Реклама

👾 Super Smash Bros чи яку гру обрати для компанії друзів

Феномен Nintendo який сподобається навіть тим - хто не любить Маріо
Čytaty latynkoju
👾 Super Smash Bros чи яку гру обрати для компанії друзів
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👾 Super Smash Bros чи яку гру обрати для компанії друзів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Феномен Nintendo який сподобається навіть тим - хто не любить Маріо

🤨 У що пограти?

Змоделюємо ситуацію. Вечір п’ятниці… Ви запросили друзів до себе додому пограти на приставці, вас п’ятеро або шестеро, ви сіли в коло і вирішуєте — у що граємо сьогодні? Після кількох хвилин роздумів ваш вибір падає на файтинг. Ідея супер — файтинг є одним з найпопулярніших жанрів ко-оп ігор, але є одна проблема — файтинг це гра для двох. Доведеться одним сидіти й спостерігати як пара друзів товчуть один одному пику. Та й одні вміють добре грати в Mortal Kombat, інші в Streer Fighter, вибрати щось одне де всі рівні — досить складно. Та й вже дістали ці однотипні накачані бійці. І що ж робити?

Однак ця проблема вирішується дуже просто — Super Smash Bros. Ultimate (SSB). У цю гру навряд-чи хтось грав в принципі з ваших друзів, а якщо і грав і навіть є задротом — то це буде один персонаж, а в грі їх вже 81 (нехай деякі є віддзеркаленням один одного). Але це ж не зовсім файтинг — скажете ви. Ні, друзі, SSB це що ні є справжнісінький файтинг з дуже великою варіативністю геймплея. Але давайте детальніше.

Типовий хаос на арені

🧐 Що за гра?

Почнемо з того, що це гра Nintendo, і більшість персонажів це персонажі з всесвіту ігор Nintendo. Навіть якщо у вас не було в дитинстві ні NES, ні її китайської копії, ви все одно знаєте братів водопровідників, або дивилися Покемонів. У будь-якому випадку ви зі 100% ймовірністю знайдете персонажа якого ви знаєте або який вам подобається. Першим фактом, який відрізняє SSB від стандартних файтингів, є кількість гравців. У Локальному бездротовому режимі може брати участь до 8 гравців або 4 в онлайні. При чому ви можете грати як командами, так і кожен сам за себе. Якщо хочете, то є змога поставити проти себе ботів з різними рівнями складностями, де 9-ий рівень дійсно складний.

Читайте також: 👾 Реальний світ VS Horizon Zero Dawn

Суть геймплея — це вибити противника з арени. З кожним ударом по противнику у нього зростає відсоток і чим вище відсоток — тим сильніше ваші атаки відштовхують противника від вас. В результаті, якщо противник впав за арену — він стає на крок ближче до поразки. Але якщо не подобається такий режим — змініть в налаштуваннях і буде у вас звичайний файтинг коли треба понизити рівень здоров’я до нуля. Взагалі налаштування в SSB дуже гнучкі. Тут є десятки самих різних предметів, які можна налаштувати під себе чи вимкнути взагалі. Тут є найрізноманітніші арени, при чому розробники не просто перемальовували їх — вони реально різні, а якщо жодна не сподобалася — можете намалювати свою і додати механіки на вибір. Все це разом дає величезну реіграбельність кожної сутички, що є еквівалентом гарного настрою компанії.

Кількість персонажів (не плутати з бійцями)

Але якщо цього недосить — в грі є декілька режимів, починаючи від стандартної бійки, до створення турнірів. Можна налаштувати найдрібніші аспекти, такі як перевага для відстаючих, кількість часу бою або кількість життів. Все на ваш вибір.

🤔 Чому саме ця гра?

На самому початку я написав, що навіть якщо гравець вміє грати в цю гру — то він буде сильним на одному або двох бійцях. В перших боях у нього хоч і буде перевага, але вона швидко нівелюється — адже геймплей в цій грі досить простий. Якщо в стандартних файтингах сильні удари й комбо це різноманітне натискання певних кнопок і їх послідовність, то в SSB все простіше. Всі особливі удари це комбінації однієї або двох кнопок, але тут ні натяку на казуальність. Адже хай ударів і мало — механіка бою, швидкість і особливість персонажів зводять цю гру в ранг ігор “easy to learn hard to master”. У цій грі різні удари залежать більшою мірою не від комбінацій — а від ситуації. Ви біжите — буде один удар, стоїте — інший. Ви в повітрі — всі ваші стандартні удари можуть бути в чотири боки. На вас летить дуже сильна енергетична куля — використайте щит, а якщо гравець блокує всі ваші удари в щиті — схопи його та перекинь через себе. І не стійте на місці — саме рух запорука успіху.

Читайте також: 🗡 Чому Dark Souls 2 найкраща гра серії

Крім того, що кількість персонажів величезна, так і персонажі різні не тільки за своїм виглядом або своїми особливими ударами — так і за розмірами. Як приклад маленького Пічу навіть не будуть зачіпати удари від високих персонажів. Персонажі поділяються на важких-великих, на стандартних-середніх, і на маленьких-швидких персонажів. Ті що важкі — їх важче вибити з арени, а їх удари дуже болючі, особливо по маленьким персонажам. Але і швидкість їх досить повільна. Крім цього одні персонажі мають меч, інші покладаються на вміння дальньої атаки, треті набагато легше повертаються на арену. Все це разом робить SSB складним і простим одночасно, але максимально захоплюючим в кожному матчі.

👍 Висновки

Як бачимо, SSB пропонує безліч можливостей для створення чудового вечора з друзями, а наступного дня ви будете згадувати як хтось на Пікачу вже під 98 відсотків провів комбо в повітрі й вибив Зельду з арени, показавши, що навіть маленькі електричні гризуни здатні перемагати загартованих в боях принцес.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...