Реклама

ТОП-10 новин жовтня за версією читачів Na chasi

Що найчастіше читали на сторінках Na chasi протягом жовтня — редакційна добірка найпопулярніших новин за версією наших читачів вже тут
Čytaty latynkoju
ТОП-10 новин жовтня за версією читачів Na chasi
  1. Головна
  2. Історії
  3. ТОП-10 новин жовтня за версією читачів Na chasi
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Що найчастіше читали на сторінках Na chasi протягом жовтня — редакційна добірка найпопулярніших новин за версією наших читачів вже тут

Хіт поп-гурту змусив меломанів вивчитиХіт поп-гурту змусив меломанів вивчити українську в соцмережах українську в соцмережах 

Український поп-гурт KAZKA спричинив новий флешмоб у соцмережах Instagram та TikTok (раніше відомій як Musical.ly). Куплет та приспів з їхнього хіта «ПЛАКАЛА» масово переспівують користувачі, для яких українська мова не є рідною — з Білорусі, РФ та Казахстану. Редакція Na chasi висвітлила цей флешмоб та загальні враження від нього.

Із 1 листопада українці зможуть обмінятиІз 1 листопада українці зможуть обміняти паперовий паспорт на ID-картку паперовий паспорт на ID-картку

З 1 листопада 2018 року громадяни України матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням у будь-який час. Перший паспорт громадянина України видається безкоштовно, за заміну та відновлення документа необхідно сплатити адміністративний збір, розмір якого складає 279 грн.

У мережі з’явиласяУ мережі з’явилася легальна база української музики легальна база української музики

Плейлист нового сервісу вже складається майже з півтисячі українських виконавців — від таких легенд, як «Аква-Віта», до сучасних хітів від «Panivalkova». На часі дізнатися більше про ідею народження нової легальної бази української музики.

В Україні почали продаватиВ Україні почали продавати електромобіль за 100 тис грн електромобіль за 100 тис грн

Електрокар Fulu Mk1 виробляє компанія з Китаю. Він відрізняється досить маленькими габаритами. Довжина його становить 2 450 мм, ширина 1 230 мм, висота — 1 550 мм, а важить авто всього 435 кг. Конструктори змогли зробити цей транспортний засіб 4-місним. Електромотор розвиває 2,2 кВтг та дозволяє авто їхати з максимальною швидкістю 45 км/год. Свинцеві акумулятори забезпечують запас ходу в 120 км, а зарядити електромобіль можна за 8 годин.

Відділення «Нової Пошти» працюватимутьВідділення «Нової Пошти» працюватимуть без вихідних без вихідних

Як з’ясувала редакція Na chasi, компанія планує роботу відділень щонеділі. На сьогоднішній день приблизно 400 відділень вже працює за таким графіком. Із них в Києві розташовані 50. Логістичний оператор також планує побудувати в Харкові інноваційний термінал. Як було заявлено раніше, вже йдуть роботи з будівництва центрів у Львові та Хмельницькому.

Американський спортивний бренд відкриваєАмериканський спортивний бренд відкриває магазин в Одесі магазин в Одесі

Перший в Одесі магазин популярного американського бренду спортивних товарів Under Armour почне роботу вже 1 листопада. Торгова точка буде відкрита поруч з магазином бренду Bershka іспанської групи Inditex. Площа магазину складе майже 320 кв. м. Цей магазин стане вже шостим в українській мережі бренду, який в нашій країні за франшизою представляє компанія MD-Fashion.

У Києві з 1 листопада запустятьУ Києві з 1 листопада запустять електронний квиток електронний квиток

Київська міська державна адміністрація оголосила про запуск електронного квитка в комунальному транспорті в тестовому режимі з 1 листопада 2018 року. В наземному транспорті вже встановлено 1,5 тис комплектів обладнання для функціонування системи.

Українське видавництво надрукуєУкраїнське видавництво надрукує низку популярних коміксів DC низку популярних коміксів DC

Українське видавництво «Рідна Мова», яке вже розпочало випуск перших перекладів коміксів зі всесвіту DC, оголосило план на 2019 рік — у фанатів DC та Vertigo побільшає приводів для радості. У січні 2019 року українською вийде Preacher. Book 2 («Проповідник. Книга друга»). У лютому — «Супермен. Червоний син», «Бетмен. Книга 4. Нульовий рік — Таємне місто». Навесні фанатів також чекає одразу низка прем’єр українською мовою.

На український ринок вийшовНа український ринок вийшов світовий бренд high-tech землеробства світовий бренд high-tech землеробства

Компанія Farmers Edge Inc., що надає високотехнологічні рішення для агробізнесу, планує обслуговувати до 150 тис га в Україні. Світовий лідер точного землеробства має на меті підтримати український агросектор за допомогою нових технологій та полегшити роботу агрономів в полях.

Чернівці визналиЧернівці визнали найдемократичнішим містом України найдемократичнішим містом України

Експерти Українського незалежного центру політичних досліджень, в рамках проекту USAID «Громадяни в дії» оцінили демократичність процедур місцевих рад, в яких прописані можливості жителів впливати на процес ухвалення рішень. Лідером демократичності у 2018 році стали Чернівці.

Share
Написати коментар
loading...