Реклама

😷 Як провести карантин через коронавірус вдома з користю: Netflix, VR, медитації та багато їжі

Крім обмеження навчання, що зробило щасливими учнів та студентів, карантин через коронавірус передбачає скасування вечірок, конференцій та сеансів у кінотеатрах. Це призведе до того, що наступні три тижні нам доведеться більше часу сидіти вдома. Тому Na chasi створили гайд з восьми ідей, як корисно провести вільний час у своїй домівці.
Čytaty latynkoju
😷 Як провести карантин через коронавірус вдома з користю: Netflix, VR, медитації та багато їжі
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😷 Як провести карантин через коронавірус вдома з користю: Netflix, VR, медитації та багато їжі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Крім обмеження навчання, що зробило щасливими учнів та студентів, карантин через коронавірус передбачає скасування вечірок, конференцій та сеансів у кінотеатрах. Це призведе до того, що наступні три тижні нам доведеться більше часу сидіти вдома. Тому Na chasi створили гайд з восьми ідей, як корисно провести вільний час у своїй домівці.

В Україні запровадили? В Україні через коронавірус обмежать масові заходи та закриють навчальні заклади (оновлено) карантин через спалах коронавірусу у світі. Він триватиме трохи більше трьох тижнів — з 12 березня по 3 квітня. Наразі у світі зафіксовано понад 126 тисяч випадків хвороб у світі, серед яких понад 68 тисяч людей одужали. 

Вірус пішов від китайського міста Ухань (провінції Хубей) та зараз розповсюдився на Європу. В Україні наразі зафіксували один випадок коронавірусу у Чернівцях.

Протягом карантину в Україні заборонено проводити масові заходи на понад 200 людей (на території Києва — на понад 60 людей). Обмеження торкнуться концертів, сеансів у кінотеатрах, конференцій та фестивалів.

Не засмучуйтесь, адже скасовані вечірки та концерти — це чудовий привід зупинитися на мить та провести час для себе. Для цього ми зібрали вісім ідей, як не засумувати під час карантину вдома.

? Подивитися кіно чи серіали

У вас вже промайнула думка — «Ну, знову, як банально». Можливо і так, але згадайте, коли востаннє ви мали час присвятити цілий вечір улюбленому серіалу чи декільком фільмам. Насправді, у колообігу конференцій, зустрічей, нетворкінгу, роботи ми часто забуваємо про те, що іноді варто залишитися наодинці або з кількома близькими друзями та додивитися нарешті останній сезон серіалу.

Приготуйте смачну вечерю, влаштуйтесь зручно на дивані та натисніть кнопку Play. Якщо не знаєте, що обрати, ми підібрали кращі серіали стримінгових сервісів, які обов’язково варто подивитися.

Netflix — серіали «Відьмак», «Статеве виховання», «Ти», фільми «Ірландець» Мартіна Скорсезе та «Історія шлюбу» Ноа Баумбах;

Amazon Prime — серіали «Дивовижна місіс Мейзел», «Людина у високому замку», «Сучасна любов»;

Apple TV+ — «Ранкове шоу», «Бачити», «Заради всього людства».

Прочитали безліч постів про піднесення українського кіно, але так і не вдалося потрапити бодай на один фільм у кінотеатрі. Зверніть увагу на український стрімінговий сервіс Takflix, на якому вже можна подивитися такі фільми: «Гуцулка Ксеня», «Співає ІФТКЕ», «2020. БЕЗЛЮДНА КРАЇНА».

Також читайте про 5 серіалів на Netflix❤️ Секс-просвіта: 5 серіалів на Netflix, що підвищать сексуальну обізнаність та покращать стосунки, що підвищать сексуальну обізнаність та покращать стосунки

? Спробуйте додатки для медитації та здорового сну

Карантин може спричинити занепокоєння навіть у найбільш спокійних людей. Щоб зарадити цьому, пропонуємо спробувати медитації. Найпростіший спосіб почати медитувати — завантажити додаток на смартфон.

Calm — додаток пропонує десятки медитацій, які допоможуть наповнити день спокоєм. Calm має безкоштовний семиденний курс практики. Надалі доведеться платити 7,99 фунта на місяць або 29,99 на рік. Також додаток пропонує практики кращого дихання або прослуховування звуків природи.

Headspace — завантаживши додаток, ви отримаєте безкоштовну десятиденну програму, яка допоможе зрозуміти основні принципи медитації. Кожна медитація триває 10 хвилин. Їх озвучує творець Headspace, Енді Паддікомба, направляючи вас від одного етапу до іншого. Подальші вправи доступні за 9,99 фунта на місяць. В особистому профілі можна відстежувати прогрес та отримувати винагороди за заняття. До Headspace можна приєднати друзів, щоб разом практикувати медитацію.

коронавірус

Unsplash

? Зателефонуйте близьким

Телефон — ваш найближчий друг у час, коли всім радять уникати зустрічей та фізичного контакту. Зателефонуйте своїм батькам, бабусі і дідусю, вашим тіткам і дядькам, друзям, які живуть далеко: поговоріть з ними, будьте поруч навіть на відстані.

