Реклама

☄️ 8 найкращих фантастичних серіалів про космос — добірка

З досягненнями NASA, SpaceX та інших компаній і вчених зі всього світу наукова фантастика все менше здається фантастикою і все більше наближається до реальності. Ми стоїмо на порозі нової космічної ери, тому природно інтерес людей до космічної тематики зростає. Зібрали для вас найцікавіші фантастичні серіали про космос, щоб вам було що дивитися на вихідних.
Čytaty latynkoju
☄️ 8 найкращих фантастичних серіалів про космос — добірка
  1. Головна
  2. Креатив
  3. ☄️ 8 найкращих фантастичних серіалів про космос — добірка
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З досягненнями NASA, SpaceX та інших компаній і вчених зі всього світу наукова фантастика все менше здається фантастикою і все більше наближається до реальності. Ми стоїмо на порозі нової космічної ери, тому природно інтерес людей до космічної тематики зростає. Зібрали для вас найцікавіші фантастичні серіали про космос, щоб вам було що дивитися на вихідних.

З кожним днем космос стає все ближчим до людства

Відкриття науковців зі всього світу швидко наближають те майбутнє, коли люди мешкатимуть на інших планетах.

Наприклад, вже протягом декількох років NASA реалізують проєкт Artemis??‍? У NASA показали астронавтів програми «Артеміда». Вони розвиватимуть інфраструктуру Місяця, в ході якого відбудеться перший політ на Місяць з часів місії Apollo-17 1972 року.

Крім того, це буде перша місія у ході якої жінка вперше відправиться на земний супутник. Також у NASA вже навіть розробили проєкт боротьби☄️ «Зоряні війни»: анонсували першу в історії місію захисту Землі від астероїдів з захисту Землі від можливої небезпеки з космосу.

Космос завжди був поряд з нами й лише час відділяє нас від того, коли він стане нашою повноцінною домівкою.

Навіть якщо вам і досі здається, що космос такий далекий, поспішаємо повідомити, що він вже тут — вже кожен охочий може відчути себе космонавтом??‍? «Симулятор SpaceX»: відчуйте, як це потрапити на Міжнародну космічну станцію та потрапити на Міжнародну Космічну Станцію. Якщо ж ви вірите, що люди не одні у цьому світі, то й для вас є новини — Пентагон вже раніше офіційно опублікував відео з НЛО? Пентагон офіційно опублікував відео з НЛО. Ні, це не жарт.

Саме космосу й цим всесвітам майбутнього присвячена наша добірка. Фантастичні серіали про космос — 8 найкращих шоу

? Зоряний крейсер «Галактика»
  • Статус: завершено
  • Кількість сезонів: 4
  • Середня тривалість епізоду: ~42 хвилини
  • Оцінка IMDb: 8.7/10

«Зоряний крейсер “Галактика”» — це ціла франшиза, що містить серіали, фільми, комікси, романи та навіть комп’ютерні й настільні ігри. Свій початок ця історія бере ще з вересня 1978 року, коли на американському телеканалі ABC відбулась прем’єра однойменного фільму. Стрічка мала приголомшливий успіх і врешті продюсери телеканалу вирішили зробити повноцінний серіал для телебачення.

Вже у жовтні 2004 року вийшов рімейк серіалу, який також отримав багато позитивних відгуків — видання Time, Rolling Stone та навіть Американський інститут кіномистецтва назвали серіал одним з кращих шоу на телебаченні 2005 року.

Сюжет серіалу розпочинається з того, як на людські колонії нападають сайлони — раса роботів, яких насправді винайши самі люди. Спочатку сайлони були звичайною прислугою, але врешті вони стали розумними та почали вимагати такі ж права як у людей. Відмова і розв’язала війну між двома цивілізаціями.

Війна тривала довгі 40 років, однак виявилось, що сайлони весь цей час розробляли таємний план перемоги. Його результатом стало майже одночасне винищення усіх людських колоній галактики Кобола — ніхто на 12 планетах не вижив.

