Реклама

🤝 Офіційно: Microsoft закрила угоду з придбання Activision Blizzard

Čytaty latynkoju
🤝 Офіційно: Microsoft закрила угоду з придбання Activision Blizzard
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤝 Офіційно: Microsoft закрила угоду з придбання Activision Blizzard
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Тепер це офіційно — Microsoft придбала Activision Blizzard та завершила своє придбання, яке є найбільшим в історії індустрії відеоігор.

Повідомлення про це, по суті, завершує доволі довгий процес, який тривав майже два роки з довгими погодженнями від регуляторів, а також судових процесів. Нарешті боси Microsoft можуть спокійно видихнути у цю п’ятницю 13 жовтня, а ґеймери налаштовуватися на потенційне поповнення каталогу Game Pass у майбутньому.

Тепер Microsoft володіє Activision, яка займається розробкою однією з найбільших у світі франшиз шутерів Call of Duty, якою не обмежується перелік тайтлів.

Також Microsoft тепер володіє Blizzard, яка відома за World of Warcraft, серією Diablo та ще багатьма іншими.

Однак окрім самої ActiBlizz Microsoft отримує, мабуть, найбільш прибутковий підрозділ мобільного ґеймінгу King з її хітом Candy Crush Saga, дохід з якої за весь час уже сягнув $20 млрд.

Закриття угоди також підсумував голова Xbox Філ Спенсер, який відзначив, що «сьогодні гарний день для гри» та що Microsoft разом з Activison Blizzaard King «створюватиме історії та досвід, який буде об’єднувати гравців у культуру, що дасть кожному змогу працювати якнайкраще та відзначати різні точки зору».

Також як повідомляє Джейсон Шраєр, що в результаті придбання Боббі Котік покине пост голови Activision Blizzard на початку наступного року, тобто 1 січня 2024 року. Загалом він перебував на цій позиції 33 роки.

Також зі свого боку закриття угоди прокоментувала Ubisoft. Нагадаємо, що для схвалення угоди Управлінням з конкуренції та ринків Великобританії (CMA) Microsoft потрібно було розвіяти побоювання регулятора стосовно хмарних ігор.

Відповідно компанія погодилась на те, щоб продати Ubisoft права на стримінг ігор Activision Blizzard на наступні 15 років, що своєю чергою призвело до схвалення угоди з боку CMA.

Ubisoft відзначила, що закриття угоди означає для неї:

  • всі старі ігри Activision Blizzard, а також ті які вийдуть впродовж наступних 15 років потраплятимуть до каталогу Ubisoft+. Однак це будуть лише хмарні версії ігор
  • Сама Ubisoft також отримує право на те, щоб продавати права на стримінг ігор Activision Blizzard іншим компанія
  • права на стримінг старих ігор та тих, що вийдуть протягом наступних 15 років, залишаться назавжди за Ubisoft

Відзначимо, що минулого тижня ми уже писали про те, що угоду можуть закрити саме 13 жовтня.

Нагадаємо, що раніше у передчутті закриття угоди в Activision натякнули на повернення Guitar Hero.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...