Реклама

👾 У що пограти в карантин: 5 відеоігор, які дадуть надію на краще під час пандемії

Карантин та пандемія коли-небудь закінчаться і все у нас знову буде добре. Але якщо останні події підірвали вашу надію на краще, її можна відновити за допомогою відеоігор. Яких — ми вам підкажемо.
Čytaty latynkoju
👾 У що пограти в карантин: 5 відеоігор, які дадуть надію на краще під час пандемії
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👾 У що пограти в карантин: 5 відеоігор, які дадуть надію на краще під час пандемії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Карантин та пандемія коли-небудь закінчаться і все у нас знову буде добре. Але якщо останні події підірвали вашу надію на краще, її можна відновити за допомогою відеоігор. Яких — ми вам підкажемо.

Two Point Hospital

Уявіть себе в ролі головного лікаря під час пандемії. Чи змогли б ви впоратися з хвилею пацієнтів, «буденними» хворобами, а разом з тим — розгрібати фінанси, слідкувати за станом приміщень та обладнання, керувати персоналом та спілкуватися з МОЗівськими чиновниками?

Стратегія Two Point Hospital дає можливість приміряти білий халат головного лікаря та випробувати свої менеджерські здібності на практиці. Можна керувати як маленькою поліклінікою, так і великою клінікою з тисячами пацієнтів. Перед вами стоятимуть нелегкі завдання — налагодити роботу вашої лікарні, вивести її на прибуток, і в тому числі, впоратися з критичними ситуаціями на кшталт пандемії.

Хороший гумор, візуальний стиль «пластилінової анімації» та менеджерські челенджи — все це добре відволіче вас від тривожних думок про апокаліпсис.

Якщо ж ви шукаєте, у що пограти в карантин з друзями чи другою половинкою, то в цій грі є не лише режим на одного гравця, але й мультиплеєр та режим кооперативної гри.

Платформи та де придбати:

The Last of Us

Напевно, найвідоміша та найпотужніша емоційно гра, сюжет якої розвивається на фоні глобальної пандемії. Найкраща гра десятиліття за версією порталу Metacritic? The Last of Us: користувачі Metacritic обрали кращі ігри, серіали та фільми десятиліття, що завоювала понад 50 престижних винагород включно з Премією Гільдії сценаристів Америки та Golden Joystick Award.

The Last of Us вийшла у 2013 році на PlayStation 3. Сюжет гри обертається в охопленому глобальною пандемією світі. З’явилися невідомі рослинні спори, які спричиняють мутації в організмі людини, перетворюючи її на зомбі. Головних героєв двоє — чоловік Джоел, який втратив свою доньку на початку епідемії, та 15-річна дівчинка Еллі. Разом вони подорожують Америкою, щоби дістатися штабу спротиву епідемії, ховаючись від зомбі та озброєних банд мародерів.

Головна особливість ґеймплею — постійний дефіцит ресурсів: патронів, аптечок тощо, через що гравець постійно поставав перед важким вибором, на що саме їх витратити.

У травні цього року має вийти продовження? The Last of Us II: дивіться офіційний трейлер та дату виходу, The Last of Us Part II, яке сфокусується на самостійній історії Еллі. А ще, творець серіалу «Чорнобиль» Крейг Мейзін зніме серіал? Творець серіалу «Чорнобиль» Крейг Мейзін зробить новий серіал — по The Last of Us за мотивами The Last of Us.

Драматична історія двох загублених душ, які знайшли одна одну під час катастрофи, повна зворушливих моментів, непростих рішень та пошуків надії в утраченому світі. Вона покаже, що найголовніше в цьому світі — триматися за найближчих та найдорожчих для вас людей.

Платформи та де придбати:

Гра доступна ексклюзивно на PlayStation 3 та PlayStation 4.

A Plague Tale: Innocence

Коронавірус COVID-19 — не перша і, на жаль, не остання пандемія, з якою стикається людство. З іншого боку, наші предки пережили всі попередні, а значить і ми переживемо цю — тим більше, що у нас є потужна медицина, міжнародна єдність та ігрові девайси, щоб не сумувати, сидячи вдома.

А от подивитися на ті часи, коли всього цього не було, можна за допомогою A Plague Tale: Innocence.

