Реклама

🎮 Найцікавіші ігри у світі «Зоряних війн» — топ-5 за версією Na chasi

Čytaty latynkoju
wall.alphacoders.com
🎮 Найцікавіші ігри у світі «Зоряних війн» — топ-5 за версією Na chasi
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 Найцікавіші ігри у світі «Зоряних війн» — топ-5 за версією Na chasi
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

З моменту виходу першого фільму «Нова надія» у 1977 році франшиза «Зоярні війни» зуміла стати культурним феноменом, захопити увагу та любов мільйонів шанувальників по всьому світу. За мотивами кіносерії з’явилася велика кількість, книг, телешоу, мальописів.

Однак «Зоряні війни» також надихнули на створення десятків відеоігор, що охоплюють різні платформи та жанри. За майже 50 років такого добра зібралося так багато, що важко для себе підібрати щось, щоб пограти та відпочити ввечері. До того ж у нашому попередньому тексті про вплив саги на попкультуру ми лише частково згадали про ігри, тому ми вирішили створити цю підбірку, аби полегшити ваш вибір та можливо познайомити з чимось новим про що ви раніше не чули.

Звісно, що неможливо провести всебічний аналіз головних претендентів на звання найкращої гри за «Зоряними війнами». Проте деякі з відеоігор впоралися із завданням створення захопливого всесвіту краще за інші. Виходячи з сюжетної лінії, персонажів, чи геймплейних механік, або ж загального впливу на франшизу, можна все-таки обрати, які з багатьох ігор про «Зоряні війни» найкраще відображають її унікальність.

5. Star Wars: Knights Of The Old Republic (2003)

Жоден рейтинг найкращих ігор за «Зоряними війнами» не може бути повним без згадки про Star Wars: Knights Of The Old Republic, або як часто її називають KOTOR.

«Лицарі Старої Республіки» свого часу дозволили шанувальникам франшизи зовсім по-іншому поглянути на всесвіт «Зоряних війн».

Ця гра переносить нас за тисячі років до подій фільмів. У той час як інші ігри зі списку, безумовно, додають глибини у відомий світ «Зоряних війн», KOTOR повністю занурює вас у цей вигаданий всесвіт з величезними доповненнями до того, що ми знали про далеку-далеку галактику на момент випуску гри.

Ніщо не може зрівнятися з досвідом джедая, який мандрує галактикою в епічній космічній пригоді, наповненій незабутніми локаціями, квестами та цікавими персонажам,  і це саме те, що нам пропонує KOTOR. До того ж ви маєте вибір на яку сторону Сили пристати. Хіба це не захоплює?

Саме через це, майже 20 років потому, Star Wars: Knights Of The Old Republic згадують не лише як золотий стандарт жанру рольових ігор, але й як кульмінаційний момент для тієї епохи відеоігор про «Зоряні війни».

Однак зараз встало питання про її включення до канону. Якщо сам період став канонічним, гра поки під питанням.

Сама гра доступна на усіх платформах: ПК, Xbox, Mac OS X, iOS, Android, Linux, Nintendo Switch.

4. Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy (2003)

Що ж наступна гра у нашому списку дозволяє гравцям повністю відчути на смак життя молодого падавана в Академії джедаїв Люка Скайуокера. У грі події розгортаються через десять років після шостого епізоду саги.

Історія «Академія джедаїв» розгортається навколо головного героя, який тренується, щоб стати могутнім джедаєм. Впродовж гри гравці вчаться користуватися світловими мечами, опановують Силу та борються проти залишків Імперії та багатьох інших ворогів. До того ж джедаї у ції грі можуть користуватися не лише мечами, а й бластерами, що перетворює гру в непоганий шутер для свого часу.

Гра вирізняється чудовими бойовими механіками (битви на світлових мечах це справді щось особливе у цій грі), багатокористувацьким режимом та інноваційними на свій час можливостями кастомізації. Загалом, Jedi Academy — це фантастична гра, і багато фанатів вважає її найкращою з серії Jedi Knight, головний герой якої у цій частині буде вашим наставником.