? Цікавий факт: 12 планет-колоній названі на честь 12 астрологічних знаків зодіаку.

Лише диво врятувало колоніальний флот на чолі з зоряним крейсером «Галактика» — у момент нападу вони перебували у відкритому космосі. Команді не залишається нічого іншого як шукати 13 загадкову колонію, яка має назву «Земля».

Люди на крейсері залишились самі по собі й все ж вони змогли встановити свій власний порядок на кораблі. Втім, є безліч інших проблем — від банальної нестачі ресурсів, до підбурювачів здатись сайлонам.

? Цікавий факт: головні герої серіалу мають імена від міфологічних персонажів та богів. Наприклад, Аполло від англ. Apollo — грецький бог Аполлон.

Попри всі незгоди та перешкоди крейсер продовжує свою мандрівку задля відновлення людства.

? Темна матерія
  • Статус: завершено
  • Кількість сезонів: 3
  • Середня тривалість епізоду: ~43 хвилини
  • Оцінка IMDb: 7.5/10

Темна матерія — це фантастичний  серіал, знятий за коміксами Dark Horse авторства Джозефа Маллоцці та Пола Мулі. Серіал виходив на телеканалі SyFy з 2015 по 2017 роки.

Серіал починається з того, як група людей прокинулась на кораблі «Раза» після довгого анабіозу. Вони втратили пам’ять та нічого не пам’ятають зі свого минулого. Корабель ледве працює — життєзабезпечення на мінімальному рівні, часткова розгерметизація та багато пошкоджень.

Екіпаж навіть не пам’ятає своїх імен. Вони вирішили називати себе за порядком того, як вони прокинулись — Перший, Друга, Третій, Четвертий, П’ята та Шостий. Згодом вони знайшли на кораблі андроїда та комп’ютер, за допомогою якого вони дізнались, що всі вони — злочинці у розшуку.

Героїв оточує нескінченний космічний простір — темна матерія, що несе лише одну невідомість. Однак навіть члени екіпажу можуть бути небезпечними, багато хто з них здається дуже загадковими й не зрозуміло, хто що насправді думає. Втім, команда повинна об’єднатись, аби впоратись з усіма складнощами та намагатись вижити у жорстокому космосі.

? Цікавий факт: у серіалі є планета під назвою Арракіс — це відсилка до однойменної планети з роману Френка Ґерберта «Дюна»? Відео: вийшов трейлер фільму «Дюна», за яким вже наступного року вийде новий фільм.

Сюжет зроблено так, що кожна нова серія — це епізод з окремою історією, що має свою зав’язку, розвиток та кульмінацію. Разом серії формують загальне полотно, поступово розкриваючи таємниці кожного члена команди.

Згодом кожен з них дізнається своє минуле, яке буде впливати на майбутнє всього екіпажу.

? Загублені у космосі
  • Статус: в процесі
  • Кількість сезонів: 2
  • Середня тривалість епізоду: ~47-65 хвилин
  • Оцінка IMDb: 7.3/10

«Загублені у космосі» — це також рімейк іншого серіалу, який виходив у 1965 році. Новий серіал зробив один з найвпливовіших стрімінгових сервісів нашого часу — Netflix. У 2018 році випустили перші 10 епізодів, наступного року вийшов другий сезон шоу та майже одразу оголосили про вихід третього — завершального сезону.

Події серіалу відбуваються у 2046 році, коли Землія стала непридатною для життя через падіння астероїда «Різдвяна зірка». Група людей відправилась до галактики Альфа Центавра на кораблі «Рішучий».

Корабель розділяється на 24 менші кораблі, кожний з яких має спеціально навчену родину колоністів. Через аварію «Рішучий» змушений провести посадку на найближчій придатній для життя планеті.

Родина Робінсонів падає серед льодовиків планети — температура там ледь придатна для життя. Донька колоністів потрапляє до крижаної пастки й родина має якомога швидше врятувати її. Батько та син вирушили шукати підмогу й виявилось, що планета має й інший біом — джунглі.