Ви граєте за молоду дівчину Амісію де Рун, дочку дворянського роду у французькій Аквітанії. Під час рейду англійського війська у провінцію в ході 100-літньої війни, маєток де Рунів спалюють. Мати Амісії допомагає доньці втекти з її малолітнім братом, який страждає від невідомої хвороби і потребує медичної допомоги. Шляхом до лікаря Амісія та маленький Хуґо дізнаються, що провінція охоплена епідемією чуми — дія розвивається у 1348 році, під час другої пандемії «Чорної смерті». Щоправда, сеттинг хоч і історичний, проте сюжет — ні, адже тут знайдеться місце і чорній магії.

Гра приголомшливо красива — розробники вклали багато праці та любові у візуальний стиль. Втім, крім того, що милуватися пейзажами середньовічної Аквітанії, A Plague Tale: Innocence є що вам запропонувати. Кожна глава гри не лише динамічно розвиває сюжет, але й підкидує нові ґеймплейні механіки так, що аж до самого фіналу ви постійно навчаєтеся чомусь новому. Це неймовірно захопливо та цікаво.

Тему стосунків братів та сестер не так часто підіймають у відеоіграх. Ця зворушлива історія також допоможе вам зрозуміти важливість родинних зв’язків у важкі часи.

Платформи та де придбати:

Plague Inc.

Напевно, найзгадуваніша гра в контексті останніх подій.

На відміну від більшості ігор, у стратегії Plague Inc. ви граєте за поганих хлопців. У ролі вірусу (або бактерії чи, скажімо, грибка) ваше завдання — повністю знищити людство. Здавалося б, яку надію може подати гра, побудована навколо такої мети?

Plague Inc. відбувається на нашій планеті, зараження відбувається поступово, по країнах. В основі алгоритмів гри — реальні дослідження епідемій та пандемій. Тобто, те, як розповсюджується ваш вірус по планеті у Plague Inc., це дуже наближений до реального шлях розповсюдження вірусу і в нашому житті.

Хороша новина в тому, що перемогти у грі навіть на «Нормальному» рівні складності досить непросто. Людство рано чи пізно починає скасовувати масові заходи, вводить карантин та розробляє вакцину. І дожити вашому вірусові до точки неповернення, коли будь-які вжиті людьми заходи вже не дадуть результату, це дуже непросте завдання. Вам потрібно постійно еволюціонувати, розвиваючи резистентності та шукати нові шляхи як заразити більше людей.

І якщо навіть у грі, яка має безліч спрощень, знищити людство — непроста задача, це тим більше важко у реальності. Чим вам не надія?

Платформи та де придбати:

P.S. Звісно, в інтернеті вже відтворили сценарій коронавірусу COVID-19, ось відео:

Death Stranding

Перша самостійна гра студії легендарного ґеймдизайнера Хідео Кодзіми досить опосередковано відноситься до медицини, проте у цьому переліку, напевно, є найважливішою серед усіх.

Death Stranding розгортається у світі після глобальної катастрофи невідомої природи, яка не лише стерла міста з лиця Землі, але й роз’єднала тих, хто залишився в живих. Тривога та недовіра панує в суспільстві, і єдиними, хто тримає зв’язок між людьми, є кур’єри, що доставляють вантажі спустошеними американськими землями.

Саме таким кур’єром стаєте і ви. Проте, у вашого героя, якого звуть Сем Портер Бріджес, завдання на порядки складніше за рядового посильного. Вам доведеться зшити Америку наново за допомогою містичної хіральної мережі та відновити довіру людей один до одного.

Death Stranding переповнена символізмом, містить безліч відсилань до історичних подій та явищ, та головне — дарує вам розуміння, наскільки людські зв’язки є важливими для нашого виживання. Навіть якщо обставини роз’єднують нас, ми мусимо знаходити способи триматися разом та допомагати один одному, адже лише так ми маємо шанс на світле майбутнє.

Платформи:

***

Також нагадаємо, що ми вже розповідали вам як зберегти ефективність під час роботи вдома?‍? Карантин через коронавірус: 7 порад, як ефективно працювати вдома через карантин, а також чим розважити себе ще, крім відеоігор? Як провести карантин через коронавірус вдома з користю: Netflix, VR, медитації та багато їжі. Обов’язково почитайте ці матеріали.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...