Звісно, що ця гра також перейшла до розділу «Легенди» після переходу франшизи до рук Disney.

У цю гру можна зіграти на: Mac OS X, ПК, Xbox, Nintendo Switch, PlayStation.

3. Lego Star Wars: The Complete Saga (2007)

До того, як з’явилася трилогія Disney, Lego Star Wars: The Complete Saga була саме тією грою, яка давала всім фанатам можливість пережити історію розказану у фільмах.

У The Complete Saga кожен фільм обох трилогій «Зоряних війн» з того часу стиснули в одну величезну гру з конструктора LEGO. Сюжет саги, головоломки, світлові мечі (а як же без них) — ця гра давалі справді цікавий досвід, якого раінше не було у франшизі. Додамо ще й фірмовий «легівський» гумор, який звеселить усіх, від падавана до вже поважного шанувальника «Зоряних війн».

Ця гра є компіляцією двох більш ранніх випусків по приквел-трилогії та оригінальній. Втім, було б занадто просто зібрати перші дві гри LEGO Star Wars в колекцію і продати її публіці. Тому студія Traveller’s Tales зробила багато додаткової роботи та модернізувала ігри, переконавшись, що ігри плавно перетікають одна в іншу. У збірці з’явилося більше персонажів і можливостей і вона, на нашу думку, залишається вершиною ігрового досвіду LEGO. Вона є більш лінійною за свій перезапуск 2022 року та дозволяє краще познайомитися з історією сімейства Скайуокерів.

Гра доступна на ПК, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Xbox 360, Mac OS X, iOS та Android. На новому поколінні зможуть пограти лише власники Xbox через зворотну сумісність з Xbox 360.

2. Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) та Star Wars Jedi: Survivor (2023)

Ось і перші дві гри з діснеївського періоду. Star Wars Jedi: Fallen Order та її сиквел Survivor — це одні з найкращих однокористувацьких ігор по «Зоряних війнах», що вийшли за останній час.

Події гри першої розгортаються через п’ять років після подій «Помсти ситхів». Гравці керують падаваном Келом Кестісом, одним з останніх джедаїв, що залишилися в живих після Наказу 66, що призвів до знищення ордену. Герой у цій грі подорожує галактикою, намагаючись завершити своє навчання і відновити Орден джедаїв.

 

Битви в соулслайк стилі можуть бути іноді складними та псувати ваші нерви, однак для франшизи вибір такої бойової системи став цікавою інновацією. Тут вам потрібно опанувати Силу та світлові мечі, а до кожного противника потрібен свій особливий підхід.

Загалом жанр гри можна визначити як метроїдванію, в якій ви досліджуєте декілька планет і поступово відкриваєте нові локації і шляхи та розблоковуєте можливості кастомізації Кела, вашого світлового меча та одного з милого дроїда-компаньйона BD-1.

Система збереження винятково у певних точках може втомлювати, особливо коли після цього усі ваші вороги відроджуються, але це також додає певної родзинки ігровому процесові. Саме ці особливості роблять цю гру цікавою не лише фанатам саги, а й гравцям, які раніше не цікавилися «Зоряними війнами».

Гра отримала велику увагу від аудиторії, тож розробка продовження Star Wars Jedi: Survivor була визначена наперед. Загалом важко розділити ці дві гри, адже сиквле у всіх аспектах доповнює оригінальну гру і тому ми вважаємо, що ці ігри заслуговують на те, щоб їх згадати разом.

Однак порада лише одна, якщо ви хочете більше камерну історія, то тоді вам варто обрати Fallen Order. Якщо ж вам хочеться масштабності та нових незвіданих не лише куточків галактики, а й періодів в історії «Зоярних війн», тоді вам однозначно варто звернути увагу на Survivor.

Зіграти у Fallen Order ви можете на: ПК, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 та Xbox Series X/S. Водночас Survivor наразі доступна на ПК, PlayStation 5 та Xbox Series X|S.

1. Star Wars Battlefront 2 (2005)

У 2005 році Star Wars: Battlefront II взяла за основу першу Battlefront, а саме її багатокористувацький режим, натхненний Battlefield, і додала на цей міцний фундамент захопливий однокористувацький сюжетний режим. Це те, чого франшиза не дуже потребувала, проте все одно це вийшло напрочуд добре.

