Реклама

👨‍💻 Journalist Studio: Google створив безкоштовну платформу з сервісами для журналістів 

З цією платформою можна значно легше працювати, а багато сервісів будуть корисні навіть й не тільки для журналстів.
Čytaty latynkoju
👨‍💻 Journalist Studio: Google створив безкоштовну платформу з сервісами для журналістів 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨‍💻 Journalist Studio: Google створив безкоштовну платформу з сервісами для журналістів 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З цією платформою можна значно легше працювати, а багато сервісів будуть корисні навіть й не тільки для журналстів.

Journalist Studio

Google зібрав усі необхідні ресурси для журналістів та об’єднав їх на платформі Journalist Studio. На сайті можна знайти інструменти для пошуку та перевірки фактів, сервіс захисту від DDoS та захист облікових записів Google, а також: Google Trends, GIF Maker; Google Public Data Explorer та багато іншого.

Також компанія презентувала два нових інструменти для роботи журналістів — програму розумного пошуку Pinpoint та платформу для створення інфографіків The Common Knowledge Project.

Pinpoint

За допомогою Pinpoint можна забути про використання комбінації «Ctrl + F» під час роботи з великою кількістю документів. Якщо вам необхідно знайти інформацію про певну річ, то програма на базі штучного інтелекту проаналізує всі документи та знайде усі згадування пошукового запиту в тексті. Головна різниця від ручного пошуку в тому, що застосунок аналізує навіть синонімічні слова запиту. Тобто, якщо вам необхідно знайти певний факт про Місяць, то система знайде усі збіги зі схожими запитами — луна, супутник Землі та інші варіанти.

Алгоритм аналізує скановані PDF-файли, зображення, рукописні нотатки та інші види документів. Наразі програма підтримує сім мов: англійську, французьку, німецьку, італійську, польську, португальську та іспанську. У Google обіцяють збільшити перелік доступних мов вже найближчим часом.

Читайте також: 🔪 Red sus: що таке Among Us та чому ця гра стала такою популярною

The Common Knowledge Project

Другий інструмент, який представила компанія, є бета-версія The Common Knowledge Project. За допомогою цього сервісу можна зробити різноманітні інфографіки чи діаграми для візуалізації інформації. Графіки потім можна вставляти до матеріалів чи публікувати в соцмережах.

Також тут можна знайти вже готові графіки з певною інформацією — наразі вже є дані з демографії, економіки, освіти та злочинності в США.

Оскільки це лише бета-тестування, компанія просить журналістів ділитись ідеями щодо того, як можна було б удосконалити сервіс.

Переглянути, що ще є на Journalist Studio, можна за посиланням.

Також ми вже раніше писали? Facebook вперше за 7 років оновив логотип Messenger — що нового , як Facebook вперше за 7 років оновив логотип Messenger — що нового.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...