Врешті родина у повному складі відправилась на дослідження планети та виявила, що й інші колоністи також тут. Вони повинні гуртом знайти спосіб, як вибратися з цієї планети, оскільки скоро її життя вже підійде до свого кінця.

? Цікавий факт: актор Ігнасіо Серрічіо (він зіграв роль доброго механіка-контрабандиста Дона Веста) розповів на WonderCon 2018, що йому довелося носити перуку під час зйомок перших десяти епізодів після аварії у гримерці кріслі з машинкою для стрижки волосся.

? Простір
  • Статус: в процесі
  • Кількість сезонів: 5
  • Середня тривалість епізоду: ~42-53 хвилини
  • Оцінка IMDb: 8.5/10

«Простір» зняли на базі серії романів Даніеля Абрагама та Тая Франка, відомих під псевдонімом Джеймс Корі. Першу книгу «Левіафан прокидається» (2011) номінували на премію Г’юґо за найкращий роман та премію «Локус» за найкращий науково-фантастичний роман. Перший сезон вийшов у 2015 році. Наразі вже є чотири сезони шоу й вже скоро вийде п’ятий та шостий, який стане завершальним.

Події «Простору» розгораються у далекому майбутньому, коли люди колонізували усі планети Сонячної системи. Людство навчилось подорожувати поміж планетами лишень за декілька днів, однак міжгалактичні польоти все ще неможливі. Усі планети поділені фракціями, окрім Землі та Марсу — наша планета належить ООН, а Марс є автономним.

Земля є перенаселеною — понад 30 мільярдів мешканців. На планеті не вистачає ресурсів й більша частина людей є безробітною та живе на державному забезпеченні. Своєю чергою, на Марсі будують міста під куполами та поступово перетворюють планету схожою за природою на Землю.

Ресурси для всіх інших планет видобувають на астероїдах — місцевих мешканців вважають «третім сортом» людей, які виконують лише найбруднішу роботу. Існує чітка класова ієрархія людей у сонячній системі, а класи розрізняються навіть фізиологічно. Марсіани мають легший за звичний скелет, що робить їх менш сильними за землян, а мешканці астероїдів страждають на астенію — хронічну слабкість.

? Цікавий факт: серіал має декілька відсилань до роману Мігеля де Сервантеса «Дон Кіхот». Наприклад, корабель має назву Rocinante (Росинант) — саме так звали коня головного героя книги. Також декілька серій мають назви Dulcinea (Дульсінея) і Windmills (вітряки, з якими бився головний герой книги), що також символізує певні частини роману.

Нерівність у світі породжує повстання та війну між фракціями. Декілька сюжетних ліній показують, як такі умови впливають на розвиток світу й чим це врешті закінчиться. Детектив Джо Міллер став центральним елементом змов, які йому доведеться розв’язати.

? Останній космос
  • Статус: в процесі
  • Кількість сезонів: 2
  • Середня тривалість епізоду: ~21 хвилина
  • Оцінка IMDb: 8.3/10

Автор мультиплікаційного серіалу «Останній космос» Олан Роджерс надихався такими відомими фільмами як «Інтерстеллар», «Зоряні війни», «Зоряний шлях» і «Космічна одіссея 2001 року». Автор серіалу планував зробити «Останній космос» комедійним шоу, дії якого відбуваються у космосі.

Однак, попри своє дитяче оформлення, цей серіал містить досить драматичний, напружений та темний сюжет — навіть сам автор не очікував, що він вийде таким серйозним.

? Цікавий факт: більшість сцен та діалогів було зімпровізовано. Актори знали лише сюжет й дотримувались його, а все інше вони робили за власним бажанням.

Першим з героїв нас знайомлять з Ґері Ґудспідом — він спровокував велику катастрофу на Землі й тепер відбуває тюремний термін на космічному кораблі на самоті. Єдиним супутником Ґері є робот-компаньйон Кевін, який дуже не подобається самому Ґері й постійно його дратує.

