Реклама

👀 4A Games не залишається з Embracer після продажу російської Saber Interactive (оновленно)

Čytaty latynkoju
👀 4A Games не залишається з Embracer після продажу російської Saber Interactive (оновленно)
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👀 4A Games не залишається з Embracer після продажу російської Saber Interactive (оновленно)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

UPD. За повідомленням Джейсона Шраєра з Bloomberg у Saber все-таки вирішили забрати 4A Games разом з собою. Журналіст поділився листом, який розіслав новий гендиректор Saber Метью Карч, у якому він відзначає, що Beacon Interactive вирішила викупити українську студію.

*** Текст новини нижче ми залишаємо у тому вигляді, у якому ми її опублікували раніше ***

Embracer Group офіційно повідомила, що припиняє свою діяльність в Росії «шляхом виведення окремих активів з оперативної групи Saber Interactive».

Загалом компанія повідомила, що продала російську студію за $247 млн. Покупцем виступила Beacon Interactive — компанія, яку контролює співзасновник Saber Interactive Метью Карч.

Однак звісно, що українських ґеймерів цікавить зовсім інша частина питання. Відомо, що Embracer свого часу передала в підпорядкування Saber українську студію 4A Games, яка відома своєю серією ігор Metro.

Однак згідно з офіційним повідомленням 4A Games разом з кількома іншими студіями залишається з Embracer та виходить з підпорядкування Saber.

Водночас відзначається, що на певний період часу за Beacon Interactive залишається опція з можливістю викупити українську студію за фіксовану суму. Однак сторони залишили у таємниці, який це період часу та суму. Проте у випадку викупу студії усі права на колишні та майбутні проєкти у серії Metro все одно залишаються за Embracer.

Загалом Saber залишає за собою частину студій: Усі студії під брендом Saber Interactive, DIGIC, Fractured Byte, Mad Head Games, New World Interactive, Nimble Giant Entertainment, Sandbox Strategies, Slipgate Ironworks та 3D Realms. Також російська компанія залишає за собою усі проєкти, що знаходилися у розробці (тобто можливий ремейк Star Wars: KOTOR залишиться у Saber).

Водночас Embracer Group збереже за собою окрім 4A Games наступні студії, які були в підпорядкуванні: 34BigThings, Aspyr, Beamdog, Demiurge Studios, Shiver, Snapshot Games, Tripwire Interactive, Tuxedo Labs і Zen Studios.

Щодо самої Saber Interactive, то нагадаємо, що ця компанія є розробником та видавцем відеоігор та її було засновано у 2001 році у Санкт-Петербурзі, Росія.

Попри те, що Saber офіційно може вважатись американською компанією. Однак перша та головна студія компанії до останнього часу розташовувалась у Санкт-Петербурзі і загалом вона згадувалась як саме російська студія.

Відзначимо, що лише в січні 2023 року Embracer повідомила, що перевела своїх співробітників Saber з Росії та Білорусі до Єревану у Вірменії, щоб уникнути санкцій за співпрацю на російському ринку.

Наразі ж Embracer з продажем Saber звертає свою діяльність у Росії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...