Реклама

🥷🏻 Огляд Ghost of Tsushima Director's Cut

Поговорімо про першого представника низки режисерських версій хітів від PlayStation Studios — Ghost of Tsushima Director's Cut.
Čytaty latynkoju
🥷🏻 Огляд Ghost of Tsushima Director's Cut
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🥷🏻 Огляд Ghost of Tsushima Director's Cut
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Поговорімо про першого представника низки режисерських версій хітів від PlayStation Studios — Ghost of Tsushima Director's Cut.

З легкої подачі SONY до вже звичних DLC, Anniversary/Complete/Game of the Year-видань та різного рівня якості ремастерів і римейків додався ще один варіант — Director’s Cut. Тож поговорімо про першого представника низки режисерських версій хітів від PlayStation Studios — Ghost of Tsushima Director’s Cut.

Більше новин про ігри шукайте у нашому телеграм-каналі Na chasi / Games. 

[МАЙЖЕ] ОСТАННІЙ ЕКСКЛЮЗИВ PS4

Оригінальну Ghost of Tsushima було випущено 17 липня 2020 року на PlayStation 4 і вона тріумфально та з численною кількістю нагород завершила собою колекцію визнаних хітів, випущених внутрішніми студіями SONY для цієї консолі. Гра мала залишитися “лебединою піснею” серед ексклюзивів для PS4, але як всі ми зараз знаємо, цього не сталося і життєвий цикл консолі примусово продовжено на невизначений строк.

Ghost of Tsushima розповідає історію Джіна Сакая — одного з останніх самураїв, що боронять острів Цушіма від монгольського вторгнення в Японію 1274 року. Історію студія Sucker Punch розповіла дуже душевно та проникливо. Якщо ви ще не ознайомилися з оригіналом, то Ghost of Tsushima Director’s Cut стане чудовим способом це зробити. І ось чому. Додали цілий новий острів Ікі, проникливий сюжет про минуле Джіна Сакая, унікальні активності та підтримку можливостей PS5 та DualSense.

ОСТРІВ ІКІ

Саме на цей острів також напали монголи в далекому 1274 році, він був другим після Цушіми. Символічно, що в грі Ікі стає доступним нам для проходження якраз в другому розділі гри. Перед початком нас попереджають про його складність, щоб ми тверезо оцінили свої сили, адже на острові самураїв нема. Лише монголи, пірати та розбійники.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

Одразу по прибутті на острів нас знайомлять з головною антагоністкою Анхсар-Хатун, яка більш відома, як Орлиця. Під час цього знайомства, вона примусово напоює Джіна своїм відваром, який буде викликати неприємні відчуття. Протягом проходження будемо чути голос Орлиці при невдачах або сюжетно обумовлених сценах, який постійно навіює сум, зводить з розуму, натякаючи Джіну, що він звичайний м’ясник, як і його батько. Тому Джін змушений вести боротьбу також і у своїй душі, приймаючи та розуміючи себе, аби здобути перемогу.

Загалом острів Ікі — це полігон спогадів Джіна про минуле. Кожне завдання та активність розкриває його ще більше, знайомлячи нас не з Привидом Цушіми чи Самураєм Клану Сакай, а зі звичайною людиною зі своїми страхами, емоціями, думками. Побічні завдання розповідають нові зворушливі історії, пов’язані з темою сім’ї, життя та війни.

Серед нових активностей поєдинки на бамбукових мечах, майданчики для стрільби з лука, приручення тварини через гру на флейті. Останні дві цікаві, але додані швидше для демонстрації можливостей нового ґеймпада DualSense.

БОЙОВА СИСТЕМА

Бойова система залишилась такою ж простою, як і в оригінальній частині, однак гра додала двох нових супротивників. Перший — Шаман. Своїм співом пробуджує жагу крові та додає сил НІПам, що можуть тепер проводити серії атак, які неможливо заблокувати. Другий — мінібос. Носить зі собою кілька видів зброї для зміни свого стилю бою, відповідно примушуючи Джіна теж змінювати стійки для бою мечем. І ще одне: бойовий кінь отримав вміння вриватись у стрій ворогів, збивати їх з ніг, стоптувати копитами та зберігати боєприпаси.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

БИТВА ПОКОЛІНЬ

Найбільш відчутна відмінність між версіями для PS4 та PS5 полягає у швидкості завантаження гри та реально швидких переміщеннях (велика дяка Марку Церні). Графічно перед нами добре знайома Ghost of Tsushima 2020 року з можливістю обрати в налаштуваннях режим високої роздільності або стабільної кількості кадрів.

Також, чисто суб’єктивно, дальність промалювання ігрового світу збільшилась, покращилась робота з тінями та відблисками, що вміло вдають із себе відсутнє у грі трасування променів.

DUALSENSE

Не менш важливим елементом, який відрізняє ігровий досвід у Ghost of Tsushima Director’s Cut на поточному та минулому поколіннях консолей став DualSense.

Так, гра отримала повну підтримку нового ґеймпада, завдяки якому стала трішки інформативнішою в плані реакцій на дії гравця. Адаптивна вібрація відчувається всюди: коли гладиш приручених тварин, б’єшся на мечах, блокуєш або контратакуєш удар, скачеш на коні. Кожна дія відчувається інакше та дозволяє згадати реальний досвід. Наприклад, натягнення тятиви та вібрації при стрільбі з лука нагадали мені реальний досвід стрільби з лука, якою я колись займався. Також під час битви DualSense нагадує про те, що у гравця закінчились стріли через відсутність спротиву курка.

А ВОНО ТОГО ВАРТЕ?

Усе залежить від того, що саме для Вас, гравців, означає Ghost of Tsushima.

Якщо Ви раніше її пройшли повністю та хотіли б просто повернутись у гру, не нарікаючи, що острів Ікі приносить контенту на 7-8 годин, то відповідь — однозначно так!

Якщо ж гра Вам не настільки подобається або ви не готові платити за обнову, то Director’s Cut не для вас.

Разом з тим, якщо Ви вже є або лише нещодавно стали щасливим власником PS5 та бажаєте пограти в ексклюзив платформи з підтримкою нових можливостей, то проходження Ghost of Tsushima Director’s Cut подарує Вам нові емоції, спокій та силу від бентежної історії Джіна Сакая, Привида Цушіми.

Гру Ghost of Tsushima Director’s Cut для огляду надала компанія Sony.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...