Реклама

🥴 Embracer трансформується у три компанії, а 4A Games все ще не перейшла до Saber

Čytaty latynkoju
🥴 Embracer трансформується у три компанії, а 4A Games все ще не перейшла до Saber
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🥴 Embracer трансформується у три компанії, а 4A Games все ще не перейшла до Saber
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Могло видатися, що після останніх анонсів зі стану Embracer компанія на деякий час зійде з новинних стрічок. Однак виявилося навпаки. Компанія анонсувала доволі масштабну трансформацію.

Embracer Group у своєму новому пресрелізі повідомила, що на компанію чекає масштабна трансформація. Холдинг розділяється на три групи компаній: Asmodee Group, Coffee Stain & Friends і Middle-earth Enterprises & Friends.

Три компанії будуть окремими, публічними компаніями, що дозволить кожній з них краще зосередитися на своїх ключових стратегіях та запропонувати більш диференційовані та чіткі інвестиційні історії для існуючих та нових акціонерів. Це дозволить компаніям розблокувати вартість високоякісних активів Embracer Group після успішного завершення програми реструктуризації.

Embracer

Відзначається. що кожна компанія візьме на себе наступні напрямки діяльності:

  • Asmodee — видавець та дистриб’ютор настільних ігор «з розгалуженою мережею студій та каталогом франшиз»
  • Coffee Stain & Friends — «багатопрофільна ігрова компанія з подвійним фокусом на інді- та A/AA-іграх преміум-класу, а також безкоштовних іграх для ПК/консолей і мобільних пристроїв»
  • Middle-earth Enterprises & Friends — «творчий центр розробки та видавництва ААА-ігор для ПК і консолей». Вона також буде відповідати за франшизи «Володар перснів», Tomb Raider та багато інших, що є у власності Embracer.

Водночас з цього всього пресрелізу також цікавою видалася інша деталь.

У переліку студії, які будуть у підпорядкуванні Middle-earth Enterprises & Friends зазначена українська 4A Games.

Нагадаємо, що раніше після новини про те, що Embracer продала російську Saber також була інформація, що Saber забрала разом із собою 4A Games. Водночас франшиза Metro залишалася за Embracer. Згодом новий голова Saber розповідав чим займається українська студія під їхнім «крилом».

Однак наразі, видається, що це придбання або ще не відбулося, або угоду було скасовано і 4A Games залишається у Embracer.

Загалом варто очікувати на подальші анонси після яких буде, ймовірно, уже зрозуміла доля 4А Games.

Щодо самої Saber Interactive, то нагадаємо, що ця компанія є розробником та видавцем відеоігор та її було засновано у 2001 році у Санкт-Петербурзі, Росія.

Попри те, що Saber офіційно може вважатись американською компанією, однак перша та головна студія компанії до останнього часу розташовувалась у Санкт-Петербурзі і загалом вона згадувалась як саме російська студія.

Відзначимо, що лише в січні 2023 року Embracer повідомила, що перевела своїх співробітників Saber з Росії та Білорусі до Єревану у Вірменії, щоб уникнути санкцій за співпрацю на російському ринку.

Наразі ж Embracer з продажем Saber згорнула свою діяльність у Росії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...