Одного дня в житті Ґері з’явився таємничий інопланетянин, якого він назвав Мункейк (англ. Mooncake — Місячний пиріжечок).

За інопланетянином полює армія «Лорда Командувача», який має намір відкрити браму в «останній космос», щоб знищити Землю, впустити у всесвіт титанів, які можуть посіяти у Всесвіті хаос і руйнування.

? Цікавий факт: задній план космосу створювався на основі світлин NASA. Їх або перемальовували, або навіть залишали, як вони є.

Найманці Командувача нападають на корабель Ґері, але один з них вирішує об’єднатися з головним героєм в надії визволити з його допомогою з в’язниці свого сина — Като Молодшого. Ґері та Авокато доведеться побороти багато ворогів на своєму шляху й дізнатись таємницю походження Мункейка, адже він не такий простий як здається на перший погляд.

? Світляк
  • Статус: завершено
  • Кількість сезонів: 1
  • Середня тривалість епізоду: ~42 хвилини
  • Оцінка IMDb: 9.0/10

Автором серіалу «Світляк» є творець шоу «Баффі — переможниця вампірів» режисер Джосс Відон. Дії серіалу відбуваються у 2517 році. У майбутньому дві супердержави (прототипами для яких стали США та КНР) об’єднались й утворили єдину державу — Альянс. Людство пересилилось в нову зоряну систему, оскільки «Земля-яка-була» вже не є придатною для такої великої кількості населення.

Планети у новій галактиці терраформували — озеленили та зробили більш схожими на Землю. Втім, деякі планети залишились майже без змін — пустельними та спекотними, що частково нагадувало атмосферу серіалів вестерну.

Саме це поєднання жанрових напрямів й стало однією з цікавинок серіалу. Також автори намагались створити шоу максимально реалістичним — у ньому немає згадок іншопланетян, головні герої це люди, які мандрують у космосі.

? Цікавий факт: зазвичай серіали про космос мають одну спільну помилку — шум та інші звуки у вакуумі, що фізично неможливо. Автори «Світляка» вирішили зробити цю деталь відповідною до реальності, тому в космосі серіалу панує тиша.

Головні герої «Світляка» — команда контрабандистів на кораблі «Сереніті». Капітан корабля Малкольм «Мел» Рейнолдс та його перша помічниця Зоя Вошборн є ветеранами Війни за Незалежність — повстанцями «Коричневими куртками».

Кожна серія є новою пригодою команди, однак все одного дня змінюється, коли на борт корабля потрапляє загадковий пасажир — саме він й змінює долю кожного на «Сереніті».

? Мандалорець
  • Статус: в процесі
  • Кількість сезонів: 2
  • Середня тривалість епізоду: ~29-54 хвилини
  • Оцінка IMDb: 8.7/10

«Мандалорець» — це серіал події якого відбуваються у всесвіті «Зоряних воєн» за п’ять років після падіння Галактичної Імперії, але до появи Верховного Порядку. Головний герой — представник давньої раси мандалорців, благородних воїнів, для яких битва — це релігія.

Кожен мандалорець має свої власні обладунки з бескару — коштовного металу, який є лише на планеті Мандалор. Вони ніколи не знімають свої обладунки й жодна жива істота не може побачити їх без них.

Протагоніст є найманим вбивцею, що подорожує Всесвітом та за будь-якої нагоди береться за діло. Одного разу він отримує замовлення — принести живим іншопланетянина. Він погоджується, однак у процесі дізнається, що іншопланетянин є дитиною. Насправді «дитині» приблизно 50 років, однак його раса дорослішає значно повільніше, тому зовнішньо йому три рочки.

Малюк врятував життя Мандалорцю й тепер той є його боржником. Врешті головний герой вирішує знайти представників його раси. Однак, виявилося, що дитину шукають темні сили, які й ставатимуть на заваді Мандалорця.

? Цікавий факт: дизайн бластера головного героя зроблений на базі реально існуючої моделі зброї — автоматичному пістолеті Теодора Бергманна №1 зразка 1894 року. Аби придати пістолетові футуристичного вигляду, було додано лише кілька декоративних елементів.

