Реклама

👨🏼‍🚀 У NASA показали астронавтів програми «Артеміда». Вони розвиватимуть інфраструктуру Місяця

Це буде перший політ на Місяць з 1972 року.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👨🏼‍🚀 У NASA показали астронавтів програми «Артеміда». Вони розвиватимуть інфраструктуру Місяця
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👨🏼‍🚀 У NASA показали астронавтів програми «Артеміда». Вони розвиватимуть інфраструктуру Місяця
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це буде перший політ на Місяць з 1972 року.

Програма «Артеміда»

У складі групи астронавтів дев’ять чоловіків і дев’ять жінок віком від 32 до 55 років. До команди дослідників у рамках програми «Артеміда» потрапили фахівці з досвідом польотів та астронавти, які раніше не бували в космосі.

Наразі перелік учасників проєкту неповний — ще шукають тих, хто зможе замінити астронавтів на випадок непередбачуваної ситуації.

Очікується, що польоти в рамках програми «Артеміда» почнуться у 2024 році. NASA поки не розкриває, в якому порядку і в складі яких місій полетять астронавти — точно відомо лише те, що у під час першого польоту на Місяць першими астронавтами стануть чоловік та жінка.

Вони повинні будуть висадитись на південному полюсі Місяця. Відомо, що вони матимуть краще, оновлення обладнання — сучасні скафандри, що дозволяють зручно пересуватись поверхнею супутника.

Команда дослідників Місяця програми «Артеміда»

Команда дослідників Місяця програми «Артеміда»

Читайте також: 🏭 Японія побудує на Місяці завод для виробництва водневого палива

Астронавти проведуть тиждень на Місяці.

Під час свого перебування вони збиратимуть зразки поверхні та проводити певні експерименти. Потім дослідники повернуться на Землю на космічному кораблі Orion.

Наразі вже відомо, що програма Artemis пройде у два етапи:

  • Спочатку відбудеться лише випробувальний політ без екіпажу навколо супутника. Це дозволить перевірити справність системи та інші необхідні функції під час польоту в космос — зв’язок, життєзабезпечення, безпека екіпажа. Ця частина запланована на осінь наступного року.
  • Надалі збираються зробити повторний політ, однак вже цього разу з космонавтами. Вони повинні будуть самостійно кермувати кораблем та пройти весь маршрут.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...