Реклама

📉 Netflix втратив один мільйон користувачів в Іспанії через нові правила шейрингу паролів

Čytaty latynkoju
📉 Netflix втратив один мільйон користувачів в Іспанії через нові правила шейрингу паролів
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 📉 Netflix втратив один мільйон користувачів в Іспанії через нові правила шейрингу паролів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Рішення Netflix заборонити спільне використання акаунтів, можливо, призвело до того, що понад один мільйон користувачів в Іспанії відмовилися від цього стримінгового сервісу.

Таку оцінку зробила дослідницька компанія Kantar, повідомляє Bloomberg.

Цікаво, що немає сильного демографічного перекосу на користь тих, хто скасував реєстрацію, що свідчить про більш відверте неприйняття обмежень на обмін паролями.

Kantar

За словами Kantar, скасування відбулися «трохи більше ніж за місяць» у першому кварталі, коли Netflix почав обмежувати обмін паролями для користувачів у країні, а також на інших ринках, таких як Канада, Нова Зеландія та Португалія.

Тривожним сигналом на наступний квартал є те, що 10% передплатників Netflix, які залишилися, заявили, що планують скасувати свою підписку у 2 кварталі 2023 року, що значно перевищує середній показник попереднього кварталу.

Kantar

Kantar припускає, що втрата понад 1 мільйона користувачів може призвести до того, що Netflix перегляне своє рішення про розширення боротьби зі спільним використанням акаунтів на інші ринки. Стримінговий гігант планує почати обмежувати спільне використання паролів у США та інших країнах десь у другому кварталі, який закінчується 30 червня.

У Netflix своєю чергою не надали офіційного коментаря щодо висновків Kantar. Але під час свого останнього звіту про прибутки компанія сама визнала, що деякі передплатники дійсно скасували підписку у відповідь на обмеження.

Водночас за даними компанії, інші абоненти підписуються на «платний спільний доступ» (paid sharing) — додаткову функцію, яка дозволяє їм продовжувати користуватися своїм акаунтом з кимось за межами своєї сім’ї. Проте за умови, що вони заплатять трохи більше.

Однак Netflix збільшив кількість платних підписок у Канаді, попри заборону спільного використання акаунтів у першому кварталі. Попри невдоволення місцевих користувачів.

Таким чином, опитування Kantar в Іспанії може не відображати загальні настрої серед користувачів, попри рішення Netflix. Адже у першому кварталі кількість передплатників Netflix зросла з 230,7 млн до 232,5 млн. Ghjnt у Північній Америці зростання кількості користувачів компанії практично не спостерігається. Тим часом у Латинській Америці Netflix втратив близько 450 000 користувачів у першому кварталі.

Також вчора Netflix продемонстрував нам тизер нового сезону «Чорного дзеркала» з Аароном Полом у космосі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...