Серії першого сезону не пов’язані поміж собою, і лише наприкінці з’являється зав’язка для всього серіалу.

Багато критиків позитивно оцінили серіал. Наразі він вже отримав п’ять статуеток «Еммі» у номінаціях: «візуальні ефекти», «операторська робота для серіалу з однокамерною зйомкою», «монтаж звуку», «мікшування звуку», «дизайн декорацій».

Крім того, варто зазначити, що Малюк став героєм багатьох мемів в інтернеті — його навіть номінували на «Мем десятиліття». Глядачі настільки позитивно оцінили серіал, що за їхнім проханнями стрімінговий сервіс Disney+ навіть зняв документальний фільм про «Мандалорця»? «Мандалорець» повертається: Disney+ анонсували вихід документального серіалу.

? LEXX
  • Статус: завершено
  • Кількість сезонів: 4
  • Середня тривалість епізоду: перший сезон — ~2 години, другий-четвертий сезони — ~45 хвилин
  • Оцінка IMDb: 7.3/10

«ЛЕКСС» (англ. LEXX) — це дещо незвичний науково-фантастичний серіал про космос, побудований навкло чорного гумору та фарсу. Багато людей називають занадто відвертим та радикальним, проте саме це так сильно привертало увагу глядачів.

Світ цього серіалу є цілковитою антиутопією, де за скоєння злочину людині треба віддати якийсь свій орган чи частину тіла. Керує всім диктатор Його Тінь — невідома істота, яка поневолила весь Всесвіт.

Сюжет розпочинається з того, як один з головних героїв, охоронець-невдаха Стенлі Твіддл, випадково отримав ключі до космічного корабля «Лексс». «Лексс» — це біоорганічний корабель, що має власні думки та є найнебезпечнішою зброєю у всьому всесвіті. Його Тінь оголосив пошуки Твіддла, аби покарати його та повернути корабель.

Також на «Лекссі» опинились й інші персонажі — Зев, яку хотіли перетворити на «рабиню кохання», мертвяк Кай, який хоче вбити Його Тінь, та голова робота 790, яка закохується у першого ж побаченого (Зев використала робота під час її перетворення на «рабиню кохання», саме тому він такий велелюбний).

? Цікавий факт: у деяких епізодах спецефекти займають до 75% екранного часу — це рекорд не тільки для серіалів, але і для повнометражного кіно.

Уся ця різноманітна компанія мандрує всесвітом та постійно потрапляє у різноманітні пригоди.

Багато людей порівнюють серіал з «Божественною комедією» Аліг’єрі. Однак, якщо у романі це був потойбічний та метафоричний світ, то тут у фантастичному сеттінгу відбувається парад сатири на будь-які теми: відносин, політики, релігії та науки.

Інші ж критики порівнюють «Лексс» з «Маленьким принцом» де сент Екзюпері. Кожна планета у світі серіалу є неповторною та по-своєму жахливою: на одній людей вирощують як картоплю, на іншій живуть сексуально одержимі монахи, а на третій взагалі лишень руки, які тільки й шукають, що схопити.

Зазвичай серіали про космос намагаються пояснити особливості свого світу та технологій, однак це не про LEXX. У цьому світі все існує за замовчанням і якщо ви бачите якусь неймовірну дичину, то це нормально. Саме завдяки своєму гротеску, «Лексс» буде ще довго приваблювати людей.

*****

Раніше ми вже розповідали історію Netflix? Історія Netflix. Як змінити правила гри та стати головним стрімінгом планети — як змінити правила гри та стати головним стрімінгом планети. Також ми писали про історії відомих людей на самоізоляції? Користь карантину: 5 історій про самоізоляцію видатних людей за власним бажанням та пояснювали феномен «Повільного телебачення»? Що робити, якщо взагалі немає новин: Повільне телебачення з Норвегії та його глобальний феномен з Норвегії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...