляюча партнерка PR-агенції
Читайте також: 👨‍💻 Journalist Studio: Google створив безкоштовну платформу з сервісами для журналістів 

Джерела інформації для маркетологів

Основним джерелом новинної інформації для маркетологів є Facebook. Його відзначили 84,4% респондентів. На другому місці опинилися новинні сайти (75,3%), на третьому — Telegram-канали (71,4%).

Традиційні медіа — телебачення (8,4%), радіо (7,1%) та друковані ЗМІ (7,1%) – відіграють помітно меншу роль. Здебільшого це пояснюється тим, що маркетологам важливо отримувати інформацію оперативно та у зручний для них момент, чого не можуть забезпечити інші канали комунікації, окрім онлайн-видань та соцмереж.

Серед українських YouTube-каналів маркетологи визначили лідером канал Fedoriv Vlog. Його переглядають 57,1% опитаних. Канал MMR дивляться 16,9%, на третьому місці – Postmen WakeUp із 15,6%.

Цікавими є результати підписок на маркетингові Telegram-канали. У цій категорії лідером став авторський канал про digital-маркетинг та комунікації в Україні Digital-masons з результатом 30,5%, за ним йдуть MC.today (22,7%), ВРЖЕЩ (16,2%), Andrey Fedoriv (14,3%) та Vector (13,6%). 33,1% — не підписані на жоден із галузевих каналів.

А от формат подкастів не є настільки популярним каналом серед маркетологів в Україні, як інші – 77,9% з опитаних не слухають їх взагалі.

Рейтинг найпопулярніших очолює Digitaliziren – щотижневий український подкаст про діджитал, маркетинг та майбутнє технологій з показником 6,5%. Друге і третє місце поділили «Медіапрактики» та Wishdo, отримавши по 3,9%.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...