А ще краще скористуйтесь програмами для відеодзвінків, щоб побачити близьких, заспокоїти їх та показати, що ви поряд. Це важливо зараз, коли усюди лунають страшні новини, присвячені коронавірусу, а у соцмережах шириться паніка.

коронавірус

Unsplash

? Онлайн-освіта

Карантин — це чудова можливість зайнятися самоосвітою, завершити розпочаті онлайн-курси, які є у майже кожного, або навпаки пройти новий з нуля. Завдяки новітнім технологіям, ви можете за мить опинитися на іншому куточку планети та слухати лекторів з найкращих університетів світу безкоштовно.

Так, один з найпопулярніших світових сервісів Coursera пропонує різноманітні курси від таких провідних університетів, як MIT, Гарвардського та Стенфордського.

Якщо ви не знаєте англійської, вам на допомогу прийдуть українські платформи Prometheus та EdEra, на яких можна знайти перекладені курси світових університетів та власні курси від найкращих українських експертів та знавців своєї галузі. До того ж на Prometheus зараз доступні п’ять нових курсів з вивчення англійської мови, щоб надалі відкрити для вас світ Coursera.

Щоб полегшити складний етап вибору, ми зібрали декілька корисних курсів з кожної платформи.

Також понад 100 провідних університетів, серед яких Стенфорд, Йель та Гарвард, зібрали? Стенфорд, Йель та Гарвард: навчальні програми понад 100 провідних університетів зібрали на одному ресурсі на одному ресурсі власні навчальні програми.

Якщо ж ви полюбляєте книги, то рекомендуємо сайт Readmodo — тут публікують добірки книг, пишуть рецензії та піднімають тему піратства. Якщо ви шукаєте місце, де культура читання понад усе, то Readmodo те що треба.

коронавірус

Unsplash

? Віртуальна реальність

Якщо хочете подалі втекти від новин про коронавірус, вимкніть всі месенджери і сповіщення, та пориньте у віртуальну реальність просто у себе вдома.

Орендуйте VR-станцію, яка, зазвичай, складається з окулярів та консолі, та зануртесь на глибину океану, щоби дослідити підводний світ та спробувати не стати їжею для акули. Віртуальною реальністю можна замінити навіть квест-кімнату: знешкодити бомбу, знайти вихід, пройти лабіринт — ціла купа варіантів. Або потрапте до світу справжнісіньких «Зоряних воєн».

Ми підібрали кілька ігор, за якими ви точно весело проведете час та забудете про новини:

Astro Bot Rescue Mission

Beat Saber

? Звільніть пам’ять на гаджетах

Якщо не стежити за екранами на телефоні, то вони скоріш за все перетворяться на звалище, а на головному екрані ви побачите додатки, які нікому не потрібні. Не кажучи вже про те, що відбувається у пам’яті телефона. Якщо у вас щотижня випливає повідомлення «недостатньо пам’яті», то саме час присвятити кілька годин своєму смартфону з користю.

Також згадайте, коли ви останній раз заглядали на робочий стіл ноутбука. Напевно, там купа непотрібних договорів, фото, картинок та інших файлів, які потрібно видалити або розсортувати за папками.

Якщо попередні два пункти ви виконали з легкістю, то можна перейти до найважчого — розібрати вдома шафу. Викиньте речі, що не будете носити, та акуратно розкладіть ті, які залишилися.

коронавірус

Unsplash

?️ Створіть мудборд

Часто під час карантину ми починаємо замислюватися над сенсом життя: що ми встигли зробити, а що навпаки потрібно занести в плани. Візуалізувати думки допоможе мудборд — дошка настрою. На ньому варто розмістити все, що вас надихає: листівки, стікери, журнальні вирізки, фотокартки, ілюстрації та багато іншого.

Мудборд допомагає сфокусуватися на бажаному та досягти поставлених цілей. Такою технікою користуються багато зірок та успішних людей: Білл Гейтс, Опра Вінфрі, Вілл Сміт та інші.

На Pinterest можна подивитися безліч ідей створення мудбордів, але головне правило — вимкніть свідомість та робіть так, як відчуваєте.

? Організуйте затишну вечерю

Вечірки та конференції часто забирають занадто багато енергії, щоби вважати їх дозвіллям. Зараз найкращий момент, щоб взяти паузу та просто насолодитися часом з близькими.

Влаштуйте вдома вишукану вечерю, яка точно буде кращою за публічні заходи одразу з двох причин. По-перше, вдома не потрібно носити маску (як в прямому, так і в переносному значенні) — можна просто бути собою. По-друге, ви не обмежуєте себе у виборі страв.

Вдома ви можете робити що завгодно, тож спробуйте те, чого раніше не куштували. Якщо у вас не було часу навідатися до нового екзотичного закладу; вважали, що це просто не для вас; соромилися замовляти, бо не знали як це правильно їсти — все це неактуально вдома.

коронавірус

Unsplash

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...