Реклама

⚖️ Хакер отримав 3 роки в'язниці за схему зі зламу Nintendo Switch

Čytaty latynkoju
⚖️ Хакер отримав 3 роки в'язниці за схему зі зламу Nintendo Switch
  1. Головна
  2. Ігри
  3. ⚖️ Хакер отримав 3 роки в'язниці за схему зі зламу Nintendo Switch
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Гері Боузера, зламника Nintendo Switch, було засуджено до більш ніж трьох років позбавлення волі за участь у схемі зі зламу консолей, як одного з лідерів хакерської групи Team Xecuter, про це повідомляє Міністерство юстиції США.

Більше новин про ігри шукайте у нашому телеграм-каналі Na chasi / Games.

Боузер, який є канадцем та не має жодного стосунку до президента Nintendo of America Дага Боузера, був звинувачений у двох федеральних злочинах й буде змушений відбути 40 місяців у в’язниці.

Міністерство юстиції схарактеризувало Гері Боузера як «відомого лідера» групи тих, хто допомагав розробляти та продавати пристрої, що використовуються для зламу ігрових консолей, включаючи Nintendo Switch, Nintendo 3DS, NES Classic, PlayStation Classic та Xbox.

nintendo switch

Так виглядають хакерські чипи

Відзначимо, що хакера було заарештовано у 2020 році й тоді він погодився заплатити $10 млн штрафу за продаж цих «хаків». Боузер визнав себе винним у 2021 році за свою участь в схемі. Тоді ж він погодився виплатити Nintendo $4,5 млн відшкодування.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

Група, яка, за словами Міністерства юстиції, складається з більш ніж десятка людей з усього світу, відповідає за створення пристроїв, які обходять заходи безпеки консолі, надаючи користувачам безкоштовний доступ ігор.

Дана піратська схема завдала збитків компаніям з розробки відеоігор на понад 65 мільйонів доларів. Але шкода виходить за межі цього бізнесу, завдаючи шкоди розробникам відеоігор і невеликим креативним студіям, чия продукція та наполеглива робота по суті були вкрадені, через наявність піратства

Нік Браун, прокурор США

У попередніх судових документах Боузер сказав, що йому платили $1000 на місяць за продаж і розповсюдження хакерських пристроїв роздрібним продавцям. Зокрема у пресреліз Міністерства юстиції вказано, що він керував вебсайтами Team Xecuter і створив «онлайн-бібліотеки піратських відеоігор для своїх клієнтів».

Міністерство юстиції також пред’явило звинувачення двом іншим членам Team Xecuter — Максу Луарну з Франції та Юаньніну Чену з Китаю — але жоден з них досі не перебуває під вартою.

Раніше відбувся Nintendo Direct, читайте, що нам анонсували на заході.

Також читайте наш матеріал про досвід користування Nintendo Switch.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...