Реклама

🤖 Сценарист Dragon Age: BioWare тестувала з ШІ для створення текстів

Čytaty latynkoju
🤖 Сценарист Dragon Age: BioWare тестувала з ШІ для створення текстів
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤖 Сценарист Dragon Age: BioWare тестувала з ШІ для створення текстів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Свого часу у BioWare якось спробували створити процедурний генератор сценаріїв, і результат виявився «бездушним».

Колишній наративний директор BioWare Девід Гейдер нещодавно написав у Twitter відповідь на статтю в The Guardian, де йшлося про можливість написання сценаріїв для розробників ігор за допомогою штучного інтелекту. Гейдер згадав час, коли BioWare спробувала свої сили в «процедурному створенні контенту», і виявила, що результат виявився менш ніж задовільним.

Гейдер пише, що хоча ШІ дав BioWare незліченну кількість квестів у стилі рольових ігор, жоден з них не був кращим за стандартне «принеси мені 20 голів жуків». Цілком зрозуміло, що це не те, до чого прагнули BioWare у своєму підході до розробки квестів у таких іграх, як Mass Effect та Dragon Age.

Ветеран BioWare продовжує стверджувати, що розробники не повинні хотіти від написання ШІ чогось більшого, ніж це. Розробники, на жаль, будуть думати, що вони можуть отримати від ШІ більше, ніж стандартну нудну квестову лінію, підсумовує Гейдер, але вони будуть абсолютно помилятися, думаючи так.

Коли ми думаємо про такі чудові ігри BioWare, як Dragon Age і Mass Effect, ми згадуємо про їхні розгалужені сюжети і персонажів, що запам’ятовуються. Гейдер, і, без сумніву, інші співробітники BioWare, знають, що ШІ просто не може цього зробити, і не може дати гравцям те, чого вони дійсно хочуть — яскраві моменти в оповіді історії.

Раніше Гейдер на фоні страйків сценаристів у США поділився тим, що BioWare «тихо образилася» на своїх авторів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...