Реклама

🥴 4A Games під Saber займається новою грою не пов'язаною з Metro

Čytaty latynkoju
🥴 4A Games під Saber займається новою грою не пов'язаною з Metro
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🥴 4A Games під Saber займається новою грою не пов'язаною з Metro
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Українська 4A Games, яка тепер безпосередньо належить до російської Saber Interactive займається абсолютно новим проєктом, який не є грою у серії Metro.

Нагадаємо, що українську студію викупила Saber. Перед цим саму Saber за $247 млн придбала Beacon Interactive — компанія, яку контролює співзасновник Saber Interactive Метью Карч.

Тепер новий голова Saber, у своїй розмові з IGN розповів, що наразі робить 4A Games. За його словами, українська студія «мала інший проєкт, над яким вона працювала», і який не був Metro на момент придбання Saber.

Він додає, що під керівництвом Embracer команда розробників не змогла повністю зайнятися ним, оскільки була зосереджена на Metro, і Saber допомогла 4A GAmes створити другу команду, яка почала працювати повноцінно над проєктом.

Нагадаємо, що за умовами угоди з продажу Saber, а згодом і 4A Games за Embracer залишилися усі права на франшизу Metro — на колишні та майбутні проєкти у серії.

Раніше також стало відомо, що й ремейк Star Wars: Knights of the Old Republic залишився за російською Saber.

Щодо самої Saber Interactive, то нагадаємо, що ця компанія є розробником та видавцем відеоігор та її було засновано у 2001 році у Санкт-Петербурзі, Росія.

Попри те, що Saber офіційно може вважатись американською компанією, однак перша та головна студія компанії до останнього часу розташовувалась у Санкт-Петербурзі і загалом вона згадувалась як саме російська студія.

Відзначимо, що лише в січні 2023 року Embracer повідомила, що перевела своїх співробітників Saber з Росії та Білорусі до Єревану у Вірменії, щоб уникнути санкцій за співпрацю на російському ринку.

Наразі ж Embracer з продажем Saber згорнула свою діяльність у Росії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...