Історія у цій грі розповідається від імені солдата-клона (озвученого самим «Джанго Феттом» — Темурою Моррісоном), який воює у складі 501-го легіону Республіки проти сил сепаратистів. Матчі Battlefront II мають той самий набір функцій, що й перша Battlefront, але з кількома помітними доповненнями.

Герої, за яких можна грати, такі як Дарт Вейдер і Обі-Ван Кенобі, а також космічний штурм — можливо, найкращий з багатокористувацьких режимів. У останньому дві команди штурмують за допомогою зоряних винищувачів головний корабель супротивної фракції, доки не виведуть з ладу ключові системи. І це дійсно дуже весело та захопливо.

Ця гра справді може захопити вас на години. Звичайно, тут немає глибокої історії, чи багатьох елементів згаданих раніше ігор. Проте ця гра дає нам те на що власне й очікуєш, коли чуєш слова «Зоряні війни», а саме — зоряні війни. Без зайвих слів ви потрапляєте на поля битв Республіки й сепаратистів, чи Імперії та повстанців.

Гра справді має купу цікавих режимів, в яких приємно бігати навіть без інших гравців. Мабуть DICE варто було б повчитися такому геймдизайну для їхніх оновлених версій Battlefront. Ну, а про любов фанатів яскраво свідчить кількість модів до цієї гри.

Це дійсно чудова гра, щоб сісти пограти у неї після важкого дня, коли хочеться просто відпочити та не навантажувати голову.

Ця гра доступна на: PlayStation 2, PlayStation Portable, ПК, Xbox.

***

З урахуванням того, що у франшизі «Зоряних війн» вийшло понад сотня ігор, скласти список найкращих украй важко, адже доводиться відкидати ті чи інші ігри. Додатково до нашого основного топу варто зробити декілька коротких, але поважних згадок.

Star Wars Squadrons (2020)

Першою грою студії EA Motive була несподівано чудова самостійна пригода за мотивами «Зоряних війн». Це гра суто про бої у космосі, свого роду авіасимулятор. Також тут є і сюжетний режим з доволі цікавою історією.

Зіграти можна на PlayStation 4, ПК, Xbox One, Xbox Series X/S.

Star Wars Battlefront (2004)

Персональний фаворит і перша комп’ютерна гра автора цього посту, в яку я грав ще навіть до знання про існування франшизи «Зоряні війни». Насправді гра є дуже спрощеною версією своєї наступниці, однак має і свої цікаві моменти, наприклад улюблену фанатами заставку завантаження бойової мапи.

Star Wars: Empire at War (2006)

Для більш тактичного підходу до «Зоряних воєн» ми рекомендуємо спробувати Empire at War. З моменту її виходу в 2006 році минули роки, але ця гра залишається найкращою стратегією реального часу, дія якої розгортається в далекій-далекій галактиці — головним чином тому, що мало хто з розробників намагався зробити продовження.

Зіграти можете на ПК та Mac OS X.

Star Wars: Republic Commando (2005)

Якщо ви дивилися «Зоряні війни: Бракована партія» (Star Wars: The Bad Batch) ця гра вам має сподобатися. У 2005 році Republic Commando відійшла від світлових мечів і Сили, щоб розповісти більш грубу історію про армію клонів Галактичної Республіки. Це було щось на кшталт «Зоряних воєн» у Call of Duty, що розкривало інший бік битв між джедаями та ситхами, в яких більше бластерів, ніж лазерних мечів. У цьому шутері від першої особи чотири члени загону «Дельта» вирушають на спецоперації, що відбуваються перед «Помстою ситхів».

Спробувати цю гру можете на: ПК, Xbox, Nintendo Switch, PlayStation 4.

На цьому ми завершимо наш список і запрошуємо вас ділитися своїми улюбленими іграми по «Зоряних війнах» в коментарях. Якщо ж ви не згодні з нами, то не проти почитати ваш окремий пост на цю тему з власним рейтингом.

May the 4th be with you!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...