Реклама

🪐 May the 4th be with you: що приготували цього року на День Зоряних Війн

Čytaty latynkoju
wallpapers.com
🪐 May the 4th be with you: що приготували цього року на День Зоряних Війн
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🪐 May the 4th be with you: що приготували цього року на День Зоряних Війн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

4 травня кожного року відзначається День Зоряних Війн. Ця дата стала результатом гри слів — знамените побажання джедаїв «Нехай прибуде з тобою сила!» англійською мовою звучить як May the Force be with you, що можна обіграти як May the 4th або 4 травня.

Цікаво, що за однією з версій вперше цю фразу використала консервативна партія легендарної прем’єр-міністерки Великої Британії Маргарет Тетчер, аби привітати її з перемогою на виборах, які відбулися саме 4 травня 1979 року (через два роки після виходу першого фільму франшизи).

Свято набуло певного напівофіційного статусу лише у 2011 році, і з того часу відзначається не лише фанатами, але й власниками франшизи та всіма ліцензіатами, яким дозволено випускати продукцію за мотивами «Зоряних війн».

Розповідаємо вам, що приготували для фанатів всесвіту цього року. Зверніть увагу, що це лише ті події та продукти, про які відомо завчасно. Цілком імовірні сюрпризи з боку Disney, про які ми також обов’язково повідомимо окремо.

Star Wars: Visions

«Зоряні війни: Видіння» — це антологія короткометражок у стилі аніме, яку створюють одразу декілька японських студій. Перший сезон вийшов у 2021 році, містив дев’ять епізодів, один з яких номінували на премію «Еммі». Загалом антологія отримала дуже схвальні відгуки як від критиків, так і від глядачів.

На цей раз короткометражки обіцяють виконати не лише в стилі аніме, але і в інших, що концептуально наблизить антологію до іншої відомої серії «Любов, смерть і роботи».

Прем’єра другого сезону відбудеться 4 травня.

Star Wars: Young Jedi Adventures

Дитячий серіал у світі «Зоряних війн» стане другою анімаційною прем’єрою, що відбудеться 4 травня.

Час дії серіалу — за декілька століть до основних фільмів франшизи, в епоху Високої Республіки. Кілька молодих підлітків навчаються джедайському мистецтву та опановують ключові якості джедаїв — витримку, дисципліну, співчуття та здатність працювати в команді.

Серед відомих нам персонажів у серіалі з’явиться Магістр Йода.

Зірка Керрі Фішер на Алеї слави Голлівуду

Акторка Керрі Фішер зіграла багато ролей, однак найбільш відомою залишилася як Принцеса Лея з першої трилогії «Зоряних війн». 4 травня 2023 року Голлівудська Алея слави нарешті поповниться зіркою Керрі Фішер — через сім років після її смерті.

Від імені матері зірку отримає донька акторки Біллі Лурд.

Star Wars x Fortnite

Було б дивно, якби ці дві надпопулярні франшизи не об’єднали свої зусилля знову. Цього року колаборація буде присвячена пріквел-трилогії (тобто епізодам I, II та III).

Гравці зможуть обрати собі наставника між Обі-Ваном Кенобі, Енакіном Скайвокером та Дарт Молом, отримати власний світловий меч і здібності Сили. Розробники підготували також різні завдання, костюми та предмети, присвячені «Зоряним війнам».

Захід триватиме до 23 травня. Детальніше читайте за посиланням.

Star Wars x Rocket League

Гравці цієї мультиплеєрної гри також отримають свою дозу «Зоряних війн». Можна придбати один з чотирьох паків у грі, кожен з яких міститиме автівку у стилі одного з відомих дроїдів, а також інші цінні предмети.

Дізнайтеся більше на сайті Rocket League.

Star Wars x Simpsons

Вдруге поспіль Меґґі Сімпсон потрапляє у світ «Зоряних війн» або навпаки. Як і торік, цього разу також вийде короткометражка, деталей про яку наразі особливо немає.

Більше інформації ви можете прочитати в нашій новині про кросовер «Зоряних війн» і «Сімпсонів».

Мурал «Зоряних війн» у Лондоні

Новий мурал, присвячений «Зоряним війнам», відкриють завтра у Шордітчі, мистецькому районі на сході Лондона.

Фото: top10films

Автор роботи — відомий художник Начо Веллз. Мурал прикрашатиме вулицю Лондона до кінця травня, впродовж місяця біля нього відбуватимуться різноманітні заходи, присвячені «Зоряним війнам».

LEGO Star Wars 75356 Executor Super Star Destroyer

У березні LEGO анонсувала новий набір, з яким можна побудувати невеличкий космічний корабель. Набір складається з 630 деталей, коштує 2699₴ в Україні та вже надійшов у продаж.

Star Wars Rivals — настільна гра від Funko Pop

На початку квітня Funko Pop анонсувала Star Wars Rivals — настільну карткову гру, де гравці оберуть світлий чи темний бік Сили та зможуть «створити загін культових персонажів, намагаючись зібрати найбільше карт локацій і перемогти суперника».

Бурлеск-шоу у Сан-Франциско

Шоу насправді проходить вже п’ятий рік поспіль, однак маловідоме за межами Каліфорнії.

Вам не потрібно бути фанатом «Зоряних війн», щоб насолодитися цією дикою і веселою ніччю, коли інопланетяни та андроїди роблять те, що ви не зможете розвидіти!

Пускають на перегляд винятково дорослих, старших за 21 рік. Тож, якщо раптом будете у Петалумі, Каліфорнія завтрашнього вечора — загляньте в кабаре.

Star Wars Jedi: Survivor

Хоча ця гра планувалася до релізу точно не під святкову дату, а вийшла минулого тижня через інші причини, та все ж це зайвий привід про неї згадати. Цього року фактично це єдиний великий реліз в рамках франшизи, який дозволяє повністю та безкомпромісно поринути у світ «Зоряних війн».

Попри технічні проблеми, які затьмарили вихід гри та викликали обурення аудиторії, сама гра вийшла напрочуд захопливою і вартою вашої уваги — принаймні, якщо судити за оцінками Star Wars Jedi: Survivor від критиків.

Придбати гру вже можна на ПК, Xbox Series та PlayStation 5.

***

На цьому з анонсами найцікавішого у світі Star Wars до цьогорічного свята, здається, все. Однак цілком можливі сюрпризи, тож не забувайте перевіряти сайт або наші сторінки у телеграми чи соцмережах — ми обов’язково про все розповімо.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...