Реклама

👀 Ілон Маск подав до суду на OpenAI через «зраду» некомерційній місії ШІ

Čytaty latynkoju
👀 Ілон Маск подав до суду на OpenAI через «зраду» некомерційній місії ШІ
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👀 Ілон Маск подав до суду на OpenAI через «зраду» некомерційній місії ШІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Власник Twitter (X) Ілон Маск подав до суду на компанію OpenAI разом з її співзасновниками Семом Альтманом та Грегом Брокманом. Причиною позову називається порушення початкової угоди про некомерційний розвиток штучного інтелекту (ШІ) на благо людства.

Видання Tech Church повідомляє, що мільярдер вважає, що OpenAI порушує початкові контрактні угоди оскільки комерціалізує використання ШІ.

Сам Маск теж є одним із співзасновників та перших великих прихильників OpenAI. Відзначається, що у позові він звертає увагу на те, що Альтман і Брокман переконали його допомогти заснувати і профінансувати стартап у 2015 році з обіцянкою, що це буде некомерційна організація. У позові ідеться про те, що засновницька угода вимагала від OpenAI зробити свою технологію «вільно доступною».

Маск у позові також відзначає, що OpenAI перейшла тепер до комерційної моделі та орієнтується на отримання прибутку зі своїх досліджень у галузі ШІ після партнерства з Microsoft, яка інвестувала в стартап близько $13 млрд.

Насправді ж OpenAI, Inc. перетворилася на де-факто дочірню компанію з закритим кодом найбільшої технологічної компанії світу: Microsoft. Під керівництвом нового правління вона не просто розробляє, а фактично вдосконалює штучний інтелект, щоб максимізувати прибутки для Microsoft, а не на благо людства. Це було кричущою зрадою Угоди про заснування.

Також у позові відзначається, що саме після останніх проблем, які були пов’язані зі звільненням Альтмана, а згодом і його поверненням до OpenAI, стало видно, що стартап перейшов до комерціалізації власних продуктів:

Пан Альтман підібрав нову раду директорів, яка не має подібного технічного досвіду або будь-якого суттєвого досвіду в управлінні ШІ, який мав попередній склад ради директорів. Пан Д'Анджело, технічний директор і підприємець, був єдиним членом попередньої ради, який залишився після повернення пана Альтмана. Нова рада складається з членів, які мають більше досвіду в комерційних підприємствах або політиці, ніж в етиці та управлінні ШІ.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...