Реклама

🙃 Офіційно: Сем Альтман повернувся в OpenAI з Microsoft у раді директорів

Čytaty latynkoju
🙃 Офіційно: Сем Альтман повернувся в OpenAI з Microsoft у раді директорів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🙃 Офіційно: Сем Альтман повернувся в OpenAI з Microsoft у раді директорів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сем Альтман офіційно повернувся на посаду генерального директора OpenAI, а в раді директорів тепер навіть буде присутня Microsoft.

Після історії зі звільненням Альтмана, яка може нагадати, якісь американські гірки, OpenAI офіційно повідомила, що він знову у компанії, до якої також на свою стару посаду президента повертається Грег Брокман. Водночас Міра Мураті, яка виконувала обов’язки тимчасової гендиректорки теж повернеться до своєї ролі головної технічної директорки.

Також OpenAI з поверненням Альтмана отримає новий склад правління, який анонсувався раніше:

  • Брет Тейлор, колишній CEO Salesforce, який стане головою ради директорів
  • Ларрі Саммерс, колишній міністр фінансів і президент Гарвардського університету
  • Адам Д’Анджело, CEO Quora — єдиний, хто залишився зі старого складу

Щодо останнього, то у медіа відзначається, що на звільнення Альтмана частково вплинув конфлікт інтересів з Д’Анджело, оскільки OpenAI розробляла потенційного конкурента сервісу Poe від Quora. Однак сам Альтман розвіяв ці чутки та відзначив, що «Quora є великим клієнтом OpenAI, і ми вважаємо корисним мати представника клієнта в нашій раді директорів».

Однак, що цікаво тепер до складу ради директорів увійде Microsoft, проте  як спостерігач без права голосу.

Нагадаємо, що після звільнення Альтмана і Брокмана CEO Microsoft повідомив, що вони перейдуть працювати до його компанії. Після цього сотні співробітників OpenAI повідомили, що планують перейти до Microsoft. Саме після цього з’явилось повідомлення, що OpenAI досягла попередньої згоди про повернення Альтмана назад.

Також Альтман відзначив, що наразі не хоче коментувати рішення попередньої ради директорів, яка за різними повідомленнями під проводом Іллі Суцкевера власне й прийняла рішення про його звільнення.

Також у офіційному листі новий голова ради директорів OpenAI, Брет Тейлор, запевнив, що компанія «посилить структуру управління» і створить «незалежний комітет ради директорів для нагляду за аналізом нещодавніх подій» заради стабільності організації.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...